MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ελληνοαμερικανική Ένωση: H δράση HAU Movie Club συνεχίζεται με προβολή της ταινίας “A Patch of Blue”

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει τη νέα κινηματογραφική της δράση “HAU Movie Club” και με αφορμή τον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης προβάλλει την οσκαρική, κλασική αμερικανική ταινία “A Patch of Blue” (Τυφλός άγγελος).

Monopoli Team

Η ταινία προβάλλεται την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:15 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) με ελεύθερη είσοδο σε συνεργασία με την Mooviereel.

Aπό τις πιο σημαντικές ταινίες της αμερικανικής φιλμογραφίας, η ταινία σε σκηνοθεσία του Guy Green, γυρίστηκε το 1965 με φόντο το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Η υπόθεσή της αφορά στην αγάπη μιας λευκής τυφλής κοπέλας με έναν μαύρο άντρα. Μάλιστα, όταν προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, οι σκηνές όπου ο Sidney Poitier φιλά την Elizabeth Hartman (στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο) είχαν κοπεί. Αυτές αποκαταστάθηκαν μόνο όταν κυκλοφόρησε η ταινία σε DVD.

Η ταινία προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ: Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μουσικής. Τελικά, η Shelley Winters που υποδύεται την καταπιεστική μητέρα της Hartman στην ταινία, κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα OSCARS® 2024 στην COSMOTE TV: Pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD με 94 υποψήφιες ή βραβευμένες ταινίες12.09.2018

Η υπόθεση της ταινίας:

Η 18χρονη Selina (Elizabeth Hartman) είναι μία τυφλή κοπέλα που ζει σε μία τρώγλη μαζί με την αυταρχική μητέρα (Shelley Winters) και τον παππού της (Wallace Ford). Η μητέρα της την έχει απομονώσει από τον έξω κόσμο και της έχει στερήσει κάθε είδους χαρά και μόρφωση. Στον ελεύθερο χρόνο της, κατασκευάζει κοσμήματα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος. Μια μέρα θα συναντήσει στο κοντινό πάρκο τον Gordon (Sidney Poitier), έναν ευγενικό νέο που της φέρεται διαφορετικά από ό,τι έχει συνηθίσει. Ένα αγνό αίσθημα θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, καταλήγοντας όμως σε μία περίπλοκη σχέση αγάπης, για την εποχή εκείνη, ανάμεσα σε δύο ευάλωτους ανθρώπους: Έναν έγχρωμο νεαρό και μια τυφλή κοπέλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρα και ώρα προβολής: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, 19:15
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b