MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Όσα νομίζεις ότι ξέρεις για το σωματικό σου βάρος, μάλλον είναι λάθος

Η αυτόματη συσχέτιση ενός μεγάλου σώματος με κακή υγεία όχι μόνο είναι άστοχη, αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνη.

Monopoli Team

Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, Paleo, κέτο, South Beach, διαλείπουσα νηστεία και η λίστα συνεχίζεται. Δεδομένου ότι η κουλτούρα μας εξιδανικεύει τα αδύνατα σώματα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες μέσης ηλικίας έκανε δίαιτα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το κυρίαρχο μήνυμα που λαμβάνουν οι άνθρωποι από τα μέσα ενημέρωσης είναι τι το βάρος και η υγεία συνδέονται. Αλλά πραγματικά, δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το υψηλότερο βάρος οδηγεί αυτόματα σε χειρότερη υγεία.

Εάν έχετε πολλά κιλά, η μείωση τους μπορεί να προστατεύσει τις αρθρώσεις σας από την αρθρίτιδα και να διευκολύνει την άσκηση. Αλλά για τους περισσότερους που είναι πάνω από το «ιδανικό» βάρος, η εστίαση σε άλλα μέτρα υγείας μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντική από αυτό που λέει η ζυγαριά.

Η έννοια της υγείας είναι πολύπλευρη και πολύπλοκη, με πολλούς αλληλένδετους παράγοντες και επιρροές. Και οι άνθρωποι μπορούν να είναι υγιείς σε όλα τα διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και βάρη.

Εδώ είναι μερικά σημαντικά γεγονότα που πολλοί παραβλέπουν:

Το βάρος δεν είναι ακριβής μέτρηση της υγεία

Όσο και αν τα μέσα ενημέρωσης και η κουλτούρα της διατροφής και μεγάλο μέρος της ιατρικής κοινότητας υπονοούν διαφορετικά πράγματα, ένα πιο αδύνατο σώμα δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με ένα πιο υγιές σώμα. Τα άτομα με πιο αδύνατο σώμα μπορεί να έχουν ακόμα σημαντικά προβλήματα υγείας. Εξίσου αξιοσημείωτο, οι άνθρωποι με περισσότερα κιλά μπορεί να μην έχουν αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας ή άλλων προβλημάτων, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπώλεια βάρους χωρίς δίαιτα: Για ποια νόσο μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b