MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ΠΑΙΔΙΚΌ ΒΙΒΛΙΟ

#1 Δέκα νέα παιδικά βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε μέσα στον Ιανουάριο

3 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν τις νέες αγαπημένες τους κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων του πρώτου μήνα του 2024, που αξίζει σίγουρα να βρουν μία θέση στη βιβλιοθήκη των μικρών αναγνωστών.

Ειρήνη Μωραϊτη | 24.01.2024

Μπορεί το 2024 να μετρά κάτι λιγότερο από μήνα, όμως ήδη οι νέες λογοτεχνικές προτάσεις που μας περιμένουν να τις αποκτήσουμε έχουν διψήφιο αριθμό!

Ειδικότερα στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, μέσα στη χρονιά θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων δεκάδες πολύχρωμα, έξυπνα, διασκεδαστικά αλλά και διδακτικά βιβλία, τα οποία περιμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσουν.

Αν όμως ψάχνετε άμεσα προτάσεις για νέα παιδικά βιβλία, μην ανησυχείτε, καθώς σε αυτό το αφιέρωμα θα βρείτε τις πιο φρέσκες επιλογές, με παιδικά βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν και είμαστε σίγουροι πως όλα θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σας.

Αυτά είναι λοιπόν τα 10 νέα παιδικά βιβλία που μας πρότειναν 3 αγαπημένοι εκδοτικοί οίκοι (θα ακολουθήσει και 2ο μέρος) για τον πρώτο μήνα του 2024, τα οποία αξίζουν αναμφισβήτητα μία θέση στις βιβλιοθήκες μας, καθώς υπόσχονται να συντροφεύσουν γλυκά και με όμορφα μηνύματα τις μέρες και τα βράδια των πιο σημαντικών ανθρώπων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: 10+1 βιβλία που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο12.09.2018

Εκδόσεις Διόπτρα

Το κομμάτι που λείπει – Shel Silverstein

Ένα βιβλίο ιδανικό για τους μικρούς και τους μεγάλους βιβλιοφάγους που θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου αποτελεί την πρώτη πρόταση των εκδόσεων Διόπτρα. Αυτό, δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το Κομμάτι που λείπει του Shel Silverstein, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις πρόσφατα για πρώτη φορά στα ελληνικά. Το συγκεκριμένο βιβλίο, ο συγγραφέας το είχε ολοκληρώσει, εικονογραφήσει και εκδώσει το 1976 και ήδη από τότε, η τρυφερή αυτή ιστορία με τα “μυστικά” ώστε να ξεκλειδώσουμε τον εαυτό μας και να βρούμε την ευτυχία μας, που όπως τονίζει δεν βρίσκεται απλά στην αναζήτηση των κομματιών που λείπουν από τη ζωή μας, αλλά και οι υπόλοιπες best-seller ιστορίες του έχουν αγαπηθεί διαχρονικά από τους αναγνώστες και αποτελούν σταθερές προσθήκες στις λίστες με τα καλύτερα παιδικά, και όχι μόνο, βιβλία παγκοσμίως.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Όπως τα περισσότερα κείμενα του Silverstein, έτσι κι αυτή η ιστορία αποτελεί μια διαχρονική αλληγορία που επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες και αναγνώσεις και απευθύνεται σε αναγνώστες κάθε ηλικίας. Πολλοί, υποστηρίζουν πως όταν ένας άνθρωπος βρει τα κομμάτια που του λείπουν, νιώθει ολοκληρωμένος και απόλυτα ευτυχισμένος. Ωστόσο, αφού βρούμε τα δικά μας κομμάτια που λείπουν, συχνά αναπτύσσουμε και άλλες επιθυμίες και η αίσθηση αυτή γεννά νέα ερωτήματα. Έτσι, προκαλείται μια ατέρμονη αναζήτηση για ένα απατηλό κομμάτι που λείπει που τελικά οδηγεί στη δυστυχία. Σύμφωνα με το βιβλίο, η πραγματική ικανοποίηση βρίσκεται στην απόρριψη της ιδέας ότι υπάρχει το ιδεατό που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Και τελικά… μήπως το να «ψάχνει κανείς το κομμάτι που του λείπει» οδηγεί σ’ ένα πολύ όμορφο ταξίδι αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας;

