MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

7 ιδέες για ρομαντικές χειμερινές αποδράσεις στην Ελλάδα

Από τη Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, επιλέγουμε 7 υπέροχους προορισμούς για μια φουλ ρομαντική απόδραση.

Monopoli Team

Κάστρο, παραδοσιακό χωριό ή μήπως μια πόλη δίπλα σε μια ειδυλλιακή λίμνη; Η επιλογή είναι δική σας.

Ατμοσφαιρικές πόλεις δίπλα σε λίμνες, εντυπωσιακές καστροπολιτείες που κατοικούνται μέχρι σήμερα και παραδοσιακοί οικισμοί που δένουν απόλυτα με το φυσικό τοπίο. Από τη Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για ρομαντικές αποδράσεις το χειμώνα. Βουνό, θάλασσα, πόλη ή χωριό; Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας, έχουμε μερικές ιδέες που θα σας εμπνεύσουν να κανονίσετε μια απόδραση μόνο για δύο.

Ιωάννινα

Πηγή: Shutterstock

Η λίμνη Παμβώτιδα και η καστροπολιτεία κάνουν την πόλη των Ιωαννίνων να μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή, προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για ρομάντζο. Η γλυκά μελαγχολία της βροχής και ο χειμωνιάτικος καιρός ταιριάζουν γάντι στα Ιωάννινα. Αυτή την εποχή, η πρωτεύουσα της Ηπείρου γίνεται ακόμα πιο γοητευτική και μυστηριακή. Εδώ θα βρεθείτε μπροστά στην Παμβώτιδα, τη λίμνη των θρύλων και των παραδόσεων. Έχει μια ιδιαίτερη μαγεία τούτη η λίμνη και θα το διαπιστώσετε κάνοντας μια βόλτα, με τα πόδια ή με ποδήλατο, στον γαλήνιο παραλίμνιο πεζόδρομο που είναι στολισμένος με πανύψηλα δέντρα. Όταν πέφτει ομίχλη, το τοπίο γίνεται ονειρικό. Περιπλανηθείτε στο ιστορικό κέντρο και στο επιβλητικό Κάστρο και στη συνέχεια πάρτε το καραβάκι για να επισκεφθείτε το νησάκι της λίμνης. Προσθέστε τις πολλές επιλογές σε φαγητό, διασκέδαση και εξορμήσεις κι έχετε τον ιδανικό προορισμό για χειμερινή ρομαντική απόδραση.

Καστοριά

Πηγή: Shutterstock

Από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, η Καστοριά αντικατοπτρίζεται αιώνες τώρα στα ασάλευτα νερά της λίμνης Ορεστιάδας, η οποία τραβάει τους επισκέπτες σαν μαγνήτης. Το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε στην Καστοριά είναι να δείτε από κοντά τη λίμνη της και να απολαύσετε το τοπίο. Ο μικρός γύρος της λίμνης έχει μήκος περίπου 8 χλμ. και γίνεται ιδανικά με τα πόδια ή με ποδήλατο (υπάρχει και ο μεγάλος, που συνεχίζει προς τα χωριά της λίμνης). Όση ώρα περπατάτε, θα χαζεύετε τους πελεκάνους και τις πάπιες, αλλά και το εντυπωσιακό θέαμα των ψαράδων που κωπηλατούν όρθιοι τα «καράβια» τους. Σειρά έχουν οι βόλτες στις γραφικές γειτονιές Ντολτσό και Απόζαρι, με τα διατηρητέα αρχοντικά εύπορων Καστοριανών, που θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 εναλλακτικοί προορισμοί για ζευγάρια στην Ευρώπη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b