MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αμετακίνητος ο Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν επιστρέφουν, είμαστε κατηγορηματικοί»

Νέα δήλωση Ρίσι Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Τι είπε.

Monopoli Team

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ντουμπάι για τη Διάσκεψη για το Κλίμα, δέχθηκε ερώτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπου επισήμανε πως δεν μπορούν να επιστραφούν στην Αθήνα βάσει νόμου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως «είναι ξεκάθρα ως θέμα νόμου ότι τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και είμαστε κατηγορηματικοί σ’ αυτό».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας, στις οποίες στάθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνήθηκε ότι έχει «ξεσπάσει διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρεθνώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέτρα θωράκισης των αρχαιολογικών χώρων από τις πυρκαγιές συμφώνησαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης12.09.2018

Ρίσι Σούνακ: Τι είπε στους δημοσιογράφους για τα Γλυπτά

«Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου αναφέρει ότι για να γίνει ο δανεισμός, πρέπει ο παραλήπτης να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα πράγματα και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν υποδείξει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός για το θέμα των ημερών.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε τις νέες φωτιστικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ για τα Χριστούγεννα, λίγο πριν φωτίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b