Η τελεία – Peter H. Reynolds

Δεύτερη επιλογή των εκδόσεων που θα δούμε στα ράφια των βιβλιοπωλείων αύριο είναι Η τελεία του Peter H. Reynolds, ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλες αυτές τις προσπάθειες που μας φόβισαν μέχρι να τις επιχειρήσουμε, αλλά τελικά μας γέμισαν μονάκριβα συναισθήματα όταν τις φέραμε εις πέρας και εμπιστευτήκαμε τις δυνάμεις μας, ακόμα και αν μία τέτοια φοβερή προσπάθεια είναι η δημιουργία μίας απλής -για πολλούς, αλλά όχι και για την πρωταγωνίστρια της ιστορίας- τελείας!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Φτιάξε κάτι… Έστω μια τελεία… κι ό,τι βγει…». Η Λία λέει πως δεν μπορεί να ζωγραφίσει. Η δασκάλα της όμως έχει άλλη γνώμη. Ξέρει πως όλοι κρύβουμε μέσα μας μια σπίθα δημιουργίας και πως μια τελεία δεν σημαίνει πάντα ένα τέλος. Μπορεί να σημαίνει και μια αρχή… Ένα υπέροχο βιβλίο που ενθαρρύνει τα παιδιά να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Ντετέκτιβ Νιαουρό Νο 1 και 2 – Pierdomenico Baccalario

Μία φρέσκια σειρά παιδικών βιβλίων με πρωταγωνιστή έναν ντετέκτιβ με… γατίσια ευφυΐα θα προσγειωθεί αύριο, 24 Ιανουαρίου, και με αυτή επιλέγουν να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους για νέα παιδικά βιβλία, καθώς αξίζει κάθε προσοχή από τους νεαρούς αναγνώστες. Ο λόγος για τον Ντετέκτιβ Νιαουρό και τις δύο πρώτες περιπέτειές του, όπου η πρώτη αφορά μία πολύ ύποπτη διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο του κυρίου Σμαραγδή και η δεύτερη ένα εγκληματικό μυστήριο στο Χρυσό Ενυδρείο της πόλης, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να εμπλουτιστούν μέσα στο 2024!

Λίγα λόγια για τα βιβλία: Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και τα κλεμμένα κοσμήματα: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια συναρπαστική έρευνα για να φτιάξει η διάθεση του Ντετέκτιβ Νιαουρό! Η αστυνομία τον ειδοποιεί ότι έχει γίνει διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο του κυρίου Σμαράγδη. Ενώ οι Πουφίνοι της αστυνομίας συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία, ο Ντετέκτιβ Νιαουρό πηγαίνει στο λιμάνι για να ανακρίνει τυχόν μάρτυρες. Χάρη στη γατίσια όσφρησή του, στην πολύτιμη συμβολή της Άγκαθα, της βοηθού του, και της κυρίας Νουάρ, μιας έμπειρης ντετέκτιβ της αστυνομίας, οι ένοχοι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι για πολύ!

Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και το μυστήριο του ενυδρείου: Μια αποπνικτική μυρωδιά έχει απλωθεί στο λιμάνι. Η οικογένεια των κιτρινόπτερων τόνων βρέθηκε στον πυθμένα του Χρυσού Ενυδρείου… Ποιος να κρύβεται πίσω από αυτό το φριχτό έγκλημα; Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό κάνει επιτόπιες έρευνες, ξεφεύγει από τους δημοσιογράφους και επικεντρώνεται στα αποδεικτικά στοιχεία. Ο πανούργος ένοχος έδρασε ύπουλα, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα νύχια του τετραπέρατου Ντετέκτιβ Νιαουρό!

