MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μπέττυ Αρβανίτη: «Είναι απελευθερωτικό το να μεγαλώνεις» (vid)

Η Μπέττυ Αρβανίτη βρέθηκε στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά”, όπου μίλησε για τον Βασιλιά Ληρ, τον ρόλο της γιαγιάς, την ματαιοδοξία.

Μπέττυ Αρβανίτη, φωτογραφία:Ελίνα Γιουνανλή/Monopoli.gr
Monopoli Team

Η Μπέττυ Αρβανίτη βρέθηκε στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά” για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αθηναϊδα Νέγκα.

Η καταξιωμένη ηθοποιός, που αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί ως “Βασιλιάς Ληρ” στην ομώνυμη παράσταση σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, αναφέρθηκε στον απαιτητικό αυτό ρόλο, αλλά και στο ρίσκο που αποτέλεσε το ανέβασμα αυτό.

“Ήταν πολύ μεγάλο ρίσκο, αλλά και πολύ μεγάλη επιθυμία. Όχι δεν το λέει μια γυναίκα εύκολα [ότι θέλει να κάνει Ληρ], αλλά έχοντας κάνει πολλούς ρόλους ρεπερτορίου, κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι έχω μια περιουσία να καταθέσω και πάντα μετά από έναν σημαντικό ρόλο σκέφτεσαι το ‘μετά’. Και τώρα είπα ότι αυτή είναι η στιγμή να το ρισκάρω, να κάνω Ληρ” ανέφερε για την απόφασή της να υποδυθεί τον διάσημο σαιξπηρικό ήρωα.

“Τα πολλά λόγια ήταν το λιγότερο, αυτό δεν ήταν το δύσκολο. Το δύσκολο ήταν να προσεγγίσεις τον ίδιο τον Ληρ και να βγάλεις την ουσία του προσώπου αυτού που κατά τη γνώμη μου διανύει όλη την ιστορία του ανθρώπου μέχρι το τέλος, από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή” είπε η ηθοποιός για τις προκλήσεις του ρόλου.

“Έχει γίνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διασκευή από τον Στρατή Πασχάλη, όπου διατηρείται όλη η ουσία του έργου, χωρίς να χαθεί καθόλου η ποίηση του Σαίξπηρ. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι με ποιους δουλεύεις, όχι μόνο το τι κάνεις. Γιατί κι εγώ αισθάνομαι ότι κάτι έχω καταφέρει και αυτό δεν θα μπορουσα ποτέ να το κάνω χωρίς τη στήριξη των άλλων” δήλωσε και τόνισε πως το θέατρο είναι ομαδική δουλειά.

Η μητρότητα σε μικρή ηλικία και ο ρόλος της γιαγιάς

“Ασφαλώς και έχω κάνει λάθη με το παιδί μου, δεν είμαι αγία. Έκανα το παιδί μου σε μικρή ηλικία και ήταν φυσικό να κάνω λάθη. Δεν είχα την αίσθηση του τι σημαίνει μητέρα. Ουσιαστικά μεγάλωσα μαζί με τον γιο μου. Αυτό έχει και καλά και κακά. Και χάνεις και κερδίζεις. Κερδίζεις εκ των υστέρων. Και τώρα πια απολαμβάνω το κέρδος αυτής της ιστορίας που είναι η ουσιαστική επαφή, η τόσο δυνατή σχέση, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τώρα έχω γίνει και γιαγιά και είμαι τρελαμένη κανονικά” ανέφερε η ηθοποιός για τη μητρότητα.

“Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν μεγαλώσει [το εγγόνι μου], δεν θα το μάθω ποτέ. Εγώ έχω μια φοβερή περιέργεια για τα πράγματα και με αυτή την έννοια με στεναχωρεί που δεν θα το μάθω. Θα ήθελα να υπάρχει ένας τρόπος για να το μάθω. Είναι μια ουσιαστική σχέση αυτή με το εγγόνι σου, γιατί έχεις τη δυνατότητα να περάσεις όλα τα στάδια του ανθρώπου. Αυτό το παιδί ανακαλύπτει το κόσμο και είναι συγκλονιστικό αυτό. Εμένα γενικά με ενδιαφέρει ο άνθρωπος. Οι μαμάδες δεν τα παραβλέπουν ακριβώς, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να τα δουν γιατί έχουν άλλη ευθύνη, άλλη σχέση. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η σχέση της γιαγιάς”.

“Δεν νοσταλγώ καθόλου τα νιάτα”

“Νομίζω ότι η φύση είναι σοφή και το πιστεύω. Τι κάνει η φύση; Μας κάνει να μην επιθυμούμε κάτι που δεν μπορούμε. Οπότε είναι εύκολος ο συμβιβασμός. Δεν νοσταλγώ καθόλου τα νιάτα. Κανείς δεν μπορεί μόνο να χάνει, κάτι πρέπει να κερδίζεις. Αυτό υπάρχει ένα τέτοιο κέρδος στο μεγάλωμα. Υπάρχει αυτή η σοφή απόσταση που έχει ενδιαφέρον και είναι και απελευθερωτικό σε ένα βαθμό [το να μεγαλώνεις]. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα σε μικρότερη ηλικία να στραπατσάρομαι τόσο εύκολα. Ενώ τώρα όχι μόνο μπορώ αλλά γουστάρω, μου αρέσει”.

“Δεν είναι απλό και εύκολο να μεγαλώνεις όταν είσαι ωραία γυναίκα. Βεβαίως είναι ματαιόδοξη μια πρωταγωνίστρια. Απλώς δεν ξέρω εγώ επειδή είμαι ηθοποιός τα έχω ρίξει όλα εκεί και έχω γλιτώσει από αυτή τη ματαιοδοξία σε ένα βαθμό. Δεν λέω ότι δεν είμαι φιλάρεσκη, θέλω να μην είμαι χάλια. Και εγώ νομίζω ότι αυτό δεν τελειώνει ποτέ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Βασιλιάς Ληρ» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b