MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Από το Dune μέχρι το Joker: 12 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2024

Συγκεντρώσαμε δώδεκα ταινίες αγαπημένων και καταξιωμένων σκηνοθετών που επιτέλους θα απολαύσουμε στις αίθουσες μέσα στο 2024.

Dune: Part Two του Denis Villeneuve
Dune: Part Two του Denis Villeneuve
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Το 2023 μάς χάρισε σπουδαίες κινηματογραφικές “στιγμές” -από τον Scorsese και τον Kaurismäki μέχρι το “The Zone of Interest” και τη νίκη του “Poor Things” στο Φεστιβάλ Βενετίας. Αλλά και το 2024 δεν φαίνεται μια λιγότερο σημαντική χρονιά για το σινεμά καθώς αναμένονται στις αίθουσες πολλές αξιόλογες ταινίες -κάποιες μάλιστα τις οποίες περιμένουμε εδώ και καιρό.

Ακολουθούν οι 12 ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα εντός του νέου έτους και ανυπομονούμε να δούμε στην μεγάλη οθόνη. Ανοίξτε τις ατζέντες σας και σημειώστε…

Dream Scenario του Kristoffer Borgli: 11 Ιανουαρίου

Πλοκή: Ένας τυπικός οικογενειάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερης μορφής απρόσμενη δημοφιλία όταν ανακαλύπτει πως εκατομμύρια άγνωστοι τον βλέπουν στον ύπνο τους.

Μετά το περσινό του σκηνοθετικό ντεμπούτο με τίτλο “Sick of Myself”, το οποίο αν είχατε την τύχη να δείτε, θα γνωρίζετε για την καυστική και άκρως χιουμοριστική ματιά του στα πράγματα και στις θεματικές με τις οποίες καταπιάνεται, ο Kristoffer Borgli έρχεται με άλλη μια ευφάνταστη ιδέα. Πρωταγωνιστής είναι ο Nicolas Cage κι αυτό για πολλούς είναι αρκετό.

The Holdovers του Alexander Payne: 25 Ιανουαρίου

Πλοκή: Ένας ιδιότροπος καθηγητής ενός αμερικανικού κολεγίου αναγκάζεται να παραμείνει εσώκλειστος στις χριστουγεννιάτικες γιορτές για να προσέχει όσους μαθητές δεν θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους για τις γιορτές.

Παρόλο που το γιορτινό κλίμα θα έχει φύγει όταν θα έρθει στις αίθουσες η συγκεκριμένη ταινία, αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία. Είναι μια ταινία που δεν γνωρίζει εποχές και γιορτές κι ας έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο. Πρωταγωνιστούν ο Paul Giamatti, ο Dominic Sessa και η Da’Vine Joy Randolph.

Ferrari του Michael Mann: 25 Ιανουαρίου

Πλοκή: Το καλοκαίρι του 1957, ο Enzo Ferrari βρίσκεται σε προσωπική και επαγγελματική κρίση. Το αν θα ανακάμψει ο ίδιος και η ομάδα του βασίζεται στην απόδοση που θα έχουν στον αγώνα Mille Miglia 1000 μιλίων στην Ιταλία.

Ο Michael Mann επιστρέφει οκτώ χρόνια μετά με αυτή την ταινία για τον Ferrari, τον οποίο υποδύεται ο Adam Driver -οι δυο τους αναμένεται να συνεργαστούν για το sequel του “Heat” με άγνωστο το πότε θα γίνει και σίγουρα όχι το 2024. Ακόμη, πρωταγωνιστούν οι Penelope Cruz, Shailene Woodley, Patrick Dempsey, Giuseppe Festinese και Jack O’Connell.

The Boy and the Heron του Hayao Miyazaki: 1 Φεβρουαρίου

Πλοκή: Ο Mahito, ένα 12χρονο αγόρι, προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε μια νέα πόλη έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα του. Όταν θα συναντήσει έναν ερωδιό που μιλά, που θα τον μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, ζωντανών και νεκρών, θα ξεκινήσει μια συναρπαστική περιπέτεια.

