MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το ERTFLIX γιορτάζει τον έρωτα με 20+ ξένες και ελληνικές ταινίες

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον έρωτα γιορτάζει το ERTFLIX την ημέρα των ερωτευμένων.

Monopoli Team

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον έρωτα, από το Σάββατο 3 μέχρι και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, γιορτάζει το ERTFLIX την ημέρα των ερωτευμένων. Περισσότερες από 20 ξένες και ελληνικές ταινίες φορτώνουν στην ειδική κατηγορία «Ημέρα των ερωτευμένων», στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Τρυφερές ιστορίες, σκανδαλώδη ερωτικά τρίγωνα, δράματα, αλλά και κωμωδίες, θα είναι διαθέσιμες για δύο εβδομάδες στο ERTFLIX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας12.09.2018

Ορισμένες από τις ταινίες που θα είναι διαθέσιμες στο ERTFLIX:

Ξένες ταινίες

«Ο αρτίστας»
(The artist)

Το 1927, στο Χόλιγουντ, ο λαμπερός και αυτάρεσκος Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια χαριτωμένη όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, όταν, εντελώς αναπάντεχα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως μία από τις πιο υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε, πόσο εύκολο πλέον είναι να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους;

Η ταινία κέρδισε πέντε Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2012.

«Το τελευταίο μας τανγκό»
(Our last tango)

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους χορευτές στην ιστορία του τάνγκο. Η Μαρία Νιέβες και ο Χουάν Κάρλος Κόπες γνωρίστηκαν όταν ήταν 14 και 17 αντίστοιχα και χόρεψαν μαζί για περίπου 50 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια, αγάπησαν και μίσησαν ο ένας τον άλλον και πέρασαν πολλούς επίπονους χωρισμούς, αλλά πάντα στο τέλος γύριζαν πίσω. Τελικά αυτός την άφησε για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερη του, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

 «Vicky Cristina Barcelona»

Δύο νέες και όμορφες Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η Βίκυ (Ρεμπέκα Χολ) και η Κριστίνα (Σκάρλετ Γιόχανσον), αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Η συνάντησή τους με τον γοητευτικό μποέμ ζωγράφο Χουάν Αντόνιο (Χαβιέ Μπαρδέμ), που τις καλεί στη βίλα του, ανατρέπει τα δεδομένα και οδηγεί σε μια σύντομη ερωτική ιστορία με τη Βίκυ και σε μια μεγαλύτερη με την Κριστίνα, μέχρι να εμφανιστεί η εκρηκτική πρώην γυναίκα του ζωγράφου, Μαρία Έλενα (Πενέλοπε Κρουζ), που τους κάνει ακόμα περισσότερο άνω-κάτω. Τα πράγματα περιπλέκονται κι άλλο, καθώς ο Χουάν Αντόνιο συνεχίζει να είναι αντικείμενο πόθου και για τις τρεις γυναίκες. Μη χάσετε μια από τις καλύτερες ταινίες που σκηνοθέτησε ο Γούντι Άλεν.

«Παιχνίδια ζευγαριών»
(Non fiction)

Ο Αλέν, ένας εκδότης βιβλίων αρνείται, για πρώτη φορά, να εκδώσει το βιβλίο του Λεονάρντ. Ο εκδοτικός οίκος του Αλέν, προσλαμβάνει μια νεαρή γυναίκα, τη Λόρε, για να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή. Ο Αλέν κοιμάται με την Λόρε. Η γυναίκα του Αλέν, η Σελίνα, είναι ηθοποιός. Έχει σχέση με τον Λεονάρντ για χρόνια. Η γυναίκα του Λεονάρντ, η Βάλερι, είναι πολιτική σύμβουλος σε κόμμα της Αριστεράς και δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ζωή του άντρα της.

«Σύζυγος… κατά λάθος»
(The accidental husband)

Η Έμμα (Ούμα Θέρμαν) είναι μια διάσημη ραδιοφωνική παραγωγός, τελειομανής και γκουρού των ρομαντικών σχέσεων. Όταν συμβουλεύει μια από τις ακροάτριες της να χωρίσει το αγόρι της, ο πληγωμένος πρώην, Πάτρικ (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν), πυροσβέστης στο επάγγελμα, βάζει φωτιά στη ζωή της γυναίκας που του κατέστρεψε τη σχέση. Κι ενώ η Έμμα, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Ρίτσαρντ… βρίσκεται ξαφνικά «παντρεμένη» στα χαρτιά με κάποιον Πάτρικ. Το κυνήγι της αλήθειας θα αποδειχθεί καταλυτικό, τόσο για εκείνη όσο και για τον άγνωστο πυροσβέστη Πάτρικ.

