MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Colleen Hoover: 5+1 βιβλία της συγγραφέως-φαινόμενο που πρέπει να διαβάσετε

Σήμερα κλείνει τα 44α της χρόνια η Colleen Hoover, μία από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς ρομαντικών μυθιστορημάτων των τελευταίων ετών, και εμείς ανατρέχουμε στα 6 καλύτερα και πιο πρόσφατα βιβλία της, που έχουν ενθουσιάσει το BookTok.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1979, γεννήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ η Colleen Hoover, η οποία κάποια χρόνια αργότερα θα γινόταν η ίσως πιο δημοφιλής συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων της γενιάς της.

Μπορεί η καριέρα της στη λογοτεχνία να είχε ξεκινήσει ήδη από το 2012, τα βιβλία της όμως άρχισαν να γίνονται παγκοσμίως ανάρπαστα μόλις το 2021, όταν τα ανακάλυψαν οι χρήστες του BookTok, της βιβλιοφιλικής δηλαδή πλευράς του TikTok. Η αρχή έγινε με το μυθιστόρημά της του 2016 “Τελειώνει με εμάς“, το οποίο έγινε πολύ γρήγορα viral και κέρδισε τότε τον τίτλο του παγκόσμιου best-seller, ενώ σύντομα βρήκαν την ίδια επιτυχία και τα υπόλοιπα βιβλία της.

Οι ιστορίες της, είναι ευκολοδιάβαστες και συχνά γεμάτες ανατροπές. Η Hoover συνηθίζει να θίγει θέματα κακοποίησης και απώλειας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως η πένα της παίρνει καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα. Αντιθέτως μάλιστα, η συγγραφέας είναι γνωστή για τις έντονες ερωτικές σκηνές που χαρίζει στους πρωταγωνιστές της. Μέχρι σήμερα πάντως, έχει γράψει 24 βιβλία, τα οποία έχουν σχεδόν όλα βρει το φανατικό κοινό τους, ενώ στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα 10 από αυτά, από τις εκδόσεις Διόπτρα και τη μεταφράστρια Νέλλα Γιατράκου.

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια της Colleen Hoover λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τα 6 πιο πρόσφατα αλλά και αγαπημένα βιβλία της συγγραφέως, τα οποία αξίζουν μία θέση στη βιβλιοθήκη κάθε λάτρη ρομαντικών μυθιστορημάτων.

Χωρίς Ελπίδα / Αναζητώντας την Ελπίδα

Το πρώτο μυθιστόρημα της Colleen Hoover στη λίστα μας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το πιο πρόσφατα μεταφρασμένο βιβλίο της συγγραφέως, το οποίο κέρδισε το κοινό από τις πρώτες κιόλας ημέρες κυκλοφορίας του, μιας και αποτελεί τη συνέχεια ενός ακόμα πιο αγαπημένου μυθιστορήματός της Hoover, του “Χωρίς Ελπίδα”. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, τα δύο αυτά βιβλία αξίζει να διαβαστούν “back to back”, με το “Χωρίς Ελπίδα” να μάς συστήνει την ιστορία αγάπης των Σκάι και Χόλντερ και το “Αναζητώντας την Ελπίδα” να προσφέρει μία ακόμα οπτική στην ιστορία.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο βιβλίο γνωρίζουμε τη δεκαεπτάχρονη Σκάι, η οποία ερωτεύεται παράφορα τον μυστηριώδη Ντιν Χόλντερ, όμως σύντομα θα χρειαστεί να ανακαλύψει πως το χαρούμενο τέλος ανήκει κυρίως στα παραμύθια. Βασανισμένη από πληγές του παρελθόντος, θα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την καρδιά της μακριά από τον Χόλντερ, του οποίου η φήμη προμηνύει ένα τέλος πολύ μακριά από τον χαρακτηρισμό χαρούμενο. Η καρδιά όμως έχει τα δικά της θέλω, ως γνωστόν, και η Σκάι θα επιλέξει να τα ακολουθήσει, μένοντας τελικά μόνη με τη θρυμματισμένη της ελπίδα. Στο δεύτερο βιβλίο πάντως, βλέπουμε την οπτική του Χόλντερ και αντιλαμβανόμαστε τον λόγο που έμοιαζε τόσο απρόσιτος και μυστηριώδης, ενώ τον ακολουθούμε σε ένα σημαντικό ταξίδι αναζήτησης της εσωτερικής του γαλήνης. Η Colleen Hoover επιλέγει να αφηγηθεί ξανά την ιστορία της Σκάι και του Χόλντερ, αυτή τη φορά από τη ματιά του δεύτερου, και να εξηγήσει τη συμπεριφορά του αλλά και τη τροπή της ιστορίας, κάνοντας μία ανασκόπηση στο σκοτεινό παρελθόν που σμίλεψε τον χαρακτήρα του.