Η επιστροφή του Hayao Miyazaki είναι γεγονός! Ο σπουδαίος Ιάπωνας κινηματογραφιστής μάς χαρίζει ακόμη μια ταινία στο στυλ που αγαπήσαμε και ο καλύτερος τρόπος για να την ανακαλύψετε είναι σίγουρα η σκοτεινή αίθουσα.

Priscilla της Sofia Coppola: 8 Φεβρουαρίου

Πλοκή: Η έφηβη Priscilla Beaulieu ένα βράδυ γνωρίζει τον διάσημο Elvis Presley κι εκείνος μαγεμένος από την παρουσία της, την καλεί να μείνει κοντά του. Η σχέση τους θα περάσει από διάφορα στάδια και η Priscilla θα μεγαλώνει και θα αλλάζει μέσα σε αυτά.

Αυτή η ταινία δεν είναι παρά μια coming of age ιστορία, απλώς όχι με τους συμβατικούς όρους. Ηρωίδα είναι μια διάσημη προσωπικότητα, μια γυναίκα που όλοι γνωρίζουμε με το μικρό της αλλά ελάχιστοι ξέρουμε την ιστορία της, δίπλα ή και πίσω από τον Βασιλιά του Rock n Roll. Η Sofia Coppola “αφηγείται” την ιστορία με τον δικό της τρόπο -μια άλλη “Marie Antoinette” θα μπορούσαμε να πούμε για την ταινία. Στον ομώνυμο ρόλο συναντούμε την Cailee Spaeny και στον ρόλο του Elvis τον Jacob Elordi.

All of Us Strangers του Andrew Haigh: 15 Φεβρουαρίου

Πλοκή: Η μοναχική ζωή του Adam διαταράσσεται όταν ένας μυστηριώδης γείτονας, ο Harry, του χτυπά την πόρτα. Ένα ειδύλλιο αναπτύσσεται μεταξύ τους ενώ ταυτόχρονα ο Adam επισκέπτεται το πατρικό του όπου ανακαλύπτει πως οι γονείς του μένουν λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα από την ημέρα που πέθαναν, 30 χρόνια πριν.

Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της περασμένης ήδη χρονιάς θα έρθει στις ελληνικές αίθουσες τον Φεβρουάριο. Andrew Scott και Paul Mescal συμπρωταγωνιστούν σε ένα φιλμ που είναι ικανό να φέρει δυνατές συγκινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ελληνικοί δίσκοι που θα θυμόμαστε από το 202312.09.2018

Dune: Part Two του Denis Villeneuve: 29 Φεβρουαρίου

Πλοκή: Ο Paul Atreides ενώνεται με την Chani και τους Fremen με σκοπό να πάρει εκδίκηση από αυτούς που κατέστρεψαν την οικογένειά του.

Το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος του Dune επιτέλους καταφθάνει στις αίθουσες, μετά από πολλές αλλαγές στην ημερομηνία κυκλοφορίας του. Το πρώτο μέρος άφησε διχασμένο το κοινό. Κατά γενική ομολογία δεν είναι μια διόλου κακή ταινία αλλά όσοι έχουν διαβάσει και το βιβλίο του Frank Herbert, ενδέχεται να είχαν τις ενστάσεις τους. Βέβαια και ο Denis Villeneuve είναι εξίσου λάτρης των βιβλίων και δείχνει αποφασισμένος να το μεταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μεγάλη οθόνη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε και πάλι τον Timothée Chalamet και στον συμπρωταγωνιστικό ρόλο την Zendaya ενώ, προστίθεται και νέα ονόματα στο καστ, όπως ο Austin Butler και η Florence Pugh.

