MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Grammy 2024: Συγκίνησαν τα tributes σε Tina Turner, Sinead O’Connor και Tony Bennett

Oprah Winfrey, Annie Lennox και Stevie Wonder τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τους μουσικούς θρύλους, που χάσαμε το 2023.

Monopoli Team

Τους μουσικούς θρύλους που “έφυγαν” το 2023 τίμησε η χθεσινοβραδινή τελετή των βραβείων Grammy, στο οποίο συμμετείχαν η Oprah Winfrey, Annie Lennox, Stevie Wonder, Jon Batiste.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με την Winfrey να μιλά για την Turner, η οποία απεβίωσε τον Μάιο σε ηλικία 83 ετών. Η Winfrey την περιέγραψε ως μια “πανύψηλη φιγούρα”, ενώ ένας κιθαρίστας έπαιζε το εμβληματικό riff του “Proud Mary”.

“Είναι η για πάντα θεά του rock ‘n’ roll, που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, ένα συγκινητικό σύμβολο της χάρης και της πυγμής, της ψυχής και της δύναμης”, είπε. “Η αγάπη και ο σεβασμός μας για την Τίνα μεγάλωσαν καθώς την είδαμε να διεκδικεί γενναία την ελευθερία της. Από τη στιγμή που γνώρισα την Τίνα, πρώτα ως θαυμάστρια και αργότερα με την ευλογία να γίνω φίλη της, ήταν ένα ιδιαίτερο είδος προτύπου… Και καθώς αυτοί οι μεγάλοι τροχοί του χρόνου συνεχίζουν να γυρίζουν, η φωνή της Τίνας συνεχίζει να μιλάει σε όλους μας”.

Στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στην Fantasia, η οποία ερμήνευσε το “Proud Mary”.

Σε άλλο σημείο της τελετής, η Annie Lennox ερμήνευσε μια διασκευή του “Nothing Compares 2 U” ως φόρο τιμής στη Sinead O’Connor κατά τη διάρκεια του In Memoriam της τελετής. Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της, σήκωσε το ένα της χέρι στον αέρα και είπε: “Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας: “Καλλιτέχνες υπερ της κατάπαυσης του πυρός. Ειρήνη στον κόσμο”.

Ο Stevie Wonder ξεκίνησε τα αφιερώματα, τιμώντας τον φίλο του Tony Bennett, αναφέροντας την “αγάπη του για την τέχνη, την ειρήνη, την ενότητα και τα πολιτικά δικαιώματα”. “Τόνι, θα μου λείψεις για πάντα”, είπε. “Σε αγαπώ πάντα και ο Θεός να ευλογεί που ο Θεός μας επέτρεψε να σε έχουμε και να μας έχει σε αυτή τη στιγμή και σε αυτό το χώρο της ζωής μας”.

Στη συνέχεια ερμήνευσε μια εκδοχή του “For Once In My Life”, ντουέτο με μια βιντεοσκοπημένη εγγραφή του Bennett, και το “The Best Is Yet To Come”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGrammy 2024: Η Taylor Swift γράφει ιστορία – Οι νικητές και τα highlights της λαμπερής βραδιάς12.09.2018

Ο Jon Batiste ολοκλήρωσε το τμήμα In Memoriam σε μια πιο αισιόδοξη νότα, παρουσιάζοντας τις εκδοχές του ‘Ain’t No Sunshine’ του Bill Withers και του ‘About Optimistic’ των Sound Of Blackness.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b