MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Phot by Alex Litvin on Unsplash
Monopoli Team

1. Μίνι Παιδικό Σινεμά στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση «Μίνι Παιδικού Σινεμά» με τη διοργάνωση προβολών παιδικών ταινιών για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για όσους θέλουν να νιώσουν παιδιά. Οι προβολές θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» και η πρώτη προβολή θα λάβει χώρα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:00 το απόγευμα. Η προβολή της ταινίας θα διαρκέσει 2 ώρες. Το «Μίνι Παιδικό Σινεμά» ξεκινάει με την προβολή του “Sonic: Η Ταινία 2”. Υπόθεση: Ο πιο αγαπημένος σκαντζόχοιρος επιστρέφει για μια νέα περιπέτεια στο Sonic: Η Ταινία 2. Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανα την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια. Από τους δημιουργούς των ταινιών «Μαχητές των Δρόμων» και «Deadpool», με τους Τζιμ Κάρεϊ, Μπεν Σβαρτς, Τζέιμς Μάρσντεν, Τίκα Σάμπτερ, Νατάσα Ρόθγουελ, Άνταμ Πάλι, Σέμαρ Μουρ.
03/02, 17.00-19.00
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «The Doctor» στο Αμφιθέατρο12.09.2018

2. Οι Νέοι για τους Νέους: Ρεσιτάλ βιολιού από τον Ιωάννη Νίκολη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

Photo by Joel Wyncott on Unsplash

Διανύοντας τον 35o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Με ένα ενδιαφέρον δεξιοτεχνικό πρόγραμμα με έργα Κράισλερ και Σαιν-Σανς για βιολί με συνοδεία πιάνου, αλλά και με δύο σαγηνευτικές σονάτες των Μπραμς και Ντεμπυσύ, o Ιωάννης Νίκολης με τη σύμπραξη της πιανίστας Μαίρης Αλεξανδράτου θα ανεβεί στη σκηνή της Αίθουσας Συναυλιών Φίλιππος Νάκας για να μας χαρίσει ερμηνείες γεμάτες οίστρο και δυναμισμό.
03/02, 19:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

3. Παίζοντας θέατρο με τα φρούτα: Υγιεινή διατροφή και ψυχαγωγία στη νέα δράση για παιδιά του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων εμπλουτίζει τις επιλογές για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το Σαββατοκύριακο στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας τους τον Φεβρουάριο, με δωρεάν συμμετοχή, ακόμα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παίζοντας θέατρο με τα φρούτα», το οποίο προάγει την αξία της υγιεινής διατροφής και συνδυάζει την καλλιέργεια των γνώσεων και της δεξιοτεχνίας με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 και 10 Φεβρουαρίου 2024 στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου και Σεπολίων, αντίστοιχα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας θέατρο με τα φρούτα» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, τα οποία μέσα από διαδραστικά παιχνίδια θα μάθουν για την αξία της υγιεινής διατροφής, ενώ θα κατασκευάσουν  τα δικά τους φρούτα-φιγούρες κουκλοθεάτρου και θα γίνουν μικροί συγγραφείς πλάθοντας τη δική τους μικρή ιστορία. Αφετηρία του προγράμματος θα αποτελέσει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 210 6433128, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-14:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εδώ.
03/02, 12:00-13:00 & 13:00-14:00
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου (Νορντάου 7)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: 10 σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Φεβρουάριο12.09.2018

4. Το Φεστιβάλ Ιρανικού Κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο στο Studio New Star Art Cinema

Η New Star και το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας του Ιράν παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1ο Athens – Iran Film Festival. Το φεστιβάλ συνεχίζει τις προβολές και φέρνει κοντά μας το σαββατοκύριακο δύο εμβληματικές ταινίες. “Η ρομαντική ιστορία του Εμάντ και της Τούμπα” και “Η τάφρος νούμερο 143”. “Η ρομαντική ιστορία του Εμάντ και της Τούμπα” σε σκηνοθεσία Kaveh Sabbaghzade αγηγείται μια ιστορία αληθινής αγάπης. Όταν η μοίρα έφερε κοντά τον Εμάντ και την Τούμπα για πρώτη φορά, και οι δύο ήξεραν πολύ καλά ότι η αγάπη είναι περισσότερο δεξιότητα παρά ενθουσιασμός και χτυποκάρδια. Τη σκυτάλη παίρνει την Κυριακή “Η τάφρος νούμερο 143” του Narges Abyar. Η Ολφάτ μεγαλώνει τα παιδιά της σε δύσκολες συνθήκες. Έχει μια κόρη κι έναν γιο τον Γιούνες, που εργάζεται στο ορυχείο χαλκού στην περιοχή του Κερμάν. Μια μέρα, η Ολφάτ βρίσκει στο σπίτι ένα σημείωμα που γράφει «Οι φίλοι μου και εγώ θα πάμε στον πόλεμο ως στρατιώτες». Όταν η επιχείρηση Valfajr αποτυγχάνει, έρχονται καλά νέα για τον φίλο του Γιούνες, αλλά η Ολφάτ περιμένει ακόμη τον δικό της γιο να επιστρέψει. Καθώς ανακαλύπτει ότι το ραδιόφωνο του Ιράκ ανακοινώνει τα ονόματα των Ιρανών αιχμαλώτων, δένει το ραδιόφωνο στην πλάτη της και το μεταφέρει παντού.
03, 04/02, 19:00 – 21:00
Studio new star art cinema, Σταυροπούλου 33 & Σπαρτης, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα

