MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νίκος Ορφανός: «Δεν έχουμε μάθει να δεχόμαστε το ‘συγγνώμη, έκανα λάθος’. Αυτό είναι κανιβαλισμός» (vid)

Ο Νίκος Ορφανός μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για το επάγγελμα του ηθοποιού, τις διαφημίσεις και τον «κανιβαλισμό» των social media.

Monopoli Team

Οι «τίτλοι» και ο κανιβαλισμός των social media

«Εγώ είμαι ένας αυθόρμητος άνθρωπος. Δεν έχω συναίσθηση του να μιλήσω με έναν τρόπο που να μη μπορεί να διαστρεβλωθεί. Πάντα μιλάω άνετα, αυθόρμητα και με μια καλή πρόθεση. Βέβαια, όταν μετά αυτό κατακερματιστεί και βγει μετά σ’ ένα κοινωνικό δίκτυο, σε σε μια δημοσίευση, φαίνεται κάπως αλλιώς», ανέφερε ο Νίκος Ορφανός, μιλώντας για την «κριτική» που του ασκεί καμιά φορά η σύζυγός του για την άνεση στον τρόπο που εκφράζεται.

«Δεν έχουμε μάθει να δεχόμαστε το ‘συγγνώμη, έκανα λάθος’. Αυτό είναι κανιβαλισμός», σχολίασε για το γεγονός πως συχνά δεν επιτρέπουμε σε κάποιον να ανασκευάσει μία δήλωσή του, στην οποία ο ίδιος θεωρεί πως δεν αποτυπώθηκαν ακριβώς όσα ήθελε να πει – κάτι που έχει συμβεί και στον ίδιο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους «εκτονώνονται», όπως είπε ο ίδιος, μέσω των social media, σχολιάζοντας με άσχημους και επιθετικούς χαρακτηρισμούς ανθρώπους που δεν γνωρίζουν προσωπικά, ενώ στη συνέχεια σχολίασε: «Δεν μπορείς να αποφύγεις να βγει ένας τίτλος για εσένα όταν εκτίθεσαι και λες τη γνώμη σου δημόσια. Κάποιος θα τον βγάλει αυτόν τον τίτλο γιατί βιοπορίζεται με αυτόν τον τρόπο. Το καλό είναι ότι η κοινωνία τα ακούει σήμερα και αύριο τα έχει ξεχάσει».

Η ελεύθερα ασκούμενη Τέχνη, οι διαφημίσεις και το επάγγελμα του ηθοποιού

«Εγώ έχω κάνει πολλές διαφημίσεις, βιοποριζόμουν όμως από τη δουλειά μου ως ηθοποιός. Όπου ζητούσαν ηθοποιό, πήγαινα ως ηθοποιός. Δεν πήγα ως ‘Νίκος Ορφανός. Αυτό είναι ρεκλάμα. Με την έννοια του ότι πλασάρω κάτι ως ‘εγώ’. Δεν λέω ότι είναι κακό, αλλά πρέπει ο θεατής, εκείνη τη στιγμή, να διαχωρίζει ότι αυτός δεν είναι ο καλλιτέχνης, αλλά κάποιος που πληρώνεται για να το κάνει».

«Η Τέχνη είναι ελεύθερα προσβάσιμη για όποιον θέλει να δοκιμαστεί σε αυτή. Ηθοποιό όμως σε κάνει ο συστηματικός βιοπορισμός από το επάγγελμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝίκος Ορφανός: Η Πολιτεία είναι σαν τη θεία · μάς δίνει ένα χαρτζιλίκι, αλλά τα πολλά τα δίνει στα παιδιά της12.09.2018

Η τηλεόραση, το θέατρο και η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή

Για τη συμμετοχή του στη σειρά «Το Ναυάγιο» στο MEGA, είπε: «Έχει καταπληκτικό σενάριο, εξαιρετικούς διαλόγους και η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Έχει απίθανο art direction, ενδυματολογικά, σκηνογραφικά, φανταστική φωτογραφία. Εγώ είμαι άνθρωπος για ρόλους εποχής, πεθαίνω. Ανασαίνω πολύ ωραία εκεί, μου ταιριάζουν». Παράλληλα, αυτή την περίοδο συμμετέχει και στην παράσταση «Terror», ένα έργο του Φέρντιναντ φον Σίραχ, ένα δυνατό δικαστικό θρίλερ με τους θεατές στον ρόλο των ενόρκων, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου.

Τέλος, για τη θέση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, ο Νίκος Ορφανός είπε: «Πριν 2,5 χρόνια ανέλαβα τη θέση και φτάσαμε φέτος να πάρουμε και το καλύτερο βραβείο για παράσταση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b