Ατελώς Υπέροχοι

Ένα από τα βιβλία της συγγραφέως που πραγματικά έχει την ικανότητα να μαγέψει το αναγνωστικό κοινό, είναι χωρίς αμφιβολία το “Ατελώς Υπέροχοι“, το οποίο με την καθηλωτική ιστορία του συγκινεί ακόμα και τους πιο δύσκολους αναγνώστες, καθώς η Hoover επιλέγει να εξερευνήσει τον “μύθο” γύρω από την τέλεια αγάπη και κατά πόσο αυτός μπορεί να εμπνεύσει ή να καταστρέψει ένα ζευγάρι.

Στις σελίδες του ανακαλύπτουμε την ιστορία της Κουίν και του Γκράχαμ, οι οποίοι για χρόνια έμοιαζαν να έχουν μία τέλεια ζωή. Αν όμως έβγαιναν στη φόρα όλα τα μυστικά που τόσα χρόνια κρύβουν ο ένας από τον άλλον, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές και οι ίδιοι θα αποδεικνύονταν τελικά, απόλυτα ατελείς. Και πράγματι, όταν αυτό συμβεί, ο γάμος τους θα καταστραφεί και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να ξανά σμίξουν και να αρχίσουν να χτίζουν από την αρχή την κοινή τους ζωή. Θα καταφέρει όμως μόνο η αγάπη να τους ενώσει, ή το κυνήγι της τελειότητας πρώτο θα τους παγιδεύσει στα επικίνδυνα δίχτυα του;

Όσα τον θυμίζουν

Μία καθηλωτική και συγκινητική ιστορία χάρισε στους αναγνώστες πριν λίγα χρόνια η Colleen Hoover, η οποία πρόσφατα μεταφράστηκε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στο “Όσα τον θυμίζουν“, η συγγραφέας επιλέγει να τονίσει τη σημασία των δεύτερων ευκαιριών και τη δύναμη της αγάπης, που όλα μπορεί να τα λυτρώσει, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο για ακόμα μία φορά την αγάπη του κοινού.

Αυτή τη φορά, ξετυλίγουμε την ιστορία της Κένα, η οποία μετά από 5 χρόνια φυλάκισης για ένα τραγικό λάθος προσπαθεί να ξανά φτιάξει τη διαλυμένη της ζωή, και πρώτα από όλα να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της τετράχρονης κόρης της. Για να το καταφέρει αυτό βέβαια, θα πρέπει πρώτα να αποδείξει σε όλους πως έχει μετανιώσει τα λάθη της και αξίζει και αυτή, όπως όλοι, μία δεύτερη ευκαιρία. Σύμμαχος της σε αυτό το ταξίδι και μοναδικός συνδετικός κρίκος με την κόρη της θα αποδειχθεί ο ιδιοκτήτης ενός τοπικού μπαρ, ο Λέτζερ Γουόρντ, όμως η σχέση τους θα πρέπει να παραμείνει τυπική, αν θέλουν να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των κοντινών τους ατόμων. Ένα είναι πάντως το μόνο βέβαιο, πως η Κένα θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει πίσω την κόρη της και να πάρει την κοινή τους ζωή ξανά στα χέρια της.

Νοέμβρης 9

Για πολλούς, το “Νοέμβρης 9” είναι το καλύτερο μέχρι τώρα βιβλίο της Colleen Hoover, και μπορούμε σίγουρα να καταλάβουμε τον λόγο, αφού η συγγραφέας κατάφερε να αποτυπώσει στις σελίδες του βιβλίου μια μοναδική ιστορία αγάπης με ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα.

