MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

#1 Τα νέα βιβλία που αξίζουν μία θέση στην ανανεωμένη βιβλιοθήκη μας για το 2024

Ο δεύτερος μήνας του 2024 μόλις έκανε την εμφάνισή του και εμείς ήδη ψάχνουμε τα νέα βιβλία που θα «γεμίσουν» τη βιβλιοθήκη μας, με τη βοήθεια 3 αγαπημένων εκδοτικών οίκων.

Ειρήνη Μωραϊτη | 07.02.2024

Ήδη από τον Ιανουάριο, το εκδοτικό πρόγραμμα του 2024 διαφαίνεται λαμπρό, με τους αγαπημένους μας εκδοτικούς οίκους να μας έχουν “βομβαρδίσει” με ακαταμάχητες αναγνωστικές επιλογές, για όλα τα γούστα.

Όπως είναι λοιπόν φυσικό, οι γνήσιοι βιβλιοφάγοι έχουν αρχίσει να κάνουν τις πρώτες τους λογοτεχνικές αγορές και να εμπλουτίζουν τις TBR λίστες τους για το νέο έτος, ψάχνοντας τα επόμενα βιβλία που θα προσθέσουν.

Γι’ αυτό και εμείς ζητήσαμε τη βοήθεια 3 αγαπημένων εκδοτικών οίκων, για αρχή, ώστε να ανακαλύψουμε ποια από τα βιβλία που βλέπουμε πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων, αξίζουν την προσοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#1 Δέκα νέα παιδικά βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε μέσα στον Ιανουάριο12.09.2018

Εκδόσεις Κέδρος

Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα – Laura Esquivel

Το πρώτο βιβλίο που μας προτείνουν να διαβάσουμε μέσα στους πρώτους μήνες του 2024 οι εκδόσεις Κέδρος, είναι η νέα κυκλοφορία της Laura Esquivel, με τίτλο Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα“, ένα απολαυστικό μυθιστόρημα, αφιερωμένο στη μεξικάνικη κουζίνα και το μεράκι των ανθρώπων που την κρατούν ακόμα ζωντανή, το οποίο μάλιστα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ισπανόφωνα βιβλία του 20ού αιώνα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Τίτα γεννιέται πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, μέσα σε μια πλημμύρα δακρύων από αυτά που προκαλεί το καθάρισμα των κρεμμυδιών. Καταδικασμένη από την παράδοση να μείνει ανύπαντρη για να φροντίζει την τυραννική μητέρα της, τη μαμά Ελένα, η Τίτα βρίσκει τον σκοπό της ζωής της στην κουζίνα της οικογένειας Ντε λα Γκάρσα. Τα φαγητά της όχι μόνο μαγεύουν με τις εξαίσιες γεύσεις τους, αλλά μεταδίδουν και συναισθήματα, τον πόνο, την πίκρα, τη χαρά ή τον πόθο της σε όποιον τα γεύεται. Όταν μάλιστα η μαμά Ελένα αναγκάζει τον αγαπημένο τής Τίτα, τον Πέδρο, να παντρευτεί τη μεγαλύτερη αδελφή της, η Τίτα μαθαίνει να διατηρεί και να τρέφει την αγάπη του με τα θρυλικά εδέσματά της. 

Τροία – Ηρώ Σκάρου

Η δεύτερη πρόταση των εκδόσεων, αφορά το βιβλίο Τροία, όπου η συγγραφέας του, Ηρώ Σκάρου, με έξυπνο χιούμορ απομυθοποιεί την στερεοτυπική εικόνα της “αψεγάδιαστης” ελληνικής οικογένειας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ένας παράξενος βόμβος από τα έγκατα της γης αναστατώνει τη γειτονιά. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η απειλή που κρατάει την Ελένη ξύπνια τα βράδια. Το πατρικό της στο νησί κινδυνεύει να καταρρεύσει, το ίδιο και το σπιτικό της στα Βριλήσσια. Ο σύζυγός της, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, φαίνεται να νοιάζεται κυρίως για τη δική του ευζωία. Ο μεγάλος της γιος δηλώνει genderfluid και δημιουργεί προβλήματα στο σχολείο. Η πεθερά της έχει λόγο για τα πάντα. Όταν στο σκηνικό εμφανίζεται ένας καρδιολόγος που γράφει ποιήματα και μια σκυλίτσα που χώνει τη μουσούδα της παντού, η κατάσταση μοιάζει πια έτοιμη να εκραγεί.