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το αγόρι και το βουνό – Mario Bellini

Σύμφωνα με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, μία από τις νέες τους κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων που πρέπει να αποκτήσουμε μέσα στο 2024, είναι αναμφίβολα το βιβλίο Το αγόρι και το βουνό, του Mario Bellini. Μια γλυκιά ιστορία, που συνδέει άψογα την τέχνη με την πεζοπορία καθώς όχι μόνο εμβαθύνει στην εξερεύνηση της παιδικής δημιουργικότητας, αλλά παράλληλα αποτελεί φόρο τιμής για τη φιλία, θυμίζοντας σε όλους πως ο τρόπος που βλέπουν τα μάτια μας τα πράγματα, μπορεί να αλλάξει πολλά…

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ήταν κάποτε ένα αγόρι που κοίταζε συνεχώς ένα βουνό. Μια μέρα αποφάσισε να το ζωγραφίσει, αλλά το βουνό στη ζωγραφιά δεν έμοιαζε καθόλου με το πραγματικό. Έτσι το αγόρι αποφάσισε να δει το βουνό από κοντά…

Ο Βάτραχος που δεν ήθελε να ξυπνάει νωρίς / Ο Βραδύπους που ονειρευόταν να γίνει σταρ – Κριστίν Μπέιγκελ

Οι εκδόσεις, συνεχίζουν τις προτάσεις τους με δύο νέα βιβλία μιας αγαπημένης παιδικής σειράς με μικρές και αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν όμως ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν με το παιδί, που μόλις κυκλοφόρησαν. Αυτή τη φορά, θα γνωρίσουμε τον κύριο Βάτραχο και τον κύριο Βραδύποδα από τις ιστορίες της γιαγιάς Κότας, και μαζί τους θα διαβάσουμε τις δύο πιο γλυκές ιστορίες για καληνύχτα.

Λίγα λόγια για τα βιβλία: Ο βάτραχος της ιστορίας μας δεν θέλει να ξυπνάει νωρίς και… αυτό είναι εκνευριστικό. Κυρίως όταν τον έχουν ανάγκη για να παίξει τον όμορφο πρίγκιπα. Ποιος θα τον φιλήσει για να τον ξυπνήσει; Γρήγορα, ένα φιλάκι! Θέλετε να μάθετε αν τελικά θα ξυπνήσει, αργά ή γρήγορα; Η Γιαγιά Κότα θα σας τα πει όλα, ετοιμάστε τα μάγουλά σας. Ένα νέο παραμύθι γεμάτο με πολλά, πολλά, πολλά φιλιά. Ο Βραδύπους θέλει να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό νανουρίσματος, όπως δεν ξέρει ακόμα αν θα κερδίσει, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ποιος θα καταφέρει άραγε να κοιμίσει τις κότες; Αυτός, ο τζίτζικας, η χελώνα, η μαρμότα ή… ίσως το σαλιγκάρι; Αν πάντως θέλετε να πάρετε μέρος και εσείς στον διαγωνισμό, ρωτήστε τη Γιαγιά Κότα. Εκείνη τα ξέρει όλα για αυτό το απίστευτο παραμύθι. Ας αρχίσει η συναυλία!

Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι λέξεις της Μέλοντι – Σάρον Μ. Ντρέιπερ

Η πρώτη επιλογή των εκδόσεων Ψυχογιός που μάς προτείνουν ανεπιφύλακτα από τα νέα βιβλία τους που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 25 Ιανουαρίου, δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το Οι λέξεις της Μέλοντι της Σάρον Μ. Ντρέιπερ, μια ιστορία άκρως συγκινητική, γεμάτη ελπίδα και σημαντικά μηνύματα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως, όποιοι επιλέξουν να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη τους με αυτό το βιβλίο, θα διαβάσουν μία γλυκιά ιστορία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η εντεκάχρονη Μέλοντι έχει φωτογραφική μνήμη. Το μυαλό της είναι σαν βιντεοκάμερα που καταγράφει τα πάντα. Πάντοτε. Και δεν υπάρχει κουμπί διαγραφής. Είναι το πιο έξυπνο παιδί σε ολόκληρο το σχολείο. Όμως, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι –ανάμεσα σ’ αυτούς, οι δάσκαλοι και οι γιατροί της– πιστεύουν πως δεν είναι ικανή να μάθει τίποτα. Έτσι, οι μέρες της στο σχολείο είναι βαρετές και ανούσιες, χωρίς καμία προοπτική καλλιέργειας δεξιοτήτων. Αν μπορούσε να μιλήσει, αν μπορούσε να εκφραστεί… Μα δεν μπορεί. Δεν μπορεί ούτε καν να κινηθεί. Η Μέλοντι πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Και όλα όσα σκέφτεται, όλα όσα γνωρίζει, όλα όσα θα ήθελε να πει βρίσκονται εγκλωβισμένα στο μυαλό της. Ώσπου, επιτέλους, η τεχνολογία δίνει τη λύση. Η Μέλοντι έχει φωνή! Όμως δεν είναι όλοι έτοιμοι να την ακούσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: 6+1 παιδικά βιβλία που διαφωτίζουν τους μικρούς αναγνώστες12.09.2018

