MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Άτλας, του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree

Το PalmTree Multinfuntional Center of Arts υποδέχεται την παράσταση «Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη.

Monopoli Team

“Εν αρχή στο κόσμο ήταν το χάος”

Ύστερα γεννήθηκε η φύση, η τάξη και ο άνθρωπος. Στη σκανδιναβική κοσμογονία ο άνθρωπος γεννήθηκε απο ξύλο, στην ινδική από σπέρμα, στην αιγυπτιακή από δάκρυα και στην κινέζικη από χώμα. Στο σήμερα και με αρχή τους μύθους της κοσμογονίας εξερευνούμε τι θα συμβεί μετά το Χάος. Ο Άτλας του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη ερευνά τις ψυχές τριών πλασμάτων που είναι χαμένα στην αιώνια λήθη και ταυτόχρονα γνωρίζουν τον πυρήνα και τη σκέψη όλου του σύμπαντος. Ξεκινούν από την αρχή και υφαίνουν στη συνέχεια το δικό τους μύθο για τη μοναξιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαφενείο Το Επέκεινα, του Μιχάλη Σπέγγου στο Από Μηχανής Θέατρο12.09.2018

«..οι μύθοι έκαναν την μοναξιά στους κόσμους όλους ίδια».

Αφοσιωμένοι στον στόχο τους, πεπεισμένοι ότι θα φέρουν εις πέρας τηνπροσωπική τους αποστολή, φέρνουν στη σκηνή τις αναμνήσεις, τα πάθη και τις εμμονές τους. Στην παράσταση αυτή, σε μια δυστοπία, οι ηθοποιοί με κοινό παρονομαστή την μοναξιά, το βάρος της καθημερινότητας, το άγχος του καθωσπρεπισμού, αλλά και την γελοιότητα της ύπαρξης μέσα σε έναν κόσμο που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του, δημιουργούν εναν μύθο που δεν υπήρξε ποτέ στην κοσμογονία της ανθρωπότητας. Έναν μύθο για το πώς η μοναξιά κατοικεί και αναπτύσσεται μέσα τους, πώς γεννήθηκε, πώς μεγάλωσε και πώς κυριάρχησε στην σπονδυλική τους στήλη. Για να ειπωθεί αυτός ο μύθος, κύρια συστατικά της παράστασης είναι η επανάληψη, η αναμονή και υλικά από την performance. Οι διάλογοι φαίνεται να είναι μονόλογοι και οι μονόλογοι φράσεις που ψάχνουν μανιακά παραλήπτη. Ο μύθος του μεγαλύτερου Τιτάνα, σήμερα φαντάζει πιο κοντά από ποτέ. Το όνομα που του δόθηκε ήταν Άτλας και η ετυμολογία της λέξης είναι αυτός που υπομένει τα πάντα. Μεταφέροντας τον Τιτάνα στο πρόσωπο όλων μας, παρατηρούμε τόσο το ατομικό βάρος του καθένα όσο και την δυσκολία που έχει αυτό το φορτίο να μοιραστεί, με αποτέλεσμα να το υπομένει μόνος ακόμα και αν αυτό είναι μεγαλύτερο από εκείνον. Σε έναν κόσμο οκτώ δισεκατομμυρίων ανθρώπων, γιατί νιώθουμε τόσο μόνοι; Σε ενα κόσμο οκτώ τρισεκατομμυρίων επιλογών, γιατί νιώθουμε τόσο άδειοι;

Λίγα λόγια την ομάδα Invain

Η Ομάδα Invain ιδρύθηκε το 2021 και παρουσίασε την πρώτη της παράσταση Rabbithole στο θέατρο 104 τον Μάρτιο του 2022. Στόχος της ομάδας είναι να καταπιάνεται με πρωτότυπα κείμενα που συνομιλούν με το σήμερα και να πειραματίζεται με νέα υλικά και φόρμες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης

Σκηνικά: Μαριάνθη Ράδου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Ψύχας
Χορογραφία: Άρτεμις Μπασίρογλου

Παίζουν: Πάνος Αργυρόπουλος, Μαρία Μαντά, Εύη Χρόνη

Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο)
Παραστάσεις: Σάββατο 20, Κυριακή 21, Δευτέρα 22 Απριλίου στις 21.00. Σάββατο 27 Κυριακή 28, Δευτέρα 29 Απριλίου στις 21.00.
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/palmtree-atlas/?fbclid=IwAR1_6GFwpyBMJOxS-rHzV_Hq0XoBUQSjiZ6Qc1edWjokKAVv0U8t2pTCS_o
Πληροφορίες Χώρου: PalmTree Multinfuntional Center of Arts, Κριναγόρου 13, Νέος Κόσμος
Φωτογραφίες: Μαίρη Λεονάρδου
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Νέος Κόσμος
PalmTree Multinfuntional Center of Arts
Απο 09/03/2024 εως 29/04/2024
Κριναγόρου 13
Δευτέρα: 21:00(22/4, 29/4)
Σάββατο: 21:00(20/4, 27/4)
Κυριακή: 21:00(21/4, 28/4)
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b