Ο Πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου. Στον καιρό του Όθωνα – Άρης Σφακιανάκης

Με ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την εποχή του Όθωνα κλείνουν τις προτάσεις τους οι εκδόσεις, και συγκεκριμένα με το Ο Πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου. Στον καιρό του Όθωνα του Άρη Σφακιανάκη, το οποία υπόσχεται να μας ταξιδέψει με μοναδικό τρόπο πίσω στον χρόνο και στην εποχή όπου στον θρόνο της Ελλάδας βρισκόταν ο Όθωνας, και στο πλευρό του η Αμαλία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια οι Προστάτιδες Δυνάμεις ορίζουν ηγεμόνα της Ελλάδας τον δευτερότοκο γιο του φιλέλληνα βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄, τον Όθωνα. Για το ανεξάρτητο κράτος ξεκινάει μια νέα εποχή που διήρκεσε τριάντα ολόκληρα χρόνια. Η Αθήνα γίνεται η καινούργια πρωτεύουσα, η χώρα αποκτάει σύνταγμα, η Μεγάλη Ιδέα διαδίδεται και ριζώνει στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Πρίγκιψ, ένας νεαρός Έλληνας της Διασποράς που σπούδασε νομικά στο Μόναχο, γνώρισε τον Όθωνα όταν εκείνος έφτασε στο Ναύπλιο. Αργότερα έγινε ο δάσκαλος ελληνικών της Αμαλίας και κάποια στιγμή χρειάστηκε να μετακομίσει στο παλάτι. Από τη θέση αυτή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, φλερτάρει με τις δεσποινίδες επί των Τιμών, γνωρίζεται με τις σημαντικές προσωπικότητες του τόπου και αποφασίζει να κρατήσει ημερολόγιο. Σκοπός του να γράψει το χρονικό της βασιλείας του Όθωνα και της Αμαλίας. Θα τα καταφέρει;

Εκδόσεις Διόπτρα

Για μια υπέροχη ζωή – Robin Sharma

Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης προτείνουν οι εκδόσεις Διόπτρα στους αναγνώστες ως ένα από τα βιβλία που πρέπει αναμφισβήτητα να στολίσουν τη βιβλιοθήκη τους μέσα στο 2024. Ο λόγος για την επίτομη έκδοση του Για μια υπέροχη ζωή του Robin Sharma, ενός από τους κορυφαίους συμβούλους προσωπικής επιτυχίας παγκοσμίως, ο οποίος χάρισε στους αναγνώστες που ψάχνουν τρόπους να γίνουν πιο παραγωγικοί, ένα ακόμα βιβλίο γεμάτο θετική ενέργεια και πολύτιμα μαθήματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μπορούμε, αν το επιλέξουμε, να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο. Για να δημιουργήσουμε μια εκπληκτική ζωή, χρειαζόμαστε αυτόν τον εξαιρετικά αποτελεσματικό και πρακτικό οδηγό, που θα μας δώσει έμπνευση να φτάσουμε στην κορυφή. Γεμάτο πάθος και ιδέες που θα μας προκαλέσουν και θα μας μεταμορφώσουν, πρόκειται για ένα από εκείνα τα σπάνια βιβλία που θα απελευθερώσει τις δυνατότητές μας και θα ξυπνήσει τον καλύτερό μας εαυτό. Ας κάνουμε σήμερα το τολμηρό βήμα!

Ο μικρός φίλος – Ντόνα Ταρτ

Από τη βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέα της «Καρδερίνας», Ντόνα Ταρτ, έρχεται η επόμενη πρόταση των εκδόσεων. Αναφερόμαστε στοΟ μικρός φίλος, ένα απόλυτα καθηλωτικό και ανατρεπτικό μυθιστόρημα για τα μυστικά που παγιδεύονται στο παρελθόν, τις επικίνδυνες προκαταλήψεις μιας κοινωνίας, την παιδική ηλικία, την αθωότητα, την απώλεια και την αναζήτηση της λύτρωσης, το οποίο μόλις επανακυκλοφόρησε στα ελληνικά και δε γίνεται να λείπει από τη λίστα κανενός βιβλιοφάγου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Στην πόλη Αλεξάνδρεια της Πολιτείας του Μισισίπι, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, ένα μικρό αγόρι, ο Ρόμπιν Κλιβ Ντιφρέσν, βρέθηκε απαγχονισμένο σε ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η δολοφονία του Ρόμπιν παραμένει ανεξιχνίαστη και η οικογένειά του εξακολουθεί να ζει χαμένη στην οδύνη. Έτσι, η αδελφή του Ρόμπιν, η Χάριετ –ιδιαίτερα ευφυής, απόλυτα αποφασισμένη και επηρεασμένη σε υπερβολικό βαθμό από τη μυθοπλασία του Κίπλινγκ και του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον–, ξεκινά να ανακαλύψει τον δολοφόνο. Έχοντας τη βοήθεια μόνο του Χίλι, του αγαπημένου της φίλου, περνά τα αυστηρά όρια που περιχαρακώνουν τις φυλές και τις κάστες της πόλης της και βυθίζεται στην ιστορία των απωλειών της οικογένειάς της. 

