MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Χαλαρώνοντας στα ιαματικά λουτρά της Βουδαπέστης

Οι καλύτερες επιλογές για βουτιές ευεξίας στην πόλη των spa.

Monopoli Team

Είναι σίγουρα πολλά αυτά που έχεις να κάνεις σε ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη. Ένα από αυτά είναι να κολυμπήσεις στα ιαματικά νερά των περίφημων λουτρών της. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, με τις περισσότερες από 100 φυσικές ιαματικές πηγές, είναι μία από τις πιο διάσημες λουτροπόλεις της Ευρώπης.

Τις ιαματικές πηγές της περιοχής απολάμβαναν οι Ρωμαίοι. Υπάρχουν ακόμη ερείπια που είναι ορατά σήμερα από τα τεράστια λουτρά που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας κατασκευάστηκαν στην πόλη λουτρά που εξυπηρετούσαν τόσο το μπάνιο όσο και ιατρικούς σκοπούς και μερικά από αυτά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

Η Βουδαπέστη απέκτησε τη φήμη της ως πόλη των ιαματικών λουτρών τη δεκαετία του 1920, ενώ το 1934 χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «πόλη των σπα». Ας δούμε τα καλύτερα λουτρά της Βουδαπέστης.

Szechenyi Baths

Πηγή: Shutterstock

Τα Szechenyi Baths είναι από τα μεγαλύτερα λουτρά στην Ευρώπη και λειτουργούν από το 1913. Είναι τα μόνα «παλιά» ιαματικά λουτρά που βρίσκονται στην πλευρά της Πέστης. Τα Szechenyi Baths στεγάζονται σε ένα νεομπαρόκ κτιριακό συγκρότημα, το οποίο μοιάζει με μουσείο! Το σκηνικό αποτελείται από 18 πισίνες (15 εσωτερικές και 3 εξωτερικές που είναι ανοιχτές όλο το χρόνο). Το υπαίθριο τμήμα των λουτρών είναι εντυπωσιακό. Τους χειμερινούς μήνες, η εμπειρία χαλάρωσης στα ζεστά νερά βλέποντας το χιόνι να πέφτει είναι απολαυστική. Εκτός από τις πισίνες με τα ιαματικά θερμά νερά, υπάρχουν 10 σάουνες και προσφέρονται πολλές θεραπείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 υπέροχοι λόγοι για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη το 202412.09.2018

Gellért Baths

Πηγή: Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b