MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παρίσι: Αντιδράσεις για την αύξηση τιμών στα εισιτήρια των μουσείων, ενόψει των των Ολυμπιακών Αγώνων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

“Είναι ντροπή που το Λούβρο αύξησε τις τιμές σε τόσο αστρονομικό ποσό” είπε ο καθηγητής της Σορβόννης Eric Anceau.

Photo by redcharlie on Unsplash
Photo by redcharlie on Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικές προετοιμασίες για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι, τα μουσεία της πόλης έχουν αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων έως και 30%.

Η γενική είσοδος στο Μουσείο του Λούβρου έκανε άλμα από τα 17 ευρώ (18,30 δολάρια) στα 22 ευρώ (23,70 δολάρια) στις αρχές του τρέχοντος έτους. Οι ελαφρώς λιγότερο τσουχτερές αυξήσεις περιλαμβάνουν επιπλέον 1 ευρώ (1,10 δολάρια) για την είσοδο στο Μουσείο Πικάσο, 1,50 ευρώ για το Παλάτι των Βερσαλλιών και 2 ευρώ για το Μουσείο Ροντέν.

Οι σχολιαστές σημείωσαν ότι αυτές οι νέες τιμές είναι βολικά χρονικά τοποθετημένες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που αναμένεται να φέρει 15 εκατομμύρια τουρίστες στην πόλη, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Η Alternatives Economiques υπολόγισε ότι η απόφαση του Λούβρου να εξαργυρώσει τον τουριστικό χαμό που προκάλεσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποφέρει έσοδα ύψους 44,3 εκατ. ευρώ (47,8 εκατ. δολάρια).

“Για το Λούβρο να αυξήσει το εισιτήριο εισόδου του κατά ένα τόσο αστρονομικό ποσό είναι ντροπή”, δήλωσε στους Times ο καθηγητής της Σορβόννης Eric Anceau.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι το 30% των επισκεπτών των δημοτικών μουσείων της Γαλλίας, τα οποία είναι συνήθως δωρεάν, προέρχονται από χαμηλό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο. Αυτό συγκρίνεται με μόλις το 13 τοις εκατό για τα πολύ ακριβότερα κρατικά μουσεία του Παρισιού, τα οποία βασίζονται σε ξένους επισκέπτες για το 70 τοις εκατό της επισκεψιμότητάς τους.

Ένας άλλος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris 1 δήλωσε στο Alternatives Economiques: “Με μια τέτοια αύξηση των τιμών, η επίσκεψη σε ένα μουσείο γίνεται κάτι εξαιρετικό. Ωστόσο, δεν βλέπεις ένα μουσείο όπως το Λούβρο με μια φορά. Οι ντόπιοι επισκέπτες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να έρχονται τακτικά, για μικρά χρονικά διαστήματα, για παράδειγμα το μεσημέρι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Κύπελλο του Σπύρου Λούη στο Μουσείο του Λούβρου12.09.2018

Το Παρίσι έχει μπει για τα καλά στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα περιέχουν το καθένα ένα μικρό κομμάτι του εμβληματικού Πύργου του Άιφελ, ενώ η Vogue διοργανώνει επίδειξη-φόρο τιμής στο σπουδαίο γεγονός.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Αγορές
«Πρεμιέρα» για το PosoKanei.gov.gr – Το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους»: Έως 600 ευρώ η επιδότηση – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@
Επίκαιρα
Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι η νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας
Επίκαιρα
#StayAwake: Το μήνυμα της Στέγης για το φετινό Athens Pride
Επίκαιρα
Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ στην καταγγελία του Athens Pride για τις αφίσες
Επίκαιρα
SNFCC Longevity Hub: Νέα πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ για την ενεργό και υγιή γήρανση
Επίκαιρα
Η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε να βάλει αφίσες του Athens Pride στο Μετρό
Επίκαιρα
Οι μαθητές του Παγκρατίου ζητούν τη διάσωση του κινηματογράφου ΠΑΛΑΣ
Επίκαιρα
Εύβοια: Η νέα εκτίμηση Λέκκα για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια εβδομάδα γεμάτη «μεμονωμένα περιστατικά»