Civil War του Alex Garland: Απρίλιος

Πλοκή: Στο κοντινό μέλλον, μια ομάδα δημοσιογράφων πηγαίνει στην Αμερική εν μέσω ενός εμφύλιου που έχει ξεσπάσει προκειμένου να ερευνήσει.

Ο Alex Garland έχει ήδη δείξει την ικανότητά του να συνθέτει μια επιτυχημένη ταινία επιστημονικής φαντασίας που άλλες φορές “φλερτάρει” με το εγγύς μέλλον κι άλλες με το μακρινό -η επιτυχία , όμως, είναι σίγουρη! Καθώς στο παρελθόν μάς έχει δώσει διαμάντια σαν το “Ex Machina” και το “Annihilation”, οι απαιτήσεις από την συγκεκριμένη ταινία είναι υψηλές. Πρωταγωνιστούν η Kirsten Dunst και ο Jesse Plemons.

Furiosa: A Mad Max Saga του George Miller: Μάιος

Πλοκή: Πρόκειται για το origin story της Furiosa, για το πώς έγινε η μαχήτρια που όλοι ξέρουμε.

Ο σπουδαίος George Miller, δημιουργός του Mad Max franchise, επιστρέφει εννιά χρόνια μετά την σαρωτική επιτυχία του “Mad Max: Fury Road” με αυτή την ταινία. Πρωταγωνίστρια στον ρόλο της νεαρής Furiosa είναι η Anya Taylor-Joy και συμπρωταγωνιστής της στον ρόλο του Dementus ο Chris Hemsworth.

Deadpool 3 του Shawn Levy: Ιούλιος

Πλοκή: Ο Wolverine ενώνει τις δυνάμεις του με τον Deadpool προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό.

Η τρίτη ταινία του αγαπημένου ήρωα της Marvel θα βρίσκεται στις αίθουσες το καλοκαίρι. Αποτελεί την 34η ταινία του Marvel Cinematic Universe και ανήκει στην πέμπτη φάση του. Φυσικά, στον ομώνυμο ρόλο βρίσκουμε τον Ryan Reynolds αλλά και τον Hugh Jackman ως Wolverine.

Deadpool 3 του Shawn Levy

Deadpool 3 του Shawn Levy

Beetlejuice 2 του Tim Burton: Σεπτέμβριος

Πλοκή: Πρόκειται για το sequel του “Beetlejuice” (1988)

Ο Tim Burton επιστρέφει 36 χρόνια μετά την επιτυχημένη και κλασική πια ταινία για τον Σκαθαροζούμη με το sequel που κανείς δεν πίστευε ότι χρειάζεται αλλά που σίγουρα πια πολλοί αναμένουν. Θα επιστρέψουν στους ρόλους τους η Winona Ryder, ο Michael Keaton και η Catherine O’Hara ενώ στο καστ προστίθενται η Jenna Ortega, η Monica Bellucci και ο Willem Dafoe.

Beetlejuice 2 του Tim Burton

Beetlejuice 2 του Tim Burton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 κριτικοί κινηματογράφου ξεχωρίζουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς12.09.2018

Joker: Folie à Deux του Todd Phillips: Οκτώβριος

Πλοκή: Πρόκειται για sequel του “Joker” (2019).

Μετά την πρώτη ταινία με τον Joaquin Phoenix στον ομώνυμο ρόλο, όλοι μιλούσαν για το αν θα υπάρξει sequel και αν ναι, πόσο σύντομα θα το έχουμε. Ήρθε αυτή η χρονιά και, μπορεί να μην έχουμε ούτε πλοκή, ούτε ένα teaser τρέιλερ στα χέρια μας, πάρα μόνο λίγες φωτογραφίες οι οποίες είναι αρκετές για να μας κάνουν να ανυπομονούμε. Οι σίγουρες πληροφορίες είναι πως πρόκειται για μιούζικαλ κι ότι δίπλα στον Phoenix, θα παίξει η Lady Gaga την Harley Quinn. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b