MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

#2 Δέκα νέα παιδικά βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα

Συνεχίζοντας την αναζήτηση για νέα παιδικά βιβλία που αξίζει να βρουν μία θέση στη βιβλιοθήκη των μικρών αναγνωστών, 3 ακόμη εκδοτικοί οίκοι μάς παρουσιάζουν τις προτάσεις τους.

Ειρήνη Μωραϊτη | 26.01.2024

Μπορεί το 2024 να μετρά κάτι λιγότερο από μήνα, όμως ήδη οι νέες λογοτεχνικές προτάσεις που μας περιμένουν να τις αποκτήσουμε έχουν διψήφιο αριθμό!

Ειδικότερα στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, μέσα στη χρονιά θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων δεκάδες πολύχρωμα, έξυπνα, διασκεδαστικά αλλά και διδακτικά βιβλία, τα οποία περιμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσουν.

Αν όμως ψάχνετε άμεσα προτάσεις για νέα παιδικά βιβλία, μην ανησυχείτε, καθώς και σε αυτό το αφιέρωμα (έχει ήδη προηγηθεί το πρώτο μέρος) θα βρείτε τις πιο φρέσκες επιλογές, με παιδικά βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν και είμαστε σίγουροι πως όλα θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σας.

Και επειδή τα βιβλία δεν είναι ποτέ αρκετά, σας έχουμε ακόμη 10 νέα παιδικά βιβλία που μάς πρότειναν επιπλέον 3 αγαπημένοι εκδοτικοί οίκοι για τα τέλη του πρώτου μήνα του 2024 και τις αρχές του δεύτερου, τα οποία αξίζουν αναμφισβήτητα μία θέση στις βιβλιοθήκες μας, καθώς υπόσχονται να συντροφεύσουν γλυκά και με όμορφα μηνύματα τις μέρες και τα βράδια των πιο σημαντικών ανθρώπων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#1 Δέκα νέα παιδικά βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε μέσα στον Ιανουάριο12.09.2018

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Είμαστε και οι πρώτοι – Γίργκεν Μπανσέρους

Με ένα βιβλίο που θα αγαπήσει χωρίς καμία αμφιβολία το εφηβικό κοινό, και όχι μόνο, ανοίγουν αυτό το αφιέρωμα οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Το βιβλίο αυτό ανήκει στον Γίργκεν Μπανσέρους, γνωστό σε πολλούς αναγνώστες από την πολύ επιτυχημένη σειρά εφηβικών βιβλίων του “Ντετέκτιβ Κλουζ”, έχει τίτλο “Είμαστε και οι πρώτοι”, και έρχεται στα ελληνικά στις 6 Φεβρουαρίου, με μία ιστορία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα που υπόσχεται να κερδίσει όλους τους αναγνώστες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο δεκάχρονος Μπεν έχει τρεις μεγαλύτερες αδερφές, που τον νευριάζουν καθημερινά. Ο μπαμπάς του είναι πολύ καλός, αλλά τον μισό χρόνο λείπει σε ταξίδια για δουλειές. Η μαμά κάνει ό,τι μπορεί, αλλά ο Μπεν νιώθει πως δεν τον καταλαβαίνει. Μια μέρα, μια καινούρια μαθήτρια έρχεται στην τάξη του. Τη λένε Αφροδίτη – και η ζωή του Μπεν αναπάντεχα αλλάζει, καθώς τα δυο παιδιά συνδέονται με μια σπάνια φιλία. Η Αφροδίτη, που έχει υπέροχη φωνή, κι ο Μπεν, που παίζει κιθάρα, φτιάχνουν μαζί με τον Μάτσε στα ντραμς ένα συγκρότημα: «Τα Παιδιά της Αφροδίτης». Όταν όμως το εστιατόριο των γονιών της Αφροδίτης παίρνει φωτιά και καταστρέφεται, η καριέρα του συγκροτήματος μοιάζει να φτάνει στο τέλος της

