MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Επιστήμονες ανακάλυψαν το αρχαιότερο απολιθωμένο δάσος του κόσμου

Η ανακάλυψη αυτή όχι μόνο αναδεικνύει την αρχιτεκτονική ποικιλομορφία της αρχαίας χλωρίδας, αλλά δείχνει επίσης τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν αυτά τα πρώιμα δάση στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος της Γης.

Monopoli Team

Σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη που διευρύνει τα όρια της κατανόησής μας για το προϊστορικό τοπίο της Γης, οι επιστήμονες ανακάλυψαν το αρχαιότερο απολιθωμένο δάσος του κόσμου στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Το αξιοσημείωτο αυτό εύρημα, που χρονολογείται πριν από 390 εκατομμύρια χρόνια, ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένα δάσος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης κατά 4 εκατομμύρια χρόνια. Η έρευνα, στην οποία πρωτοστάτησε το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και η οποία περιγράφεται λεπτομερώς σε πρόσφατο δελτίο Τύπου, ρίχνει νέο φως στην πρώιμη ανάπτυξη των χερσαίων οικοσυστημάτων κατά τη διάρκεια της Δεβονικής περιόδου, μιας κρίσιμης εποχής στην ιστορία του πλανήτη, όταν η ζωή άρχισε τη μνημειώδη μετάβασή της από το νερό στη στεριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜειώθηκε το προσδόκιμο ζωής λόγω Covid-19;12.09.2018

Τα απολιθώματα βρέθηκαν ενσωματωμένα στους ψηλούς βράχους κατά μήκος της νότιας άκρης της Μάγχης του Μπρίστολ. Αυτό το αρχαίο δάσος αποτελούνταν κυρίως από δέντρα Calamophyton, τα οποία είχαν μια επιφανειακή ομοιότητα με τους σύγχρονους  φοίνικες με τους λεπτούς, κοίλους κορμούς τους.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b