MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

7 εναλλακτικοί προορισμοί για ζευγάρια στην Ευρώπη

Από την Ιταλία μέχρι τη Νορβηγία, οι προτάσεις που ακολουθούν θα σας δώσουν ορισμένες καλές ιδέες για ρομαντικά ταξίδια πέρα από τα συνηθισμένα.

Monopoli Team

Παρίσι, Βενετία, Βουδαπέστη και Πράγα είναι μερικοί από τους διάσημους προορισμούς που μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε ρομαντικές αποδράσεις στην Ευρώπη. Αν όμως ενδιαφέρεστε για προορισμούς πέρα από τους κλασικούς, υπάρχουν πολλές όμορφες πόλεις που μπορούν να σας προσφέρουν αξέχαστες ρομαντικές εμπειρίες.

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι για του Αγίου Βαλεντίνου ή απλά μια χειμερινή ή ανοιξιάτικη απόδραση αποκλειστικά για δύο; Για να σας δώσουμε ιδέες, ξεχωρίσαμε 7 εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για ζευγάρια.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Πηγή: Shutterstock

Αν δεν έχετε ήδη επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τότε φέτος πρέπει να το σκεφτείτε! Χτισμένη γύρω από τις καταπράσινες όχθες του ποταμού Λιουμπλάνιτσα, η Λιουμπλιάνα είναι μια μικρή πόλη (από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης) με μεγάλη ομορφιά. Ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα πολιτιστική και νυχτερινή ζωή, περιποιημένα πάρκα και ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, συνθέτουν το προφίλ ενός εναλλακτικού προορισμού με ιδιαίτερη γοητεία και ρομαντικό χαρακτήρα. Ο καινοτόμος Σλοβένος αρχιτέκτονα Joze Plecnik διαμόρφωσε το προφίλ της πόλης στις αρχές του 20ού αιώνα, χτίζοντας εντυπωσιακές γέφυρες (όπως την περίφημη Τριπλή Γέφυρα, που αποτελεί και σύμβολο της πόλης) και εκκλησίες, παντρεύοντας το νεοκλασικό στυλ με την art decο. Διασχίζοντας την Τριπλή Γέφυρα, θα περάσετε στην απέναντι όχθη όπου στέκει επιβλητικό το μεσαιωνικό κάστρο σε έναν καταπράσινο λόφο. Είναι το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της Λιουμπλιάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία ελληνική πόλη στην ταξιδιωτική λίστα των New York Times για το 202412.09.2018

Ταλίν, Εσθονία

Το Ταλίν ξεχειλίζει από γοητεία χάρη στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο του και την τοποθεσία του τοποθεσία στη Βαλτική. Η πρωτεύουσα της Εσθονίας διαθέτει ένα τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, με πολλές μεσαιωνικές εκκλησίες, μπαρόκ παλάτια κι άλλα κτήρια που βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO, να δημιουργούν ένα ιδαίτερα ρομαντικό σκηνικό. H πόλη είναι ιδανική για περπάτημα (οι αποστάσεις είναι μικρές), ενώ οι ντόπιοι προτιμούν τις βόλτες με ποδήλατο. Μη φύγετε από το Ταλίν αν δεν ανεβείτε στον λόφο Toompea με το ομώνυμο κάστρο για να θαυμάσετε τη πανοραμική θέα της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και την πλατεία του δημαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b