Ο Θυμός – Όουεν ΜακΛάφλιν

Ένα όμορφο βιβλίο για τη διαχείριση του θυμού το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 6 Φεβρουαρίου, μας προτείνουν στη συνέχεια οι εκδόσεις, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάγνωση βιβλίων που βοηθούν στην αυτορρύθμιση των συναισθημάτων μας, από μικρή ηλικία. Ο λόγος φυσικά για το βιβλίο “Ο Θυμός”, του Όουεν ΜακΛάφλιν, συγγραφέα πολλών ακόμα αγαπημένων παιδικών βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις, με πρωταγωνίστρια για ακόμη μια φορά τη γνωστή πλέον χελωνίτσα των παιδιών, η οποία έχει πολλές φιλοδοξίες, όμως πάντα κάτι στέκεται εμπόδιο στο να τις πραγματοποιήσει, και αυτό την κάνει να αισθάνεται κάπως… περίεργα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η χελώνα ήθελε να κάνει τόσα πράγματα! Να παίξει τόσα παιχνίδια, να σκαρφαλώσει σε τόσες πέτρες… Όμως –ουπς!– αναποδογύρισε! Τώρα πια δεν είναι καθόλου χαρούμενη. Και είναι μάλιστα τόσο εκνευρισμένη που δε θέλει ούτε αγκαλιές. Θα βρει ο σκαντζόχοιρος τον τρόπο να της συμπαρασταθεί και να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη δύσκολη στιγμή και τον θυμό της;

Ένας πραγματικός ιππότης – Κρίστοφερ Ντενίς

Η τελευταία πρόταση των εκδόσεων μπορεί να αργεί λίγο μέχρι να φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων, όμως σίγουρα αξίζει την αναμονή. Με τίτλο “Ένας πραγματικός ιππότης, ο Κρίστοφερ Ντενίς χαρίζει στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες ένα ιπποτικό παραμύθι, γεμάτο αισιοδοξία και χιούμορ, που αποδεικνύει πως όλοι μας έχουμε μοναδικά χαρίσματα και δε χρειάζεται πάντα να είμαστε οι πιο δυνατοί σωματικά για να πετύχουμε!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Απ’ όταν βγήκε από τ’ αυγό του, ο Βάγιας ονειρευόταν να γίνει πραγματικός ιππότης. Μπορεί να μην ήταν ο πιο μεγαλόσωμος ή ο πιο δυνατός, όμως το νυκτόβιο ένστικτό του μπορούσε να τον βοηθήσει να προστατέψει το κάστρο, ειδικά αφού πολλοί ιππότες είχαν εξαφανιστεί τον τελευταίο καιρό. Όσο λοιπόν κάνει τη βάρδια του στη Νυχτερινή Φρουρά, έρχεται αντιμέτωπος με έναν πολύ τρομακτικό εισβολέα. Ευτυχώς, ό,τι του λείπει σε μπόι το αναπληρώνει με την εξυπνάδα του…

Εκδόσεις Μίνωας

Ο Μούργος στο τσίρκο – Κολά Γκουτμάν

Μία από τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Μίνωας που αξίζει να διαβάσουμε, είναι το βιβλίο Ο Μούργος στο τσίρκο του Κολά Γκουτμάν, το οποίο θα βρει τη θέση του στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 29 Ιανουαρίου. Για όσους δεν τον έχουν γνωρίσει ακόμα σε μία από τις προηγούμενες περιπέτειές του, ο Μούργος είναι ένας αισιόδοξος και ονειροπόλος περιπλανητής. Σκέφτεται μόνο το καλύτερο για τους άλλους και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Αυτή τη φορά, θα βρεθεί σε ένα ξεχασμένο τσίρκο, θα γνωρίσει όλα τα ζώα και φυσικά θα σώσει την παράσταση, σε μία αξέχαστη ιστορία, κατάλληλη για τους μικρούς αναγνώστες που αγαπούν την περιπέτεια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Μούργος και ο Χαλκομανίας πηγαίνουν σ’ ένα τσίρκο αλλιώτικο από τα άλλα. Στο τσίρκο Χασούρα οι ακροβάτες έχουν τα πόδια τους στον γύψο, οι ζογκλέρ είναι αδέξιοι, οι ελέφαντες ντροπαλοί και οι κλόουν καθόλου αστείοι. Παρ’ όλα αυτά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και ο ιδιοκτήτης του τσίρκου Καρμπονάρα είναι αποφασισμένος να κλέψει το αστέρι του τσίρκου Χασούρα! Χασούρας ή Καρμπονάρας; Ο Μούργος και ο Χαλκομανίας πρέπει να διαλέξουν…

