MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Επιστήμονες βρήκαν μπουκάλι μπύρας στο βυθό της θάλασσας: Το ανησυχητικό εύρημα που αποδεικνύει τα ανθρώπινα λάθη

Μια ανακάλυψη που είχε γίνει το 2022 έχει επανέλθει στην επικαιρότητα μετά από διαδικτυακή συζήτηση που έγινε στο Reddit.

Monopoli Team

Σε μια εποχή όπου οι ανθρώπινες επιπτώσεις στο περιβάλλον εξετάζονται περισσότερο από ποτέ, μια περίεργη ανακάλυψη στον πυθμένα του ωκεανού χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση του αποτυπώματός μας στον πλανήτη. Η Δρ Ντον Ράιτ, διακεκριμένη καθηγήτρια γεωγραφίας και ωκεανογραφίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, έχει εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες  της για τις μη αναστρέψιμες αλλαγές που προκαλούν οι άνθρωποι στη Γη.

Το Challenger Deep, το βαθύτερο σημείο του βυθού, αποτελούσε ανέκαθεν ένα σύνορο για περαιτέρβ έρευνα, προσελκύοντας επιστήμονες με στόχο την αποκάλυψη των μυστηρίων του. Το 2022, η Δρ Ράιτ ξεκίνησε μια αποστολή για να εξερευνήσει ένα τμήμα αυτής της αβύσσου που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ πριν ο άνθρωπος.

Η ανακάλυψη αυτή, όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times, αναδεικνύει μια ζοφερή πραγματικότητα. Το μπουκάλι της μπύρας, με την ετικέτα του να είναι ακόμα ορατή, είχε κατέβει σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα και παρθένα περιβάλλοντα της Γης, ένα μέρος που δεν έχει επηρεαστεί από την άμεση ανθρώπινη δραστηριότητα. Το εύρημα του Δρ Ράιτ καταδεικνύει τη διάχυτη έκταση των ανθρώπινων απορριμμάτων και την ικανότητά τους να διεισδύουν ακόμη και στις πιο απομονωμένες γωνιές του πλανήτη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤεχνητή νοημοσύνη αποκρυπτογράφησε κείμενο από ρωμαϊκό πάπυρο που κάηκε κατά την έκρηξη του Βεζούβιου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b