MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να πίνεις μετά το φαγητό για να βοηθήσεις την πέψη σου

Η πέψη είναι σημαντική για την υποστήριξη και τη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας.

Monopoli Team

Μετά την κατανάλωση τροφής ή υγρού, το περιεχόμενο ταξιδεύει από το στόμα στον οισοφάγο και στο στομάχι, όπου διασπάται από το οξύ του στομάχου και τα πεπτικά ένζυμα. Στη συνέχεια, εισέρχεται στο λεπτό έντερο, το οποίο απορροφά τα θρεπτικά συστατικά στην κυκλοφορία του αίματος, όπου διαχέονται σε όλο το σώμα.

Η πέψη είναι σημαντική για την υποστήριξη και τη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας. Εξασφαλίζει ότι το σώμα σας λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται για την ανάπτυξη, την παραγωγή ενέργειας και διάφορες σωματικές λειτουργίες.

Πιστεύεται επίσης ότι ορισμένα ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την πέψη προάγοντας την καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, καταπραΰνοντας την πεπτική οδό και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου. Σε αυτό το άρθρο, διερευνάται τι μπορείτε να πιείτε μετά από ένα γεύμα για να βοηθήσετε την πέψη.

Τι να πίνετε μετά το γεύμα για να βοηθήσετε την πέψη σας

Νερό

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χλιαρού νερού, αντί για κρύο, μπορεί να βελτιώσει τη μικροχλωρίδα του εντέρου των θηλαστικών. Το μικροβίωμα του εντέρου, και η μικροχλωρίδα, είναι σημαντικά για τη συνολική ευημερία. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που ονομάζεται «άξονας εντέρου-εγκεφάλου», που αναφέρεται στην επικοινωνία μεταξύ του νευρικού συστήματος και των εντερικών λειτουργιών. Ως εκ τούτου, η μικροχλωρίδα του εντέρου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και το ανοσοποιητικό, το πεπτικό και την ψυχική υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα θεραπεία για «ορφανή» νόσο των νεφρών12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b