Τα ζώα του κόσμου – Κάθριν Βάιτς

Η δεύτερη προσθήκη των εκδόσεων που θα μας απασχολήσει σύντομα, είναι το βιβλίοΤα ζώα του κόσμου, από την πένα της Κάθριν Βάιτς, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσης στις 29 Ιανουαρίου και είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν όλοι όσοι αγαπούν τα ζώα και θέλουν να μάθουν τα πάντα γύρω από 39 ζώα-σύμβολα γνωστών χωρών όλου του κόσμου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η καφέ αρκούδα, το εθνικό ζώο της Φινλανδίας, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι για να γνωρίσει και άλλα σημαντικά ζώα. Ποια απ’ αυτά θα συναντήσει στον δρόμο της; Με παιχνιδιάρικη διάθεση και ματιά, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει 39 ζώα-σύμβολα χωρών… από το δελφίνι των καταγάλανων νερών της Ελλάδας και τον μονόκερο των σκοτσέζικων παραμυθιών μέχρι το αξιαγάπητο πάντα της Κίνας και το υπέροχο, αλλά εξαφανισμένο πια, ντόντο του Μαυρίκιου. Ένα βιβλίο γεμάτο με διασκεδαστικές και πάντα ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον απείρως θαυμαστό κόσμο των ζώων.

Μικροί Δεινόσαυροι – Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης

Μία σειρά μικρών βιβλίων, ιδανικών για τις πολύ μικρές αγάπες της ζωής μας είναι η τελευταία πρόταση των εκδόσεων Μίνωας. Ο λόγος για την αγαπημένη σειρά με είδη δεινοσαύρων που λατρεύει κάθε μικρός αναγνώστης, η οποία σύντομα θα εμπλουτιστεί με 6 ακόμα βιβλιαράκια, από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη και τον Σωτήρη Μητρούση.

Οι νέοι δεινόσαυροι που θα γνωρίσουμε: Ο Αρχαιοπτέρυγας, το παλαιότερο εύρημα ζώου στη Γη με φτερά, ο Πτεροδάκτυλος με τα φτερά του, ο Παρασαυρόλοφος με το λοφίο του, ο πανύψηλος Διπλόδοκος, ο Σπινόσαυρος με τη πλάτη σα βεντάλια και ο Αλλόσαυρος, ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος της ιστορίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: 6+1 παιδικά βιβλία που διαφωτίζουν τους μικρούς αναγνώστες12.09.2018

Εκδόσεις Κέδρος

Επανάσταση στη χώρα των Ζάρζα – Ειρήνη Δερμιτζάκη

Σύμφωνα με τις εκδόσεις Κέδρος, ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει φέτος τον χειμώνα από τις παιδικές βιβλιοθήκες είναι σίγουρα η Επανάσταση στη χώρα των Ζάρζα, της Ειρήνης Δερμιτζάκη, το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου μήνα και στοχεύει να μυήσει του αναγνώστες στη σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά και της οικολογικής συνείδησης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μπορεί ένα πρόβατο να ξεκινήσει μία επανάσταση; Για ποιο λόγο τα γουρούνια και οι κότες σφυρίζουν αδιάφορα την κρίσιμη ώρα; Πόσο σοφή μπορεί να είναι μία τυφλή πατάτα που ζει κάτω από το χώμα; Από πού μπορείς να ξεκινήσεις αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο; Μήπως μία κάμπια, πριν γίνει πεταλούδα, γνωρίζει ήδη τις απαντήσεις; Στη χώρα των Ζάρζα τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν παραδώσει την τύχη τους στα χέρια των άπληστων ανθρώπων. Ώσπου ένα πρόβατο, ο Αρνής, αποφασίζει να αναλάβει δράση. Πώς όμως να ξεσηκώσει τα φρούτα και τα λαχανικά που υποφέρουν από την αλόγιστη χρήση χημικών και φυτοφαρμάκων; Πώς να τα πείσει να δραπετεύσουν όλοι μαζί από τη φάρμα;

