MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Φεστιβάλ, ποίηση και εργαστήρια στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Photo by Denise Jans on Unsplash
Monopoli Team

1. 13ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Για 13η χρονιά, το Φεστιβάλ επιστρέφει με σειρά έργων που στρέφονται γύρω απο επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, αιχμηρά ερωτήματα και βαθιά συναισθηματικά διλήμματα, υπό τη διεύθυνση Ελλήνων σκηνοθετών και με την συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών. Τα φετινά έργα είναι “Το βλέμμα του άλλου” της Μαρία Σαν Μιγκέλ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου, “Chamaco” του Άβελ Γκονσάλες, σε σκηνοθεσία Σταύρου Ράγια, “Οι προθέσεις” της Άινα ντε Κος, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Νιάχα και “Smiley 2, Μετά τον έρωτα” του Γκιλιέμ Κλούα σκηνοθεσία των Μίνωα Θεοχάρη και Δημήτρη Μακαλιά. Φέτος θα παρακολουθήσουν τo αναλόγια των έργων τους η Μαρία Σαν Μιγκέλ και ο Άβελ Γκονσάλες Μέλο και στη συνέχεια θα συζητήσουν με το κοινό. Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, το φεστιβάλ ξεκινάει με “Το βλέμμα του άλλου” της Μαρία Σαν Μιγκέλ. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Στεργίου, Ιωάννα Τζίκα, Γιάννης Μαστρογιάννης. Λίγα λόγια για το έργο: Μια αίθουσα στη φυλακή. Τρία πρόσωπα: η διαμεσολαβήτρια, το θύμα και ο δράστης. Υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν με τους άλλους ή που μας χωρίζουν από αυτούς; Στα τέλη του 2010, κυκλοφόρησε μια επιστολή από τη φυλακή Nanclares de la Oca (Χώρα των Βάσκων, Ισπανία) με την οποία κάποια πρώην μέλη της ETA που κρατούνταν στη φυλακή για δολοφονίες, έδειξαν την προθυμία τους να συναντηθούν με τις οικογένειες των θυμάτων τους. Το βλέμμα του άλλου φέρνει στη σκηνή την ιστορία μιας τέτοιας συνάντησης.
19/02, 18:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMalia & band: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την καλλιτέχνιδα της Jazz που δίνει “ψυχή” στα Blues12.09.2018

2. Βιωματικό εργαστήρι προφορικότητας για ενήλικες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει βιωματικό εργαστήρι προφορικότητας, για ενήλικες, αξιοποιώντας βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη από την ιστορική συλλογή της Βιβλιοθήκης ΠΙΟΠ, με τον ιστορητή και ερευνητή δρ Στέλιο Πελασγό, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν άνθρωπος του προφορικού λαϊκού πολιτισμού μεταφέροντας στη γραφή του τον τρόπο σκέψης και έκφρασης του θρύλου, του παραμυθιού, της κουβέντας του καφενείου, της μαντινάδας και του μοιρολογιού. Στο εργαστήρι, που θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου (ώρες 11:30-13:30), οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν το έργο του Καζαντζάκη και θα γνωρίσουν τις τεχνικές του λαϊκού παραμυθιού και της μαντινάδας για να τις αξιοποιήσουν σε προφορικές διηγήσεις. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
19/02, 11:30 – 13:30
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Ταύρος

3. Εκδήλωση για την ποιητική συλλογή “Θρυαλλίς” της Ελισάβετ Ιγγλίζ στο Θέατρο Άττις

Photo by Alvaro Serrano on Unsplash

Οι Εκδόσεις Κέδρος και η Ομάδα Σημείο Μηδέν διοργανώνουν μια εκδήλωση για την ποιητική συλλογή “Θρυαλλίς” της Ελισάβετ Ιγγλίζ τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος. Απαγγέλουν οι ηθοποιοί: Μπάμπης Αλεφάντης, Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Ελπινίκη Μαραπίδη, Άννα Μαρκά-Μπονισέλ, Ρόζυ Μονάκη, Ντίνος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σανιδάς. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Σάββας Μιχαήλ (συγγραφέας), Σάββας Στρούμπος, (σκηνοθέτης, ηθοποιός).
19/02, 20:00
Θέατρο Άττις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Ουμπέρτο Έκο: Ο κόσμος μέσα από τα λόγια του σπουδαίου διανοητή12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b