MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νόμος του κράτους ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών – Πώς ψήφισαν οι βουλευτές – Όλο το παρασκήνιο στη Βουλή

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας παρακολούθησαν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία – Ο Άκης Σκέρτσος βρέθηκε μαζί τους για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Monopoli Team

Με ευρεία πλειοψηφία 176 ψήφων πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το νομοσχέδιο, όπως αναμενόταν, στήριξαν συνολικά 5 κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) με τα 4 εξ αυτών να καταγράφουν απώλειες, άλλοτε μικρότερης και άλλοτε μεγαλύτερης κλίμακας, κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Από τα κυβερνητικά έδρανα, 107 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου, με τις διαφοροποιήσεις να αγγίζουν τελικά τις 51. Συνολικά 20 βουλευτές καταψήφισαν και 31 επέλεξαν την αποχή. Στους τελευταίους συγκαταλέγονται τα 4 κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Μάκης Βορίδης – και τρεις υφυπουργοί οι Γ. Μπούγας, Στ. Κελέτσης και Μ. Κεφάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣταύρος Σβήγκος για νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: “Ακούμε άρρωστες απόψεις, με μίσος και φόβο” (vid)12.09.2018

Απώλειες τελικά κατέγραψε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους Παυλό Πολάκη και Όθωνα Ηλιόπουλο να απέχουν από την ψηφοφορία και την Νίνα Κασιμάτη, παρ’ ότι «παρών» στην Ολομέλεια να παραμένει στο «παρών» και στην ψηφοφορία. Στο ΠΑΣΟΚ, οι όποιες ελπίδες για μονοψήφιο αριθμό αποχών δεν ευοδώθηκαν, με την Χαριλάου Τρικούπη και καταγράφει 11 απουσίες, ενώ 21 βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Απόντες ήταν και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς, ενώ σύσσωμη η ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας υπερψήφισε.

Στον αντίποδα, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη, μαζί με 3 ανεξάρτητους βουλευτές (Κατσιβαρδάς, Φλώρος, Παπαϊωάννου) καταψήφισαν. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από την Πλεύση, Μιχάλης Χουρδάκης, δήλωσε “παρών”.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b