MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ΗΠΑ: Θέλησαν να απαγορεύσουν «Το Φιλί», τη φωτογραφία που σηματοδοτούσε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Αμερικανός υπουργός για τις Υποθέσεις των Βετεράνων (Veteran Affairs – VA) ακύρωσε υπηρεσιακό υπόμνημα του υπουργείου που είχε ως στόχο να απαγορεύσει τη δημόσια εμφάνιση της εμβληματικής φωτογραφίας.

Monopoli Team

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η παρά λίγο απαγόρευση της φωτογραφίας με την ονομασία «Το Φιλί» που σηματοδοτούσε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Αμερικανός υπουργός για τις Υποθέσεις των Βετεράνων (Veteran Affairs – VA), Ντένις Μακντόνα, ακύρωσε υπηρεσιακό υπόμνημα του υπουργείου που είχε ως στόχο να απαγορεύσει τη δημόσια εμφάνιση της εμβληματικής φωτογραφίας με την επίσημη ονομασία «V-J Day in Times Square» με έναν ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού να φιλά παρορμητικά μια κοπέλα που δεν γνώριζε στους δρόμους της Νέας Υόρκης γιορτάζοντας το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. To σημείωμα ζητούσε την αφαίρεση της φωτογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦλόριντα: Σχεδιάζεται η απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών12.09.2018

Ο Ντένις Μακντόνα ενήργησε λίγες μόνο ώρες αφότου ένα αντίγραφο ενός υπομνήματος από μια βοηθό υφυπουργό που ζητούσε την αφαίρεση της φωτογραφίας από όλες τις εγκαταστάσεις υγείας της υπηρεσίας υποθέσεων βετεράνων (VA), κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το υπηρεσιακό σημείωμα ανέφερε ότι η φωτογραφία «απεικονίζει μια μη συναινετική πράξη» και «δεν συνάδει με την πολιτική σεξουαλικής παρενόχλησης του τμήματος».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b