Το Μένος – Alex Michaelides

Κλείνοντας τη σύντομη λίστα με τις νέες κυκλοφορίες τους για τον πρώτο μήνα του 2024 που σίγουρα αξίζει να διαβάσουμε, οι εκδόσεις Διόπτρα μάς προτείνουν το νέο βιβλίο του συγγραφέα των best-seller “Η σιωπηλή ασθενής” και “Οι Κόρες”, Alex Michaelides, το οποίο φυσικά και δε θα μπορούσαν να παραλείψουν. Με τίτλο “Το Μένος”, το νέο θρίλερ μυθιστόρημα του συγγραφέα μάς ταξιδεύει νοερά σε ένα αποκλεισμένο ελληνικό νησί, το οποίο από άκρως ειδυλλιακό τοπίο, μετατρέπεται σε σκηνικό ενός ζοφερού φόνου…

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το όνομά μου είναι Έλιοτ Τσέις και θα σας πω μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Είναι μια ιστορία για έναν φόνο. Ή ίσως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Γιατί ουσιαστικά είναι μια ιστορία για την αγάπη, έτσι δεν είναι; Η Λάνα Φάραρ, πρώην σταρ του κινηματογράφου, προσκαλεί κάθε χρόνο τους πιο στενούς της φίλους να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο ειδυλλιακό ιδιωτικό της νησί στην Ελλάδα. Φέτος όμως η παρέα βρίσκεται παγιδευμένη στο νησί εξαιτίας του ανέμου, που οι ντόπιοι ονομάζουν «μένος». Κι ενώ οι εφτά φίλοι περνούν τις μέρες τους διασκεδάζοντας, έρχεται μια νύχτα που καταλήγει στον θάνατο του ενός. Μόνο ένας από τους υπόλοιπους έξι μπορεί να είναι ο υπαίτιος. Τί κρύβεται πίσω από τις παλιές φιλίες; Τί κίνητρο μπορεί να είχε ο δράστης; Ένα μυστήριο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, που καταλήγει σε μια αξέχαστη κορύφωση. Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε τι έχει συμβεί. Όμως κάνετε λάθος…

Εκδόσεις Μίνωας

Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν ερωτεύεται – Ελ Κοσιμάνο

Την απολαυστική συνέχεια των περιπετειών της Φίνλεϊ Ντόνοβαν, αφορά η πρώτη επιλογή των εκδόσεων Μίνωας, η οποία μόλις κυκλοφόρησε και υπόσχεται να χαρίσει στιγμές διασκέδασης και γέλιου στους αναγνώστες, με την πρωταγωνίστρια να μπλέκει αυτή τη φορά με τη ρωσική μαφία, να ψάχνει έναν πληρωμένο δολοφόνο και φυσικά, να ερωτεύεται.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ρομάντζο. Πάνες. Και σφαίρες που σφυρίζουν. Ποιος είπε ότι οι χωρισμένες μαμάδες δεν διασκεδάζουν; Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν έχει πελαγώσει πολλές φορές στο παρελθόν για μερικούς αναπάντεχους λόγους − αλλά κανένας δεν ήταν ποτέ τόσο απειλητικός. Όταν μαζί με τη Βέρο καταστρέφει κατά λάθος ένα πολυτελές αυτοκίνητο που «δανείστηκε» για να σώσει τον πρώην άντρα της, η ρωσική μαφία ξεπληρώνει το χρέος της. Τώρα όμως η Φίνλεϊ τους χρωστάει. Κάνοντας ακόμη κουμάντο πίσω από τα σίδερα, το αφεντικό της μαφίας, Φέλικς Ζιρόφ, αναθέτει μια δουλειά στη Φίνλεϊ: να βρει έναν πληρωμένο δολοφόνο πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα είναι ότι ο δολοφόνος αυτός μπορεί να ανήκει στην αστυνομία! Ευτυχώς, ο κούκλος αστυνομικός Νικ Άντονι έχει οργανώσει μια αστυνομική ακαδημία για πολίτες, όπου η Φίνλεϊ και η Βέρο δηλώνουν συμμετοχή. Όσο εκπαιδεύονται στα όπλα και κάνουν μαθήματα άμυνας, έχουν τέλεια κάλυψη για να βρουν τον πραγματικό εγκληματία και να ξεφύγουν από τα πλοκάμια της μαφίας… 

