MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Όσκαρ 2024: Πόσο κοστίζει η τελετή; – Από τα outfits των ηθοποιών έως το αγαλματίδιο

Tα Όσκαρ δεν είναι ποτέ μια απλή τελετή βραβείων!

Monopoli Team

Η 96η υπερπαραγωγή βρήκε θριαμβευτή τον «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν με συνολικά επτά αγαλματίδια, ενώ το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου εξασφάλισε τέσσερα και η πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν έλαβε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, για δεύτερη φορά.

Το outfit

Η τελετή της Κυριακής έχει συνολικό κόστος 56,9 εκατ. δολαρίων, ενώ για το outfit των διάσημων ηθοποιών, προσκεκλημένων celebrities, που φοριέται μόνο μια φορά, δεν καταβάλλονται καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Συγκεκριμένα, τo συνολάκι με το οποίο ντύνονται οι γυναίκες – σταρ για τα Όσκαρ εκτιμάται γύρω στα 10 εκατ. δολάρια, αλλά ορισμένες star έχουν ξεπεράσει αυτό το όριο. Η Lady Gaga φόρεσε ένα κολιέ Tiffany αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων στα Όσκαρ του 2019!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2024: Τα αντιπολεμικά μηνύματα δεν έλειπαν από τη λαμπερή βραδιά12.09.2018

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2014, η Κέιτ Μπλάνσετ έβαλε ένα φόρεμα Armani αξίας 100.000 δολαρίων και κοσμήματα Chopard αξίας 18 εκατ. δολαρίων, ενώ η Σαρλίζ Θερόν εμπλούτισε την Dior τουαλέτα της, αξίας 90.000 δολαρίων με κοσμήματα Harry Winston ύψους 15,8 εκατ. δολαρίων. Το κόστος της ενδυμασίας για τα Όσκαρ ανέρχεται από 1,5 εκατ. δολάρια για τον μέσο παρευρισκόμενο και 266.000 δολάρια για έναν πρωτοεμφανιζόμενο.

Κόκκινο χαλί και αγαλματίδιο

Παράλληλα, δεν είναι μόνο τα σύνολα των διασημοτήτων που κοστίζουν ακριβά, αλλά και το ίδιο το έδαφος στο οποίο περπατούν. Το κόκκινο χαλί 4.645 τετραγωνικών μέτρων κάτω από τα πόδια τους υπολογίζεται σε 24.700 δολάρια. Και αυτό δεν περιλαμβάνει καν τους μισθούς των 18 εργαζομένων που απαιτείται να τοποθετήσει το χαλί κατά τη διάρκεια δύο ημερών.

Βεβαίως, δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο για να κερδίσεις ένα Όσκαρ—και το επιχρυσωμένο αγαλματίδιο 24 καρατίων που παίρνουν οι νικητές στο σπίτι τους αποτιμάται μόνο σε περίπου 400 δολάρια. Αλλά οι ηθοποιοί που θα κερδίσουν το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ή Α’ Γυναικείου Ρόλου μπορούν να διεκδικήσουν αύξηση 20% στο συμβόλαιο που θα κλείσουν για την επόμενη ταινία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b