MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Μπριζ: Μία από τις πιο φωτογενείς πόλεις της Ευρώπης

Ένας μικρός ταξιδιωτικός οδηγός για την Μπριζ, την παραμυθένια βελγική πόλη που είναι γνωστή και ως «Βενετία του Βορρά».

Monopoli Team

Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από παραμύθι. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με ρομαντικά κανάλια, γραφικές γέφυρες, μεσαιωνικά κτήρια και μυρωδιές από σοκολάτα και λαχταριστές βάφλες στους δρόμους, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας ταξιδέψει στον χρόνο και θα σας μαγέψει.

Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκεφθούν την Μπριζ σε μια ημερήσια εκδρομή από τις Βρυξέλλες (το ταξίδι με τρένο διαρκεί λιγότερο από μία ώρα). Ωστόσο, αξίζει σίγουρα να της αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο, για να απολαύσετε στο μέγιστο την ομορφιά της.

Τα κορυφαία αξιοθέατα της Μπριζ

Κανάλια

Η Μπριζ αποκαλείται και «Βενετία του Βορρά» λόγω των ρομαντικών καναλιών της. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την πόλη από μια βόλτα σε αυτά. Η βαρκάδα στα κανάλια είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια και ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε αυτή την παραμυθένια πόλη από άλλη οπτική γωνία. Οι περιηγήσεις διαρκούν περίπου μισή ώρα και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθατε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία της Μπριζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία ελληνική πόλη στην ταξιδιωτική λίστα των New York Times για το 202412.09.2018

Πλατεία Κεντρικής Αγοράς

Η ιστορική πλατεία της κεντρικής αγοράς (Markt) είναι η καρδιά της Μπριζ. Μια στάση εδώ είναι must για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των κτηρίων και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα και την ενέργεια της πόλης. Στην πλατεία υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια και πραγματοποιούνται πολλές από τις εκδηλώσεις της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b