MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιανουαρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Μικρός Πρίγκιπας, από τη θεατρική ομάδα Όνειρο στο Θέατρο Αλκμήνη

Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, έπειτα από την πρεμιέρα του στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το καλοκαίρι του 2023, στο Bobos Arts Festival και το συνεχόμενο sold out στο «Από Μηχανής» Θέατρο, θα  προσγειωθεί από το γαλαξιακό ταξίδι του στην Αθήνα στο «θέατρο Αλκμήνη». Η ομάδα «Όνειρο είναι», θα είναι εκεί να τον υποδεχτεί και να ξεδιπλώσει μαζί του την όμορφη ιστορία του. Η παράσταση κατόπιν συνεννόησης είναι προσβάσιμη στην νοηματική γλώσσα, από τη Σοφία Ρομπόλη  και απευθύνεται σε παιδιά 3 εως 103 χρόνων. Η ομάδα «Όνειρο είναι», είναι μια μικτή συμπεριληπτική ομάδα (συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία). Στόχος της θεατρικής ομάδας, είναι να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις και κάθε είδους στερεότυπα στην τέχνη. *Παίζουν: Αναστάσης Κολοβός, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Χρήστος Καρνάβας, Μαρία Παπαιωάννου, Γιάννης Μητάς, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Γιώργος Ζαπάκας, Gerald Stakaj. Διασκευή κειμένου – Σκηνοθεσία: Αναστάσης Κολοβός, Σωτήρης Ταχτσόγλου.
Παραστάσεις: Από 7 Ιανουαρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 12:00. Εκτός από Κυριακή 7/1 και 14/1 στις 15:00.
Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 8€ μειωμένο (πολυτέκνων, ανέργων, ΑΜΕΑ). Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα. τηλ. 2103428650

Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη: Νέα παραγωγή από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει το νέο ελληνικό έργο για παιδιά: «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» του Ανδρέα Φλουράκη, ελεύθερα εμπνευσμένο από την «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Πρόκειται για μια συναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα. *Παίζουν: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης Βασιλάκης, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης κ.α.
Παραστάσεις: Από 29 Οκτωβρίου 2023 έως 28 Απριλίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 12μμ. Εορταστικές παραστάσεις: Σάββατο 6/1 και Κυριακή 7/1 στις 12:00. 
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, ομαδικές κρατήσεις 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732.

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ, του Όσκαρ Ουάιλντ στο Θέατρο Βεάκη

Το«Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη σχεδόν δέκα χρόνια μετά το πρώτο πολύ επιτυχημένο ανέβασμά του. 1930. Η φασαριόζικη οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Όουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, τους τοίχους, τα έπιπλα, τους κήπους, ο θαρραλέος κύριος Όουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού, τον παλιό ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ που φημολογείται ότι “κατοικεί” εκεί περισσότερο από δύο αιώνες. Το φάντασμα, κάνει τα αδύνατα δυνατά να φανεί «αντάξιο της τρομερής του φήμης», αλλά τα τεχνάσματά του είναι τόσο παλιά όσο και το ίδιο… *Παίζουν: Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιαννάκης, Θανάσης Καφενταράκης Θεοδοσία Σαββάκη κ.α.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023.  Κυριακές στις 12:00. Εορταστικές παραστάσεις: Σάββατο 6/1 στις 14:30 και Κυριακή 7/1 στις 12:00. 
Εισιτήρια: 7-8€ εξώστης, 10-12€ πλατεία. Προπώληση: More.com
Θέατρο Βεάκη, Στουρναρη 32, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0522 3522. 

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Embassy Theater

Το «Embassy Theater» παρουσιάζει μία μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας». Το θρυλικό μιούζικαλ που έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Roald Dahl, το μιούζικαλ «Charlie and the Chocolate Factory» συνδυάζει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Marc Shaiman με στίχους των Marc Shaiman & Scott Wittman. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. *Παίζουν: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σπύρος Ντούγιας, Γιώργος Καραμολέγκος, Πέτρος Ξεκούκης, Γιάννης Βογιατζάκης κ.α.
Παραστάσεις:  Σάββατο 06/01 – 18.00 & 21.00. Κυριακή 07/01 – 18.00 & 21.00.
Εισιτήρια: 45 €, 35€, 25€, 20€. Προπώληση: more.com.
Εmbassy Theater, Πατριάρχου Ιωακείμ 5, Αθήνα. Τηλ: 210 3469154.

