MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Αγαπάς τα ρομαντικά μυθιστορήματα; 5 ολοκαίνουρια βιβλία ιδανικά για εσένα

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, διαβάσαμε και προτείνουμε 5 νέα ρομαντικά μυθιστορήματα που θα σας συναρπάσουν.

Ειρήνη Μωραϊτη | 13.02.2024

Μιας και η αυριανή μέρα (14 Φεβρουαρίου) είναι παραδοσιακά αφιερωμένη στους ερωτευμένους, είναι κατά τη γνώμη μας και η πιο ιδανική στιγμή για να γιορτάσουμε την αγάπη και τον ρομαντισμό με τη βοήθεια… της λογοτεχνίας!

Με τη ρομαντική ατμόσφαιρα της γιορτής να είναι αυτή τη περίοδο διάχυτη παντού εξάλλου, δε θα μπορούσαμε να μη στραφούμε στη γεμάτη ιδανικούς και δυνατούς έρωτες λογοτεχνία, που πάντα κάνει τους δεσμευμένους και μη αναγνώστες να ταξιδεύουν ονειροπολώντας στις σελίδες της.

Και επειδή εμείς οι βιβλιοφάγοι ψάχνουμε συνεχώς φρέσκες ιστορίες αγάπης βουτηγμένες σε ονειρικό ρομαντισμό, και ξέρουμε πως η επιλογή ανάμεσα στα δεκάδες ρομαντικά μυθιστορήματα που κοσμούν τα ράφια των βιβλιοπωλείων μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση, ζητήσαμε από 5 εκδοτικούς οίκους να μας προτείνουν τις δικές τους νέες αγαπημένες κυκλοφορίες της χρονιάς, για να δούμε αν θα καταφέρουν να κλέψουν την αθεράπευτα ρομαντική καρδιά μας. Spoiler alert, όλα τους το κατάφεραν και με το παραπάνω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#1 Τα νέα βιβλία που αξίζουν μία θέση στην ανανεωμένη βιβλιοθήκη μας για το 202412.09.2018

 Όσα αφήσαμε πίσω μας – Lucy Score

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Νοκεμάουτ, της πόλης που ένωσε τους Νοξ, Ναόμι, Νας, Λίνα, Λούσιαν και Σλόαν και δημιούργησε μία από τις πιο όμορφες λογοτεχνικές παρέες μάς προτείνουν οι εκδόσεις Ψυχογιός ως ένα από τα καλύτερα ρομαντικά μυθιστορήματα της χρονιάς. Με τίτλο «Όσα αφήσαμε πίσω μας» και με αυτά τα λογοτεχνικά κλισέ που αγαπάμε να διαβάζουμε, όπου το κακό αγόρι γίνεται ιδανικός σύντροφος σε μια σχέση τύπου enemies to lovers, η Lucy Score έγραψε το ιδανικότερο φινάλε για τα 3 από τα πλέον πιο αγαπημένα ζευγάρια πρωταγωνιστών των αναγνωστών, παγκοσμίως.

Ένα βιβλίο για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και για τις πληγές που η αγάπη πρόθυμα γιατρεύει.

Η Σλόαν και ο Λούσιαν δε θέλουν ούτε να αναπνέουν ο ένας δίπλα στον άλλον. Έλα όμως που πλέον μένουν ξανά σε διπλανά σπίτια και έχουν κοινές παρέες, οπότε αναγκάζονται να αλληλεπιδράσουν! Κάποτε βέβαια τα πράγματα μεταξύ τους ήταν πολύ διαφορετικά, όπως άλλωστε και οι ίδιοι. Αν και τελικά, κάποια συναισθήματα δεν αλλάζουν όσα χρόνια και αν περάσουν, απλά ζοριζόμαστε να τα κρύψουμε μέχρι να επαναστατήσουν και να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Αρκεί όμως να μην είναι αργά και να παρουσιαστούν την κατάλληλη στιγμή. Τουλάχιστον, αυτό ελπίζουν όλοι οι ήρωες της ιστορίας.

Αγάπη και άλλες λέξεις – Christina Lauren

Η πρόταση των εκδόσεων Διόπτρα αφορούσε το νέο βιβλίου του επιτυχημένου λογοτεχνικού διδύμου Christina Lauren, το «Αγάπη και άλλες λέξεις». Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που αναζωπυρώθηκε μετά από μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πρωταγωνιστές της αναγκάστηκαν να ζουν χωριστά εξαιτίας μιας παρεξήγησης, μέχρι τουλάχιστον οι δρόμοι τους να ξανά σμίξουν τυχαία, μάλλον τη κατάλληλη στιγμή.

Ένα μυθιστόρημα για τις δεύτερες ευκαιρίες στην αγάπη και για τις πολύτιμες στιγμές που ζούμε, μα οι λέξεις είναι φτωχές για να τις περιγράψουν.

Η Μέισι έχει βάλει τη ζωή της σε τάξη, όμως κάτι νιώθει πως της λείπει. Έχει μια σταθερή δουλειά, ένα όμορφο σπίτι, μια οργανωμένη ζωή και σύντομα σκοπεύει να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Λίγο πριν αρχίσει όμως να οργανώνει τον γάμο της, το παρελθόν θα της… χτυπήσει την πόρτα, αφού μπροστά της ξαφνικά θα βρεθεί ο πρώτος της έρωτας, με τον οποίο είχε κόψει κάθε επαφή μετά από μια τρομερά άτυχη στιγμή, που ίσως τελικά να ήταν και παρεξήγηση. Όταν βέβαια ο Έλιοτ Πετρόπουλος ξανά μπει σα σίφουνας στη ζωή της, η Μέισι θα χρειαστεί να σκεφτεί το μέλλον αλλά και το παρελθόν της, να αναθεωρήσει την “αγαπημένη της λέξη” και να ακούσει την καρδιά της, η οποία φαίνεται πως δύσκολα ξεχνά.

