MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν»: Η Μιμή Ντενίση επιστρέφει με ένα ντοκιμαντέρ για τη μεγαλύτερη κλοπή των αιώνων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Μάιο του 2024 και θα έρθουν στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες για τη μεγαλύτερη κλοπή των αιώνων, αυτή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Λαίδη Έλγιν, η γυναίκα που χρηματοδότησε την μεγαλύτερη κλοπή των αιώνων, αυτή των Γλυπτών του Παρθενώνα, είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ σε σενάριο Μιμής Ντενίση, σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου παραγωγή της εταιρίας LUMAD της  Έλενας Χατζηαλεξάνδρου, τα γυρίσματα του οποίου ξεκινούν τον ερχόμενο Μάιο, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες, που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Έλγιν.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το χρονικό της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με μία άλλη μάτια, όπως αποτυπώθηκε μέσα από την ιδιωτική αλληλογραφία του Λόρδου Έλγιν και της συζύγου του. Για πρώτη φορά θα πέσει φως στην μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός έθνους μέσα από προσωπικές συνομιλίες και αυθεντικά έγγραφα. Το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τα πραγματικά κίνητρα πίσω από την βάρβαρη αποκαθήλωση των γλυπτών που χρωματίζονται από την άμετρη αναίδεια και παντελή έλλειψη σεβασμού ενός Άγγλου αριστοκράτη και της συζύγου του που μέσα στις επιστολές τους αναφέρονται στις Καρυάτιδες ως… «Κάρυ something».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑμετακίνητος ο Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν επιστρέφουν, είμαστε κατηγορηματικοί»12.09.2018

Έλληνες, Άγγλοι και  Τούρκοι ιστορικοί εξηγούν και αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα, ενώ  μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν την γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών στην χώρα που ανήκουν, στην Ελλάδα.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ,  θα πραγματοποιηθούν,  στην Ελλάδα την Τουρκία την Μεγάλη Βρετανία και την Σκωτία.

Η έναρξη των γυρισμάτων θα γίνει τον Μάιο με την ελληνική αλλά και την διεθνή αγορά να το αναμένει, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο στην χώρα μας αλλά στην παγκόσμια κοινότητα.

Η τέχνη, για μια ακόμα φορά, έρχεται να διορθώσει την ιστορία όπως αυτή έχει καταγραφεί και καλείται να γίνει το όχημα που θα αποκαταστήσει την αλήθεια και θα κινητοποιήσει συνειδήσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Από τον Ted Lasso μέχρι το Outer Banks: Το μεγάλο binge του Αυγούστου ξεκινά
Cine News
Dracula ή Harry Potter; Όλα όσα αξίζει να δείτε στην TV αυτό το Σαββατοκύριακο
Cine News
Village Cinemas: Ένα δυνατό κινηματογραφικό καλοκαίρι σηματοδοτεί την επιστροφή των θεατών στη μεγάλη οθόνη
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #4: Cinobo Μασκώτ, ή αλλιώς το θερινό που απέδειξε ότι το σινεμά δεν πεθαίνει
Cine News
Το superhero fatigue είναι αληθινό. Γιατί όμως ο Spider-Man δεν κουράζει ποτέ;
Cine News
Αύγουστος στην COSMOTE TV: Νέες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις
Cine News
Αύγουστος στο ERTFLIX: Το αφιέρωμα «Έγκλημα και Τιμωρία» φέρνει στο φως υποθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο
Cine News
Η ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2» διαθέσιμη στο Disney+
Cine News
Movie Mondays στο Vertigo Rooftop Pool: Open Air Cinema κάτω από τα αστέρια
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Cine News
Η τρίτη σεζόν του Interview with the Vampire είναι πιο χαοτική, πιο camp, πιο Lestat από ποτέ
Cine News
«Δυο μαύρα πουκάμισα»: Το MEGA αποκαλύπτει νέες εικόνες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς