MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Οι νέες περιπέτειες του Arne Dahl σε 5 αστυνομικά μυθιστορήματα που δεν πρέπει να χάσεις

Με αφορμή τα 61α γενέθλια του Arne Dahl, του αγαπημένου Σκανδιναβού συγγραφέα, συγκεντρώνουμε τα 5 πιο πρόσφατα και καθηλωτικά αστυνομικά μυθιστορήματά του και σας τα παρουσιάζουμε.

Ειρήνη Μωραϊτη | 11.01.2024

Σήμερα κλείνει τα 61 του χρόνια ο Arne Dahl, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους Σκανδιναβούς άσσους του crime, που μαγεύει εδώ και χρόνια τους αναγνώστες με τις – γεμάτες ανατροπές και κοινωνικές αναζητήσεις – περιπέτειες των πρωταγωνιστών του.

Από τα πρώτα κιόλας έργα του, ο κατά κόσμον Jan Arnald, απέδειξε στο αναγνωστικό κοινό την ικανότητά του να χειρίζεται με μοναδικό συγγραφικό ταλέντο τους χαρακτήρες του, τους οποίους φαίνεται να αγαπά πολύ και για αυτό τους χαρίζει κάθε φορά από μία δική τους σειρά βιβλίων, αρνούμενος να τους αποχωριστεί με μία μόνο περιπέτεια. Την ίδια αγάπη δείχνει βέβαια και στις ιστορίες του, οι οποίες καταφέρνουν να κερδίσουν την προσοχή των αναγνωστών από τα πρώτα κιόλας λεπτά ανάγνωσης. Εξάλλου, πως θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι λιγότερο, η πένα ενός εν ενεργεία κριτικού λογοτεχνίας!

Μέσα στα μέχρι τώρα 26 χρόνια ενεργής παρουσίας του στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο Arne Dahl μάς έχει συστήσει 20 βιβλία, 13 εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά από τον Γρηγόρη Κονδύλη και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το 2016, ο Σουηδός συγγραφέας αποφάσισε να ξεκινήσει μία ακόμα σειρά βιβλίων, συστήνοντάς μας το ασυναγώνιστο δίδυμο των ντετέκτιβ Σαμ Μπέργερ και Μόλι Μπλουμ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2022 σε 5 βιβλία και υπόσχεται πως καθηλώνει στον ίδιο βαθμό τους αναγνώστες, σε κάθε νέα περιπέτεια. Τα 5 αυτά βιβλία αποτελούν και τα πιο πρόσφατα του, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει πως ίσως και να μην είναι η τελευταία σειρά βιβλίων που δημιουργεί…

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τις 5 αυτές φρέσκιες περιπέτειες των Μπέργερ και Μπλουμ που μας χάρισε τα τελευταία χρόνια η πένα του Σουηδού συγγραφέα, και σίγουρα αξίζουν μία θέση στη βιβλιοθήκη όλων των crime lovers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJo Nesbo: 5 νέα βιβλία του “βασιλιά” του αστυνομικού που αξίζει να διαβάσουμε12.09.2018

Επτά μείον ένα

Με τίτλο “Επτά μείον ένα” και μία ιστορία γεμάτη βραδύκαυστο μυστήριο το οποίο δίνει τη θέση του στη μέση της πλοκής σε μία ανατρεπική μέχρι και την τελευταία σελίδα αστυνομική περιπέτεια, επέλεξε ο Arne Dahl να μας συστήσει ένα από τα πλέον αγαπημένα δίδυμα λογοτεχνικών ντετέκτιβ των αναγνωστών.

Μία έφηβη αγνοείται και η τύχη της βρίσκεται τώρα στα χέρια του δαιμόνιου Σκανδιναβού επιθεωρητή, Σαμ Μπέργερ και της πολυμήχανης συναδέλφου του, Μόλι Μπλουμ. Δεν είναι η μόνη έφηβη που έχει χαθεί όμως, και δυστυχώς για αυτήν οι προηγούμενες κοπέλες δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τα χέρια του νέου μανιακού κατά συρροή δολοφόνου που αποφάσισε να τα βάλει με τον Σαμ Μπέργερ, αφήνοντας του μάλιστα σε κάθε σκηνή εγκλήματος ένα στοιχείο που μόνο ο επιθεωρητής θα μπορούσε να αποκωδικοποιήσει. Και όσο ο χρόνος τους κυλά αντίστροφα, ο Μπέργερ θα πρέπει να ψάξει καλά στο παρελθόν του παλεύοντας με παλιούς αλλά και νέους δαίμονες, για να βάλει ένα τέλος στα δολοφονικά σχέδια του “εχθρού” του, πριν να είναι αργά.

Έξι επί δύο

Στο “Έξι επί δύο” βλέπουμε τη δεύτερη συγκλονιστική περιπέτεια των Μπέργερ και Μπλουμ και θυμόμαστε τους λόγους για τους οποίους θεωρούνται ένα από τα καλύτερα σύγχρονα ζευγάρια πρωταγωνιστών που γνωρίσαμε σε αστυνομικά βιβλία.

Έχοντας πάρει τον δικό του δρόμο πλέον ως ντετέκτιβ, ο Σαμ Μπέργερ θα αναλάβει αυτή τη φορά μία υπόθεση που στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Στο πλευρό του όπως πάντα βρίσκεται η Μόλι Μπλουμ, έτοιμη να υποστηρίξει κάθε του κίνηση και να επισπεύσει την επίλυση της υπόθεσης με τις δικές της πολύ χρήσιμες ικανότητες. Και όσο οι δύο πρωταγωνιστές προσπαθούν να φτάσουν στο τέλος αυτής της μυστηριώδους ιστορίας και να αποκαταστήσουν τη φήμη τους, τόσο πιο βαθιά θα βυθίζονται σε τραγικά λάθη του παρελθόντος, που κρύβουν ένα πολύ σκοτεινό μυστικό, η αποκάλυψη του οποίου θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτίβεν Κινγκ: 5 νέα βιβλία τρόμου που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας12.09.2018

Πέντε συν τρία

Στην τρίτη περιπέτεια των Μπέργερ και Μπλουμ, ο Arne Dahl αναθέτει στον Σαμ μία από τις ίσως πιο δύσκολες και ανατρεπτικές υποθέσεις της… καριέρας του.

Πιο συγκεκριμένα, στο “Πέντε συν τρία“, ο επιθεωρητής βρίσκεται στην θέση του κατηγορούμενου για έναν φόνο που δεν έχει διαπράξει, ενώ ταυτόχρονα θα κληθεί να ανακόψει την εξαιρετικά επικίνδυνη πορεία ενός επικηρυγμένου δολοφόνου που απειλεί να τινάξει όλη την Στοκχόλμη στον αέρα. Ταυτόχρονα, ο Μπέργερ έχει να αντιμετωπίσει και την απουσία της Μπλουμ από το πλευρό του, η οποία βρίσκεται σε κώμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Οι βλέψεις του αντιπάλου του πάντως, αυτή τη φορά είναι μεγαλύτερες από ότι όλοι θα μπορούσαν να φανταστούν, και ο χρόνος ακόμα πιο περιορισμένος. Ίσως αυτό βέβαια να λειτουργήσει θετικά και η πίεση να δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στον Μπέργερ, ώστε να ανασυντάξει ακόμα πιο γρήγορα τις δυνάμεις του.

Τέσσερα διά τέσσερα

Στο προτελευταίο βιβλίο της σειράς, η αγωνία των αναγνωστών εντείνεται συνεχώς, καθώς θα ανακαλύψουν μία πλοκή γεμάτη από τις αγαπημένες τους ανατροπές που χειρίζεται με μοναδικό τρόπο ο συγγραφέας, αλλά και μία υπόθεση ανατριχιαστικά έξυπνη. Και όπως μέχρι τώρα ίσως έχετε καταλάβει τη σύνδεση του τίτλου και της σειράς που εκδόθηκαν τα βιβλία, η συγκεκριμένη περιπέτεια του Arne Dahl και των πρωταγωνιστών του τιτλοφορείται στα ελληνικά ως “Τέσσερα δια τέσσερα

Η Μόλι Μπλουμ έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί. Ο Σαμ Μπέργερ θα κληθεί να αφήσει στην άκρη την αγωνία του και να ερευνήσει την απαγωγή μίας κοπέλας από έναν πολύ επικίνδυνο εγκληματία. Στην έρευνά του, θα ανακαλύψει τελικά τα ίχνη της… αγαπημένης του συναδέλφου, τα οποία όμως μοιάζουν να συμβαδίζουν με αυτά της ρωσικής μαφίας, οδηγώντας τον Μπέργερ σε μία διαπίστωση που θα ευχόταν να μην έκανε ποτέ. Ειδικά σε αυτή τη φάση της ζωής τους, η οποία είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη όπως όλα δείχνουν.

Τρία στην πέμπτη

Ο επίλογος των περιπετειών του Μπεργερ και της Μπλουμ δε θα μπορούσε παρά να γραφτεί με μία καθηλωτική και ξέχειλη από σασπένς ιστορία. Με τίτλο “Τρία στην πέμπτη“, η τελευταία υπόθεση του διδύμου μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά κάπως απροσδιόριστη, όμως για τους δύο επιθεωρητές, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης αρχίζει να ξεπαγώνει μετά τον τσουχτερό χειμώνα και ο λιωμένος πάγος φέρνει στην επιφάνεια κάποιες φρικιαστικές ιστορίες ψυχών που χάθηκαν από το μένος ενός ακόμα κατά συρροή δολοφόνου. Τί κοινό όμως να έχουν τα θύματα μεταξύ τους; Για να το ανακαλύψει αυτό, η Ντίαρ, συνάδελφος των Μπέργερ και Μπλουμ που βρίσκεται πλέον σε διαθεσιμότητα και παλεύει να ξεπεράσει την πρόσφατη περιπέτειά της υγείας της, θα ζητήσει βοήθεια από το δαιμόνιο δίδυμο -που με τη σειρά του ακόμα ψάχνει τις δικές του ισορροπίες μετά τα ανατρεπτικά γεγονότα του προηγούμενου βιβλίου- καθώς πιστεύει ότι πίσω από αυτούς τους φόνους κρύβεται ένας άνθρωπος που διψά να ξανά σκοτώσει και πως δε θα διστάσει να το κάνει, σύντομα μάλιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑColleen Hoover: 5+1 βιβλία της συγγραφέως-φαινόμενο που πρέπει να διαβάσετε12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλα τα βιβλία του Arne Dahl κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα αυτών των βιβλίων, εδώ.

Επτά μείον ένα

Σελίδες: 480
Τιμή: 16,92€

Έξι επί δύο

Σελίδες: 488
Τιμή: 15,93€

Πέντε συν τρία

Σελίδες: 488
Τιμή: 15,93€

Τέσσερα διά τέσσερα

Σελίδες: 512
Τιμή: 15,93€

Τρία στην πέμπτη

Σελίδες: 536
Τιμή: 16,92€

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b