Δημοκρατία! – Φίλιπ Μπάντινγκ

Ένα βιβλίο για ένα από τα σημαντικότερα μέχρι σήμερα δημιουργήματα του ελληνικού πολιτισμού υπόσχονται να μας συστήσουν την ίδια μέρα οι εκδόσεις, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος για τοΔημοκρατία! του Φίλιπ Μπάντινγκ, ο οποίος συγκέντρωσε σε ένα διασκεδαστικό βιβλίο όλα όσα πρέπει να ξέρει ένα παιδί για τη σπουδαία αυτή έννοια, αλλά και για τον ρόλο του μέσα σε αυτή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αυτό που λες (και ο τρόπος με τον οποίο το λες) μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο. Η δημοκρατία σού δίνει αυτή τη δύναμη. Η δημοκρατία είναι η δύναμη του λαού. Παίζει όμως στ’ αλήθεια τόσο σημαντικό ρόλο η δημοκρατία; Πώς λειτουργεί; Και, τέλος πάντων, τι ακριβώς είναι η δημοκρατία; Ετοιμάσου να πάρεις τον λόγο και μάθε πώς μπορείς να αλλάξεις προς το καλύτερο τη γωνιά του κόσμου όπου ζεις.

Taylor Swift – Γουέντι Λότζια

Ένα κάπως… διαφορετικό παιδικό βιβλίο, που κυκλοφορεί και αυτό στις 25 Ιανουαρίου, αποτελεί την τελευταία πρόταση των εκδόσεων, το οποίο όμως θα αγαπήσουν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που έχουν ήδη ανακαλύψει την κλίση τους στη μουσική. Αναφερόμαστε φυσικά στο Taylor Swift της Γουέντι Λότζια, ένα βιβλίο αφιερωμένο στη ζωή και την πορεία της ομώνυμης τραγουδίστριας, που εδώ και χρόνια αφήνει το δικό της αποτύπωμα στον χώρο της ποπ μουσικής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η ιστορία της πορείας της Τέιλορ Σουίφτ, της ταλαντούχας τραγουδίστριας που κατάφερε με τους στίχους της να γίνει μια από τις μεγαλύτερες σταρ της κάντρι και της ποπ μουσικής, θα εμπνεύσει τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τους «Σουίφτι» γονείς τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα του συγγραφέα: Μάριος Μάζαρης, “Μετέωρα” και “Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς”12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του Monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα των βιβλίων του αφιερώματος, εδώ.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το αγόρι και το βουνό – Mario Bellini
Σελίδες: 44
Ηλικίες: 3+
Τιμή: 11,97€

Ο Βάτραχος που δεν ήθελε να ξυπνάει νωρίς/Ο βραδύπους που ονειρευόταν να γίνει σταρ – Κριστίν Μπέιγκελ
Σελίδες: 20
Ηλικίες: 3+
Τιμή: 8,91€

Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι λέξεις της Μέλοντι – Σάρον Μ. Ντρέιπερ
Σελίδες: 296
Ηλικίες: 9-14+
Τιμή: 11,97€

Δημοκρατία! – Φίλιπ Μπάντινγκ
Σελίδες: 40
Ηλικίες: 7-11
Τιμή: 12,96€

Taylor Swift – Γουέντι Λότζια
Σελίδες: 32
Ηλικίες: 5-8
Τιμή: 9,99€

Εκδόσεις Διόπτρα

Το κομμάτι που λείπει – Shel Silverstein
Σελίδες: 112
Ηλικίες: 5+
Τιμή: 13,95€

Η τελεία – Peter H. Reynolds
Σελίδες: 40
Ηλικίες: 4+
Τιμή: 9,99€

Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και τα κλεμμένα κοσμήματα
Σελίδες: 56
Ηλικίες: 6+
Τιμή: 10,98€

Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και το μυστήριο του ενυδρείου
Σελίδες: 64
Ηλικίες: 6+
Τιμή: 10,98€

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b