Anastasia: Το διάσημο μιούζικαλ του Broadway παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς

Anastasia the musical, η συγκλονιστική ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας, βασισμένη στην αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1997, έρχεται αυτά τα Χριστούγεννα στη σκηνή του Παλλάς, σε σκηνοθεσία – απόδοση κειμένου/στίχων Θέμιδος Μαρσέλλου. Εν μέσω της αναταραχής της ρωσικής επανάστασης με το καθεστώς των Μπολσεβίκων να βρίσκεται σε άνοδο, η Άνια (Demy), βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό που κάποτε ήταν η ρωσική πρωτεύουσα, η Αγία Πετρούπολη, και αναζητά να ανακαλύψει ξανά το παρελθόν της, το οποίο πιστεύει ότι βρίσκεται στο Παρίσι. Μαζί με τον πρώην αριστοκράτη,  Βλαντ Πόποφ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) κι έναν τολμηρό απατεώνα, τον Ντμίτρι (Ίαν Στρατής), που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Άνια για να ξεγελάσουν τη μοναδική εναπομείνασα Ρομανόφ, τη χήρα αυτοκράτειρα Μαρία (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), ώστε να πιστέψει ότι η Άνια είναι η χαμένη Αναστασία, δραπετεύουν στο Παρίσι.
Παραστάσεις: Σαβ, 6/1/24 16:00, Κυρ, 7/1/24 12:00.
Εισιτήρια: Από 18€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑXριστούγεννα στο Θέατρο#4: Παραστάσεις για όλη την οικογένεια – Κερδίστε προσκλήσεις12.09.2018

Κινηματογράφος

Μυστήριο στη φάρμα των ζώων (μεταγλωττισμένη)

To νορβηγικό animation, αλά Αγκαθα Κρίστι, προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 28 Δεκεμβρίου, μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. Η Φάρμα των Ζώων περνάει κρίση. Δεν θα υπάρξουν καλλιέργειες. Αλλά ο Άλμπερτ Γουρουνοστάιν, ο διάσημος εφευρέτης, διαθέτει έναν επαναστατικό σούπερ-σπόρο που θα μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα. Ο Άλμπερτ θα παρουσιάσει τον σπόρο του στο τρένο- εργαστήριό του υψηλής τεχνολογίας. Όμως, κατά το ταξίδι κάποιος κλέβει τον πολύτιμο σπόρο του. Ο κλέφτης βρίσκεται ανάμεσά τους! Η Κλάρα και ο Αλπίνος θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Άγκαθα Κριστοπούλου για να αποκαλύψουν τον κλέφτη και να εξασφαλίσουν το μέλλον της Φάρμας των Ζώων. *Φωνές: Ήβη Σοφιανού, Θάνος Λέκκας, Γιάννης Υφαντής, Δημήτρης Σάρλος, Ηδύλη Κυριακίδη, Νεφέλη Κυριακίδη.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Αττική για γιορτινές, οικογενειακές βόλτες12.09.2018

Χριστουγεννιάτικες βόλτες για όλη την οικογένεια

Ξεχωριστές εορταστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια στα Εμπορικά Κέντρα της Lamda Development

Μέσα από ξεχωριστές εορταστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια, τα εμπορικά κέντρα της LAMDA Development, Golden Hall, The Mall Athens, Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, μας προσκαλούν να ζήσουμε αυτές τις γιορτές, όπως ακριβώς τις έχουμε φανταστεί. Δημιουργικά εργαστήρια, ζωντανή μουσική σε εορταστικούς ρυθμούς και το πιο πρωτότυπο escape room, που καλεί τα παιδιά να βρουν τον Άγιο Βασίλη, μας περιμένουν, αυτές τις γιορτές, σε κάθε ένα από τα Εμπορικά Κέντρα της LAMDA Development, επιφυλάσσοντας αξέχαστες, μαγικές στιγμές για όλους.
*Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεχωριστές εορταστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια στα Εμπορικά Κέντρα της Lamda Development12.09.2018

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 5-8 ετών στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διαθέτει Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 5 έως 8 ετών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό – Εκπαιδευτικό Τμήμα. Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 – Κάτι τρέχει στο εργαστήριο πειραμάτων …: Οι καλικάντζαροι ξαναχτυπούν… αυτή τη φορά τρυπώνουν στο εργαστήριο του επιστήμονα των planet physics και φέρνουν τα  πάνω κάτω!  Απίθανες εφευρέσεις, πειράματα φυσικής και πειράγματα δεν θα έχουν τελειωμό για τα σκανδαλιάρικα αυτά πλάσματα και τους νέους τους φίλους, δηλαδή … εσάς.
Κυριακή 7/1 | Ώρα έναρξης: 16:00
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 12 ευρώ (5€ ο ενήλικας/συνοδός στα οικογενειακά προγράμματα) | Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση: Τηλ. 212 254 0000.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» , Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. Ε: [email protected]

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b