5. Slams by SNFCC Youth Council: Mια συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Πύργο Βιβλίων

Μετά την επιτυχημένη πρώτη συζήτηση, που ασχολήθηκε με ζητήματα «Αναπηρίας και Προσβασιμότητας», τα Slams by SNFCC Youth Council επιστρέφουν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 17.00 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη ή αλλιώς AI (Artificial Intelligence). «Μοντέλο γλώσσας AI», «υπολογιστικά συστήματα», «ChatGPT»: φράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά πόσο εύκολα μπορούμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι ή πώς λειτουργούν; Παράλληλα, πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη δημιουργία έργων, εγείροντας ερωτήματα και συζητήσεις σχετικά με την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και, τελικά, τη θέση αυτού του μέσου στον χώρο του πολιτισμού. Πέρα, όμως, από το τεχνικό ή δημιουργικό σκέλος της συζήτησης, επανέρχονται έντονα προβληματισμοί σχετικά με τα δικαιώματά μας εντός αυτής της ψηφιακής μεταβολής, που ενδεχομένως συμβαίνει με γρηγορότερους ρυθμούς από αυτούς που μπορούμε να κατανοήσουμε. Αυτά είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ομιλητές στο δεύτερο Slam του SNFCC Youth Council. Με βασικό ζητούμενο την έναρξη διαλόγου, μετά από την ομιλία θα ακολουθήσει ένα Q&A με τη συμμετοχή του κοινού.
04/02, 17:00 – 19:00
Πύργος Βιβλίων, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ΚΠΙΣΝ

6. Ανατροπές: Τέσσερις πιανιστικές παρεμβάσεις από τις μουσικές σχολές του Ωδείου Αθηνών στο ΕΜΣΤ

Στο πλαίσιο των στόχων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) να είναι κοιτίδα πειραματισμού για κάθε καλλιτεχνική έκφραση, ξεκινάει μια νέα συνεργασία με οργανισμούς και φορείς ειδικούς στη διοργάνωση μουσικών δράσεων. Το πρόγραμμα Ανατροπές, με το οποίο ξεκινούν οι Μουσικές Κυριακές, προέκυψε από την σύμπραξη με τις μουσικές σχολές του Ωδείου Αθηνών, σε συνεργασία με τους σπουδαστές του και τον Φίλιππο Τσαλαχούρη, Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου. Με τις Ανατροπές το ΕΜΣΤ προσφέρει βήμα πειραματισμού στους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, του μοναδικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ελλάδας το πρόγραμμα σπουδών του οποίου περιλαμβάνει και τις τρεις παραστατικές τέχνες – μουσική, θέατρο και χορό. Οι εκδηλώσεις των Ανατροπών πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο. Η αρχή γίνεται με την “Ανατροπή Ι: Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;”. Πρόκειται για τέσσερις πιανιστικές παρεμβάσεις αποκλειστικά με έργα γυναικών συνθετριών για πιάνο, κατόπιν επιλογής εμπνευσμένης από το έργο της Λήδας Παπακωνσταντίνου. Συμμετέχουν πιανίστριες του σεμιναρίου «Το πιάνο στον 20ό και 21ο αιώνα» του Ωδείου Αθηνών (διδάσκουσα: Λορέντα Ράμου).
04/02, 15.00, 16.00, 17.00 & 18.00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Αίθουσα προβολών -Μεσοπάτωμα, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

7. Νους και αρμονία: Συνεχίζεται ο 3ος κύκλος του μουσικού ταξιδιού εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Αυτό το Σάββατο, το επίκεντρο ενδιαφέροντος είναι το κοντραμπάσο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Μπορείτε να προκρατήσετε το δελτίου εισόδου σας εδώ.
20/01, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPaul Kalkbrenner: 5+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον superstar της techno λίγο πριν το live12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b