MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Στίβεν Κινγκ: 5 νέα βιβλία τρόμου που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας

Σήμερα γιορτάζει τα 76α γενέθλιά του ο Στίβεν Κινγκ (Stephen King), ένας από τους πιο εμβληματικούς συγγραφείς τρόμου, και εμείς ανατρέχουμε στα 5 καλύτερα από τα πιο πρόσφατα βιβλία του, που αποτελούν πλέον «κλασικές» προσθήκες σε κάθε βιβλιοθήκη.

Stephen King
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζει τα 76ά γενέθλιά του ο Στίβεν Κινγκ, ένας από τους ίσως πιο σημαντικούς συγγραφείς τρόμου του 21ου αιώνα, ο οποίος με τη μαγική και γεμάτη φαντασία πένα του έχει καταφέρει να κάνει επιτυχία, κάθε ιστορία τρόμου που έχει μέχρι τώρα σκαρφιστεί.

Συγκεκριμένα, στα αισίως 55 χρόνια καριέρας του, ο Στίβεν Κινγκ έχει δώσει ζωή σε 65 σκοτεινές, υπερφυσικές και ευφάνταστες ιστορίες, που μοιάζουν να ζωντανεύουν ακόμα και τους πιο τρελούς εφιάλτες, με το εδώ και χρόνια αγαπημένο θρίλερ του κοινού “Carrie” να κάνει την αρχή, το 1974.

Ευτυχώς για τους λάτρεις των ιστοριών τρόμου βέβαια, η πολύχρονη αυτή καριέρα δε φαίνεται να σταματάει σύντομα, καθώς ο συγγραφέας δεν έχει “καταφέρει” ακόμα να εξαντλήσει την έμπνευση και τη φαντασία του, με πιο πρόσφατη, και εξίσου best-seller, κυκλοφορία του το “Παραμύθι”, του 2022.

Επειδή όμως, όπως τονίσαμε ήδη, το συνολικό έργο του συγγραφέα είναι εξαιρετικά ογκώδες, ας δούμε μαζί τα 5 πιο πρόσφατα αλλά εξίσου αγαπημένα βιβλία του συγγραφέα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη, για να μην μοιάζει η επιλογή των επόμενων «σκοτεινών» λογοτεχνικών μας αγορών με ένα ακόμα… καλογραμμένο θρίλερ από τον Στίβεν Κινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρέντρικ Μπάκμαν: 5 must-read βιβλία του συγγραφέα, που αξίζουν μία θέση στη βιβλιοθήκη σας12.09.2018

Παραμύθι (2022)

Το “Παραμύθι” αποτελεί την πιο νέα, και λίγο απομακρυσμένη από τον καθαρό τρόμο, προσθήκη στη μεγάλη συλλογή μυθιστορημάτων του Στίβεν Κινγκ, και παρόλο που μετράει μόλις 1 χρόνο κυκλοφορίας, έχει ήδη αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως και έχει γίνει διεθνές best-seller. Αυτή τη φορά, ο συγγραφέας μας αφηγείται την ιστορία του Τσάρλι, ενός αγοριού που ανακαλύπτει ότι μπορεί να ταξιδέψει σε μια χώρα που μοιάζει να βγήκε από κάποιο παραμύθι.

Για το περίεργο αυτό βασίλειο, βρήκε το κλειδί από έναν ηλικιωμένο γείτονά του, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και τον έχρισε συνεχιστή του φανταστικού του μυστικού. Τώρα, θα πρέπει να παλέψει και αυτός για να επιβιώσει σε ένα κόσμο που το καλό μάχεται συνεχώς με το κακό και να αναδυθεί ξανά στην παλιά του πραγματικότητα, χωρίς να χάσει στην πορεία τον εαυτό του.

Αργότερα (2021)

Το “Αργότερα” αποτελεί το δεύτερο πιο πρόσφατο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ και μας συστήνει τον Τζέιμι, ένα παιδί που μπορεί να δει νεκρούς και… δυστυχώς και να τους ακούσει. Παρόλο που η ικανότητά του αυτή είναι μοναδική και θα μπορούσε πολλές φορές να φανεί χρήσιμη, ο Τζέιμι θέλει απλώς να ζήσει μία φυσιολογική εφηβεία.