Οι ιστορίες της Ίριδας – Αποστόλης Ιωάννου

Η επόμενη πρόταση των εκδόσεων αφορά 3 νέα βιβλία του Αποστόλη Ιωάννου, τα οποία μέσα στο επόμενο διάστημα θα σχηματίσουν μία αξέχαστη σειρά βιβλίων με τίτλο Οι ιστορίες της Ίριδας. Οι ξεχωριστές αυτές ιστορίες θα καταφέρουν να θυμίσουν στους παλιούς και να συστήσουν στους νεότερους έναν τρόπο ζωής πιο απλό και πιο κοντά στη φύση, η οποία πάντα προσφέρει σε όλους απλόχερα τα αγαθά και τη μαγεία της.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

Ο κήπος της γιαγιάς: Η Ίριδα θα περάσει το απόγευμα με τη γιαγιά της και είναι πολύ χαρούμενη. Ο κήπος της γιαγιάς είναι γεμάτος εκπλήξεις!

Στον παλιό νερόμυλο: Σήμερα η Ίριδα θα επισκεφθεί με τον μπαμπά της τον παλιό νερόμυλο και είναι πολύ χαρούμενη. Ούτε που είχε φανταστεί πώς λειτουργεί!

Βόλτα με το ψαροκάικο: Για πρώτη φορά η Ίριδα θα πάει βόλτα με το ψαροκάικο του θείου της και είναι πολύ χαρούμενη. Έχει να μάθει τόσα για τη θάλασσα και τα ψάρια!

Τζερόνιμο Στίλτον

Τα τελευταία παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος για τα οποία θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή είναι οι 2 νέες περιπέτειες του αγαπημένου δαιμόνιου ποντικού ντετέκτιβ των παιδιών, του Τζερόνιμο Στίλτον. Συνεχίζοντας την αφήγηση κλασικών παραμυθιών από τη δική του οπτική, ο Τζερόνιμο θα γίνει πρωταγωνιστής και θα μοιραστεί μαζί μας ακόμα δύο από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ιστορίες των μικρών του φίλων, επιλέγοντας αυτή τη φορά τον Ρομπέν των δασών αλλά και τοΒιβλίο της Ζούγκλας“.

Λίγα λόγια για τα βιβλία: Ρομπέν των δασών: Τα παλιά χρόνια, μια εποχή που στην Αγγλία υπήρχε τρομερή φτώχεια και πείνα, στο δάσος του Σέργουντ κρυβόταν ένας ήρωας: ο Ρομπέν των Δασών. Κάποιοι τον έλεγαν ληστή, όμως εκείνος έκλεβε από τους πλούσιους για να δίνει στους φτωχούς. Αυτή εδώ είναι η συναρπαστική ιστορία του.

Το βιβλίο της Ζούγκλας: Όλα άρχισαν μια παράξενη νύχτα. Αφού γλίτωσε από τα δόντια του μοχθηρού τίγρη Σιρ Χαν, ο Μόγλης μεγάλωσε με μια οικογένεια λύκων, που τον φρόντισαν σαν να ήταν δικό τους κουτάβι. Δίπλα του είχε πάντα τον πάνθηρα Μπαγκίρα, τον αρκούδο Μπαλού, τον πύθωνα Κάα, κι ένα σωρό πλάσματα της ζούγκλας. Όμως ο Μόγλης ήταν άνθρωπος, και κάποτε θα ένιωθε το κάλεσμα της ανθρώπινης φύσης του. Τότε θα έπρεπε να διαλέξει σε ποιον κόσμο θα ζούσε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα του συγγραφέα: Μάριος Μάζαρης, “Μετέωρα” και “Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς”12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα των βιβλίων του αφιερώματος, εδώ.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Είμαστε και οι πρώτοι – Γίργκεν Μπανσέρους
Σελίδες: 184
Ηλικίες: 10+
Τιμή: 11,97€

Ο Θυμός – Όουεν ΜακΛάφλιν
Σελίδες: 40
Ηλικίες: 3+
Τιμή: 11,97€

Ένας πραγματικός ιππότης – Κρίστοφερ Ντενίς
Σελίδες: 48
Ηλικίες: 3+

Εκδόσεις Μίνωας

Ο Μούργος στο τσίρκο – Κολά Γκουτμάν
Σελίδες: 96
Ηλικίες: 5-8
Τιμή: 7,92€

Τα ζώα του κόσμου – Κάθριν Βάιτς
Σελίδες: 48
Ηλικίες: 2-6
Τιμή: 12,96€

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b