MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

COSMOTE HISTORY HD: Μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή, τις εκστρατείες και την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD

Monopoli Team

Μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή, τις εκστρατείες και την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 24/2. Από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα, το κανάλι θα προβάλλει συνολικά 8 επεισόδια σειρών και αυτοτελή ντοκιμαντέρ που «ρίχνουν» φως στην πορεία του Μακεδόνα στρατηλάτη, με τη συμμετοχή έμπειρων ιστορικών και ερευνητών.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει με 3 επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος των Ελλήνων», σε παραγωγή COSMOTE TV, τα οποία μελετούν τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε Μακεδονία, Μικρά Ασία, Αίγυπτο και Περσία, αλλά και τι συνέβη μετά τον θάνατό του.

Μεταξύ των επεισοδίων θα προβληθούν και 3 μίνι επεισόδια (19:50, 20:50, 21:50) της σειράς «Η ιστορία σε 6 λεπτά», τα οποία αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής του σπουδαίου στρατηγού. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 22:00 το ντοκιμαντέρ «Μέγας Αλέξανδρος: Ο Μακεδόνας», εξερευνώντας τον δρόμο που άνοιξαν οι επιτυχημένες εκστρατείες του ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Το αφιέρωμα θα κλείσει με την προβολή του 4 ου επεισοδίου της σειράς «Στρατηγική: Από τον Δούρειο Ίππο στην τεχνητή νοημοσύνη» (23:00), σε παραγωγή COSMOTE TV. Το επεισόδιο με τίτλο «Η κατάκτηση της οικουμένης» εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους ο Μέγας Αλέξανδρος κατάφερε μέσα σε 12 χρόνια να κατακτήσει σχεδόν το σύνολο του τότε γνωστού κόσμου, χρησιμοποιώντας πανέξυπνες στρατηγικές. Ιστορικοί αναλύουν το πώς, χιλιάδες χρόνια μετά, οι τακτικές αυτές αποτελούν πηγή έμπνευσης για επιχειρηματίες και εξερευνητές του διαστήματος.

Όλα το περιεχόμενο του αφιερώματος διατίθεται και στον δωρεάν on demand κατάλογο της COSMOTE TV, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα OSCARS® 2024 στην COSMOTE TV: Pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD με 94 υποψήφιες ή βραβευμένες ταινίες12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b