Το “καθήκον” όμως θα τον καλέσει και ξαφνικά θα βρεθεί να ψάχνει έναν δολοφόνο μαζί με την αστυνομία. Τελικά όμως, το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει για την υπερφυσική του δύναμη θα είναι πολύ βαρύ, ενώ το να διακρίνει το καλό από το κακό θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο.

Μπίλι Σάμερς (2021)

Το επόμενο βιβλίο από τα νεότερα τουΣτίβεν Κινγκ που αξίζει σίγουρα μία θέση στη βιβλιοθήκη μας είναι το “Μπίλι Σάμερς“. Ο Μπίλι Σάμερς είναι ένας βετεράνος ελεύθερος σκοπευτής του στρατού, ο οποίος πλέον έχει γίνει πληρωμένος δολοφόνος. Όμως η τελευταία δουλειά που θα του ανατεθεί θα τον δυσκολέψει παραπάνω από όσο θα έπρεπε, και θα μετατραπεί σε ένα (κυριολεκτικά) θρίλερ.

Και όταν όλα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, θα πρέπει να εμπιστευτεί τυφλά μία άγνωστη γυναίκα για να ξεχωρίσει το καλό από το κακό και να τα βάλει όλα σε τάξη, ενώ ταυτόχρονα, η δύναμη της αφήγησης και της λογοτεχνίας ίσως είναι η μόνη που θα καταφέρει να γιατρέψει την πληγωμένη του καρδιά, που ζητά εξιλέωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα ebooks “γιορτάζουν”: 4 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν τα αγαπημένα τους12.09.2018

Η ιστορία της Λίσι (2006)

Η ιστορία της Λίσι” του Στίβεν Κινγκ δεν μοιάζει με καμία άλλη δημιουργία του, καθώς η ιστορία του συγκεκριμένου μυθιστορήματος συνδέεται προσωπικά με τον συγγραφέα, και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Ο Κινγκ εμπνεύστηκε αυτήν την ιστορία όταν μετά από μία περιπέτεια υγείας που είχε, βγήκε από το νοσοκομείο και βρήκε όλα τα βιβλία του σε κούτες, καθώς εκείνο το διάστημα γινόταν ανακαίνιση στη βιβλιοθήκη του.

Στο θέαμα αυτό όμως, σκέφτηκε πως κάτι παρόμοιο θα συνέβαινε και μετά τον θάνατό του, όταν η γυναίκα του θα έπρεπε να πακετάρει όλα του τα υπάρχοντα. Έτσι, και η ιστορία ακολουθεί μια χήρα που, αφού τακτοποιήσει τα πράγματα του πρόσφατα εκλιπόντα και πρώην συγγραφέα συζύγου της, πηγαίνει σε ένα παράξενο μέρος το οποίο ο σύζυγός της συχνά επισκεπτόταν όσο ζούσε, για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές της μια για πάντα και να μάθει επιτέλους τα φρικιαστικά μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβε ο γάμος της.

Μίζερι (1987)

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα δεν είναι σε καμία περίπτωση από τα πρόσφατα βιβλία του συγγραφέα, είναι όμως από τα αγαπημένα μας και δε θα μπορούσε να λείπει από ένα αφιέρωμα στο έργο του Στίβεν Κινγκ. Το «Μίζερι» είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή και τρομακτικά του συγγραφέα, καθώς η “απειλή” αυτή τη φορά είναι ανθρώπινη και όχι υπερφυσική, άρα και πιο ρεαλιστική.

Σε αυτό το μυθιστόρημα τρόμου του Στίβεν Κινγκ, ένας  διάσημος συγγραφέας ζει τον χειρότερο εφιάλτη του, όταν μία φαν του τυχαίνει να είναι η πρώτη που θα τον βρει μετά από ένα τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα και θα αποφασίσει να τον… φροντίσει στο απομονωμένο στα βουνά σπίτι της. Όμως η λέξη “φροντίδα” για αυτήν ίσως να έχει διαφορετικό, και πολύ πιο εκδικητικό, νόημα από αυτό που θα έπρεπε. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως δε θα σταματήσει τα σχέδια της μέχρι να πάρει αυτό που θέλει, και αυτό είναι “απλά” μία διαφορετική συνέχεια στην αγαπημένη της ηρωίδα, Μίζερι Τσάστεϊν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑστυνομική λογοτεχνία: 12 νέα βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b