MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Οι πιο νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψεις το κεχρί

Το κεχρί μας δίνει ενέργεια, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, κάνει καλό στο δέρμα και τα μαλλιά αλλά και στα νύχια. Επιπλέον, σύμφωνα με αρκετές μελέτες, ωφελεί και τη διάθεση. Με λίγα λόγια, είναι μια υπερτροφή από όλες τις απόψεις. Ας δούμε πώς θα τη μαγειρέψουμε.

Monopoli Team

Για πολύ καιρό, το κεχρί χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη μαγειρική, αλλά στη συνέχεια κατέληξε ξεχασμένο. Ευτυχώς, εδώ και λίγα χρόνια, γίνεται μια αναστροφή: ανακαλύπτουμε ξανά το κεχρί και τις αρετές του.

Ένα δημητριακό με λεπτή γεύση, χωρίς γλουτένη και πλούσιο σε πολύτιμα συστατικά για την ευεξία μας. Μάλιστα, περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και καλές ποσότητες πρωτεϊνών.

Το κεχρί μας δίνει ενέργεια, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, κάνει καλό στο δέρμα και τα μαλλιά αλλά και στα νύχια. Επιπλέον, σύμφωνα με αρκετές μελέτες, ωφελεί και τη διάθεση. Με λίγα λόγια, μια αποτελεί μια υπερτροφή από όλες τις απόψεις. Σας ιντριγκάραμε; Ας δούμε μαζί πώς να μαγειρέψουμε το κεχρί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑφράτο και πεντανόστιμο σταφιδόψωμο12.09.2018

Πώς να ετοιμάσετε το αποφλοιωμένο κεχρί

Το πιο διαδεδομένο είδος στην αγορά είναι το αποφλοιωμένο κεχρί , δηλαδή χωρίς τη φλούδα. Μπορούμε πλέον να το βρούμε εύκολα σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ. Δεν χρειάζεται να το μουλιάσετε, αλλά πρέπει να το πλύνετε με νερό. Όταν είναι καθαρό, αφήνετε να στραγγίξει για ένα τέταρτο.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b