MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ξενοδόχοι: Δεν θέλουν ούτε ν’ ακούσουν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για το ελληνόφωνο τραγούδι

Για παραφωνία… στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, που τέθηκε πριν λίγες ημέρες σε διαβούλευση και αφορά ποσόστωση στο δημόσια εκτελούμενο μουσικό ρεπερτόριο κάνουν λόγο σε ανακοίνωση τους οι ξενοδόχοι της Αθήνας.

Monopoli Team

Μάλιστα αναφέρει η ένωση, ότι αυτό αν γίνει νόμος του κράτους στο εξής, θα τούς επιβάλλεται «διά νόμου» ποια μουσική θα ακούγεται («με ποσόστωση») στα ξενοδοχεία.

«Να υποθέσουμε πως ο ξενοδόχος δεν έχει δικαίωμα να έχει προτιμήσεις / επιχειρηματική επιλογή για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στους χώρους της μονάδας του; και ότι χρειάζεται από το κράτος καθοδήγηση και ‘επιβολή’;», ρωτούν οι ξενοδόχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗΠΑ: Θέλησαν να απαγορεύσουν «Το Φιλί», τη φωτογραφία που σηματοδοτούσε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου12.09.2018

Στο μεταξύ σημειώνουν ότι από το 1993 που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 2121/1993 μέχρι και σήμερα η Πολιτεία και το Υπ. Πολιτισμού, επιμελώς αποφεύγει την δημιουργία ενός ξεκάθαρου πλαισίου που να ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων και χρηστών.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b