Πιο συγκεκριμένα, γνωρίζουμε τη Φάλον, μια νεαρή γυναίκα που δραπέτευσε από ένα άκρως τραυματικό παρελθόν, το οποίο όμως κατάφερε να της αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του. Στην προσπάθειά της να τα καλύψει, η Φάλον αρχίζει να χτίζει μία νέα ζωή μακριά από όσα θυμίζουν το παρελθόν της, όταν μία μέρα πριν μετακομίσει οριστικά στη νέα της πόλη γνωρίζει τον Μπεν, έναν επίδοξο συγγραφέα που βρίσκεται σε αναζήτηση έμπνευσης. Οι δυο τους θα περάσουν μία αξέχαστη ημέρα μαζί και θα δώσουν μία περίεργη υπόσχεση, να ανανεώνουν κάθε χρόνο στις 9 Νοέμβρη, το ραντεβού τους στο ίδιο μέρος. Πράγματι, την υπόσχεση τους αυτή θα την τηρήσουν για αρκετά χρόνια, και η Φάλον θα γίνει τελικά η προσωπική μούσα του Μπεν. Κάποια στιγμή όμως όλα θα ανατραπούν και η αλήθεια όσων έζησαν και μοιράστηκαν τόσα χρόνια, θα κινδυνέψει να κλονιστεί συθέμελα.

Το ημερολόγιο της Βέριτι

Το λιγότερο πρόσφατο από τα αγαπημένα μας νέα βιβλία της Colleen Hoover είναι το “Ημερολόγιο της Βέτιρι“, ένα βιβλίο κάπως διαφορετικό από τα άλλα, το οποίο μάλιστα επανακυκλοφόρησε πρόσφατα με ένα bonus κεφάλαιο-κλείσιμο από τη συγγραφέα. Σε αυτό το βιβλίο, βλέπουμε τη Hoover να δοκιμάζεται στο είδος του θρίλερ, αφήνοντας για λίγο πίσω της την εστίαση στα ρομαντικά στοιχεία της πλοκής, και δίνοντας στο κοινό της μία σκοτεινή ιστορία, γεμάτη σασπένς και ανατροπές.

Η Hoover μάς συστήνει την αγαπημένη συγγραφέα του κοινού, Βέριτι Κρόφορντ, η οποία έχει καιρό να προσθέσει νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της σειρά βιβλίων και ο λόγος είναι πιο σκοτεινός από ότι θα φανταζόμασταν. Τότε, η συγγραφέας Λόουεν Άσλι θα κληθεί να παρέμβει και να ολοκληρώσει το best-seller έργο της συγγραφέως. Όπως λένε βέβαια, για να κατανοήσεις κάποιον συγγραφέα θα πρέπει να μπεις στο μυαλό του. Για την Λόουν όμως αυτή η διαδικασία θα μετατραπεί σε εφιάλτη, όταν ανακαλύψει το προσωπικό ημερολόγιο της συγγραφέως και διαβάσει κάποια τραγικά μυστικά που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμα και τις καλύτερες ιστορίες μυθοπλασίας. Τότε θα αρχίσει να αμφισβητεί όσα ήξερε μέχρι τότε για τη ζωή της ξακουστής Βέριτι. Ποιος είναι όμως ο ρόλος του γοητευτικού συζύγου της, Τζέρεμι Κρόφορντ, στην εξίσωση, και ποια η λεπτομερής τραγική ιστορία των παιδιών τους; Ίσως κάποια πράγματα να μην είναι τελικά όπως φαίνονται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα βιβλία της Colleen Hoover κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα των βιβλίων του αφιερώματος, εδώ.

Χωρίς Ελπίδα
Σελίδες: 464
Τιμή: 15,93€

Αναζητώντας την Ελπίδα
Σελίδες: 384
Τιμή: 15,93€

Ατελώς Υπέροχοι
Σελίδες: 368
Τιμή: 15,93€

Όσα τον θυμίζουν
Σελίδες: 408
Τιμή: 15,93€

Νοέμβρης 9
Σελίδες: 376
Τιμή: 15,93€

Το ημερολόγιο της Βέριτι
Σελίδες: 392
Τιμή: 15,93€

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b