«Έρωτας από την αρχή»
(The vow)

Aπό 14 Φεβρουαρίου 2024

Η Πέιτζ (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) και ο Λίο (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένα όμορφο, ερωτευμένο ζευγάρι, επισφράγισαν τον έρωτά τους με όρκους αιώνιας αγάπης κι αφοσίωσης. Όμως, οι μέρες ευτυχίας ήταν γι’ αυτούς μετρημένες. Μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η Πέιτζ ξυπνάει από το κώμα που είχε πέσει με σοβαρή απώλεια μνήμης. Τώρα, το μόνο που βλέπει στο πρόσωπο του άντρα της, είναι έναν τελείως άγνωστο. Και ο Λίο θα πρέπει να ξανακερδίσει από την αρχή την καρδιά της γυναίκας που αγαπά.

Ελληνικές ταινίες

«Επικίνδυνες μαγειρικές»

Ο Δαμοκλής (Γιώργος Χωραφάς) είναι διάσημος σεφ με διεθνή σταδιοδρομία, ένας εστέτ της μαγειρικής και των λεπτών γεύσεων. Ο Δημήτρης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) είναι ναυτικός και μάγειρας σε ποντοπόρα πλοία. Η σχέση του με το φαγητό είναι περισσότερο καθημερινή και προσγειωμένη. Και οι δυο ποθούν την πανέμορφη και απαιτητική Νανά (Κάτια Ζυγούλη), μοντέλο που ποζάρει στη Σχολή Καλών Τεχνών και αγαπάει να δοκιμάζει, σε μικρές δόσεις, τις πιο αισθησιακές γεύσεις. Αυτό το ερωτικό τρίγωνο εκφράζεται μέσα από την τέχνη της μαγειρικής. Όμηροι του έρωτά τους για την Νανά, οι δύο άντρες ανταγωνίζονται σε δύο πεδία μάχης: του έρωτα και της μαγειρικής.

«Μόλις χώρισα»

Η Ηλέκτρα (Ζέτα Μακρυπούλια) είναι μια συνηθισμένη γυναίκα, χωρίς καμιά καρμική σύνδεση με την τραγικότητα του ονόματός της. Η σημαντικότερη σχέση της ζωής της είναι αυτή με τον Πέτρο (Γιάννης Τσιμιτσέλης). Ωστόσο, αυτός ανακοινώνει τον χωρισμό τους την ημέρα των γενεθλίων της, με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή κι ενώ οι φίλοι της ετοιμάζουν πάρτι έκπληξη. Η παρέα ακούει το μήνυμα, ενώ η Ηλέκτρα λείπει και αποφασίζει να της κρύψει την αλήθεια, ενόψει του εορτασμού των γενεθλίων της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις…

«Πεθαίνω για σένα»

Η μητέρα, πρώην χορεύτρια (Ελένη Ράντου), διδάσκει τάνγκο σε σχολή χορού, ενώ ο έφηβος γιος της αναζητά την ερωτική του ταυτότητα. Ο πατέρας (Φάνης Μουρατίδης), τροχονόμος με έφεση στη στιχουργική, αντλεί έμπνευση από τον εραστή της γυναίκας του. Η γιαγιά, παρότι κουφή, «ακούει» την μπόρα να έρχεται, ενόσω, όλοι γύρω της, μπλέκονται σε μια ιστορία δολοφονικής αγάπης και τρυφερού μίσους.

«Σούλα έλα ξανά»

Η Σούλα (Ζέτα Μακρυπούλια) έχει ερωτευθεί και απογοητευτεί πολλές φορές. Βρίσκεται στο κατώφλι των 30, όταν διαπιστώνει ότι κινδυνεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μόνης της, ασχολούμενη με την καριέρα της. Σε μια κρίση πανικού, ανασύρει από το παρελθόν τους παλιούς της έρωτας. Ο γυναικάς, ο μαμάκιας, ο τσιγγούνης ή ο ζηλιάρης; Ποιος από τους τέσσερις θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε ιδανικό σύντροφο; Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ειδική κατηγορία «Ημέρα των ερωτευμένων» θα είναι διαθέσιμη από το Σάββατο 3 μέχρι και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b