Οιμωγή – Στέφανος Αλεξιάδης

Με το νέο καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ από την πένα του Στέφανου Αλεξιάδη συνεχίζουν οι εκδόσεις τις προτάσεις τους. Ο λόγος για την Οιμωγή, ένα μυθιστόρημα για την πάλη ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις ψευδαισθήσεις, ανάμεσα στη κραυγή και τη σιωπή, στις σελίδες του οποίου αξίζει όλοι οι λάτρεις του είδους να χαθούν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οιμωγή σημαίνει κραυγή. Κραυγή σπαραχτική. Κραυγή εκκωφαντική. Είναι, όμως, φορές που οι κραυγές γίνονται συνώνυμο της σιωπής. Ένας θάνατος που σπέρνει τη σιγή. Ήρωες που κρύβουν το παρελθόν, αρνούνται το παρόν και αγνοούν το μέλλον. Μια νηνεμία που επικρατεί λίγο, τόσο λίγο που δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την καταιγίδα που έρχεται. Ποιος είπε ότι μια μάνα δεν μπορεί να σκοτώσει; Κι αν σκοτώσει, παύει να φέρει αυτή την ιδιότητα; Λέξεις, υποσχέσεις και μυστικά σείουν το έδαφος. Ένα έδαφος που καταρρέει και τότε φθάνει αυτή. Η οιμωγή.

Fake History, 100 + 1 μύθοι της ιστορίας υπό… κατάρριψη – Jo Hedwig Teeuwisse

Η τελευταία πρόταση από τις εκδόσεις Μίνωας αφορά ένα διασκεδαστικά ενδιαφέρον και διδακτικό βιβλίο, με τίτλο Fake History, 100 + 1 μύθοι της ιστορίας υπό… κατάρριψη και συγγραφέα τη Jo Hedwig Teeuwisse, το οποίο έρχεται να απομυθοποιήσει 101 “σελίδες” της ιστορίας που μέχρι τώρα θεωρούσαμε πως είχαν “γραφτεί” όπως ακριβώς έγιναν, όμως η πραγματικότητα απέχει μάλλον αρκετά από αυτά που τόσα χρόνια ακούμε ως δεδομένα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πόσο εύκολο είναι άραγε να ξεχωρίσουμε την “ψεύτικη” από την “αληθινή” ιστορία; Λένε πως ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί, ότι οι άνθρωποι του Μεσαίωνα θεωρούσαν τη Γη επίπεδη και πως ο Ναπολέων κατέστρεψε τη μύτη της Σφίγγας. Σπόιλερ alert, όλες αυτές οι δηλώσεις είναι λανθασμένες. «Ας φάνε παντεσπάνι» είπε η Μαρία Αντουανέτα, όταν ο λαός της Γαλλίας λιμοκτονούσε. Ή μήπως δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει ότι το απόφθεγμα αυτό ανήκει στη γνωστή για τη σπάταλη ζωή της βασίλισσα. Πώς δημιουργούνται άραγε οι ψεύτικες ιστορίες, ποια δυναμική έχουν και πόσο εύκολο είναι να τις καταρρίψουμε, μαθαίνοντας την αλήθεια; Με παραποιημένες φωτογραφίες, εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη και ψεύτικους ισχυρισμούς για το παρελθόν που κυκλοφορούν στις ειδήσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το να διαχωρίσει κάποιος τα πραγματικά γεγονότα από τη φαντασία φαίνεται πιο δύσκολο από ποτέ. Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο η συγγραφέας καταρρίπτει 101 μύθους, ώστε να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια και να εξοπλιστούμε με τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε την ψεύτικη ιστορία οπουδήποτε και αν τη συναντήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#2 Δέκα νέα παιδικά βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του Monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα των βιβλίων του αφιερώματος, εδώ.

Εκδόσεις Κέδρος

Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα – Laura Esquivel
Σελίδες: 256
Τιμή: 13,95€

Τροία – Ηρώ Σκάρου
Σελίδες: 488
Τιμή: 16,92€

Ο Πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου. Στον καιρό του Όθωνα – Άρης Σφακιανάκης
Σελίδες: 512
Τιμή: 16,92€

Εκδόσεις Διόπτρα

Για μια υπέροχη ζωή – Robin Sharma
Σελίδες: 392
Τιμή: 17,91€

Ο μικρός φίλος – Ντόνα Ταρτ
Σελίδες: 928
Τιμή: 17,91€

Το Μένος – Alex Michaelides
Σελίδες: 360
Τιμή: 15,93€

Εκδόσεις Μίνωας 

Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν ερωτεύεται – Ελ Κοσιμάνο
Σελίδες: 432
Τιμή: 16,92€

Οιμωγή – Στέφανος Αλεξιάδης
Σελίδες: 376
Τιμή: 15,93€

Fake History, 100 + 1 μύθοι της ιστορίας υπό… κατάρριψη – Jo Hedwig Teeuwisse
Σελίδες: 448
Τιμή: 19,98€

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b