Η θεωρία (σχεδόν) των πάντων – Kara Gnodde

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο έρχεται η επόμενη επιλογή, οι οποίες μας πρότειναν το έντονο και τρυφερό μυθιστόρημα της Kara Gnodde, «Η θεωρία (σχεδόν) των πάντων», το οποίο έχει ήδη ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους, και εμάς φυσικά, τόσο με την αδελφική σχέση των Αρτ και Μίμι, όσο και με την αναζήτηση της μαθηματικής ακρίβειας του έρωτα.

Ένα μυθιστόρημα για τις αδερφικές σχέσεις και το ενθουσιώδες ταξίδι εύρεσης της αληθινής αγάπης, η οποία ακολουθεί τη δική της λογική και ζητά μόνο την πίστη και την εμπιστοσύνη μας.

Η Μίμι θέλει επιτέλους να ερωτευτεί. Μπορεί να αγαπάει τον αδερφό της όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, ειδικότερα μετά τον χαμό των γονιών τους, όμως θέλει κάποια στιγμή να βρει τον ιδανικό για εκείνη σύντροφο και να κάνει τη δική της οικογένεια. Με τις εμπειρίες της μέχρι τώρα βέβαια, αυτό μοιάζει άπιαστο όνειρο, για αυτό και ζητά από τον Αρτ, αδερφό της-μαθηματική διάνοια, να την βοηθήσει να βρει το άλλο της… ολόκληρο. Εκείνος θα στραφεί στα μαθηματικά του για να φτιάξει έναν αλγόριθμο που θα βρει τον ιδανικό σύντροφο για την αδερφή του. Η Μίμι από την άλλη, ως πιο διστακτική, θα δυσκολευτεί να επιλέξει τι πρέπει τελικά να εμπιστευτεί ανάμεσα στην απρόβλεπτη καθημερινότητα και στους μαθηματικούς νόμους. Οδηγούν άραγε τα μαθηματικά πάντα στη σωστή λύση;

Θα σε περιμένω στο Σέντραλ Παρκ – Felicia Kingsley

Με ένα rom-com μυθιστόρημα, κατάφεραν να μας συναρπάσουν οι εκδόσεις Μίνωας, από την πένα της Ιταλίδας συγγραφέως-φαινόμενο Felicia Kingsley. Με τίτλο «Θα σε περιμένω στο Σέντραλ Παρκ», η νέα αυτή enemies to lovers ιστορία έχει όσα ακριβώς υπόσχεται για να κάνει τους αθεράπευτα ρομαντικούς να παραμιλούν.

Ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ, πρωταγωνιστές που μπλέκουν σε διασκεδαστικές περιπέτειες και γοητευτική εξιστόρηση.

Η Βικτόρια Γουέντερ είναι αποφασισμένη να συναρπάσει τους νέους της συνεργάτες στον εκδοτικό οίκο Pageturner, δεν έχει λογαριάσει όμως τον υπεύθυνο έκδοσης Νάιτ Άντεργουντ, ο οποίος φαίνεται να την έχει βάλει στο μάτι, αφού από την πρώτη της κιόλας ημέρα στο γραφείο καταφέρνει να της κάνει την καθημερινότητά κόλαση, και όχι με τον… γοητευτικό τρόπο, τουλάχιστον στην αρχή. Η τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους βέβαια, σύντομα θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει, όταν πέφτει στα χέρια τους ένα τρομερό μυστικό που απειλεί την καριέρα τους. Τότε θα χρειαστεί να αφήσουν στην άκρη τις αντιπαλότητες και να συνεργαστούν, για να σώσουν το μέλλον τους, το οποίο μάλλον προβλέπεται κοινό, και δεν εννοούμε μόνο στα επαγγελματικά τους!

Χίλια φιλιά από σένα – Tillie Cole

Η τελευταία λογοτεχνική πρόταση που υμνεί την αγάπη και τον ρομαντισμό ανήκει στις εκδόσεις Κλειδάριθμος και αφορά το «Χίλια φιλιά από σένα» της Tillie Cole, ένα ρομαντικό μυθιστόρημα που πρέπει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη κάθε ρομαντικής ψυχής που σέβεται τον εαυτό της…

Ένα βιβλίο εξαιρετικά συγκινητικό, για όσα αξίζει να ζήσουμε με την ψυχή μας, πριν να είναι αργά.

Η Πόπι και ο Ρούνε ήταν κατά κοινή ομολογία ιδανικά πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Η μοίρα τους έφερε κοντά για να ανακαλύψουν πως η ζωή τους θα είναι άδεια αν τη ζουν χωριστά, και δυστυχώς η τύχη τους απομάκρυνε για να το επιβεβαιώσουν. Τώρα, ο Ρούνε μαζεύει τα κομμάτια του και ψάχνει απεγνωσμένα την αγαπημένη του, η οποία πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους του είχε υποσχεθεί πως θα τον περιμένει να γυρίσει. Γιατί όμως τόσο καιρό δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του και σε πόσα κομμάτια ακόμα μπορεί άραγε να σπάσει η καρδιά του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#2 Τα νέα βιβλία που αξίζουν μία θέση στην ανανεωμένη βιβλιοθήκη μας για το 202412.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b