MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ποιοι άλλοι Έλληνες (εκτός του Λάνθιμου) διεκδικούν BAFTA βραβείο για φέτος


Έντονο ελληνικό στοιχείο διαπνέει τα BAFTA’s 2024.

Monopoli Team

Διανύουμε μια περίοδο γεμάτη με λαμπερές απονομές βραβείων, μέχρι να έρθουν τα Όσκαρ στις 11 Μαρτίου, όπου το θέαμα απογειώνεται. Για την ώρα όμως, σειρά έχουν τα BAFTA’s 2024, τα οποία θα έχουν και έντονο ελληνικό στοιχείο.

Εκτός του Γιώργου Λάνθιμου ωστόσο, στο «Poor Things» υπάρχει και η υπογραφή του Γιώργου Μαυροψαρίδη– στενού συνεργάτη του- στην κατηγορία του μοντάζ ο οποίος επίσης διεκδικεί ένα βραβείο BAFTA.

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου τα κατάφερε και έγινε η δεύτερη ταινία, μετά το Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν, που είναι υποψήφια ταινία για 11 βραβεία BAFTA. Διανύουμε μια περίοδο γεμάτη με λαμπερές απονομές βραβείων, μέχρι να έρθουν τα Όσκαρ στις 11 Μαρτίου, όπου το θέαμα απογειώνεται. Για την ώρα όμως, σειρά έχουν τα BAFTA’s 2024, τα οποία θα έχουν και έντονο ελληνικό στοιχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBAFTA 2024: 11 υποψηφιότητες το Poor Things, 13 το Oppenheimer12.09.2018

BAFTA 2024: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Το «Poor Things» διεκδικεί 11 βραβεία
  • Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη για τα βραβεία. Έχει ήδη υπάρξει υποψήφιος για BAFTA και για Όσκαρ το 2019 επίσης σε ταινία του Λάνθιμου, στην «Ευνοούμενη». Είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Αστακό, τον Κυνόδοντα, Έτερος Εγώ, Άλπεις, Πολίτικη Κουζίνα, και πολλά πολλά άλλα.
  • Μια ακόμη δυνατή ελληνική παρουσία είναι και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης της Heretic. Είναι και αυτός υποψήφιος για βραβείο BAFTA στην κατηγορία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας για τη συμπαραγωγή στο «How to Have Sex».
  • Υποψήφιος και ο Γιάννης Μανολόπουλος με την ταινία «Yellow», που διεκδικεί BAFTA στην κατηγορία καλύτερη βρετανική ταινία μικρού μήκους. Αν το κερδίσει- για την παραγωγή- θα το μοιραστεί με τους συμπαραγωγούς Elham Ehsas, Dina Mousawi και Azeem Bhati.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b