MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

8 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Αττική για γιορτινές, οικογενειακές βόλτες

Στολισμοί, χρώματα, παιχνίδια, φαγητό, αγορές και πολλές δραστηριότητες μάς περιμένουν σε οχτώ χριστουγεννιάτικα πάρκα, που μας καλούν να τα ανακαλύψουμε.

The Christmas Factory
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Δεν ξέρω για εσάς, εμείς, πάντως, τρελαινόμαστε για παρεΐστικες χριστουγεννιάτικες βόλτες στην πόλη και, που αλλού μπορούμε να κάνουμε πιο γιορτινές βόλτες, από τα χριστουγεννιάτικα πάρκα. Είτε με φίλους, είτε πιο ρομαντικά, είτε οικογενειακά, τα Πάρκα, τα οποία θα βρείτε στην πόλη, είναι για όλα τα γούστα και τις περιστάσεις.

Από αγορές, για τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας -και όχι μόνο- μέχρι παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, παγοδρόμια (που είναι το απόλυτο must των Χριστουγέννων, αλλά και του χειμώνα γενικότερα), stands με φαγητό (γιατί γιορτές και φαγητό πάνε μαζί), αλλά και μία σειρά δραστηριοτήτων, χριστουγεννιάτικων εργαστηρίων και εκδηλώσεων, η Αθήνα για ακόμη μία φορά, ντύνεται στα γιορτινά της και ετοιμάζεται να μας μεταδώσει λίγη -ή και πολλή- από τη μαγεία των ημερών.

Στολισμοί, χρώματα, παιχνίδια, φαγητό, αγορές και πολλές πολλές δραστηριότητες, μας περιμένουν σε 8 must visit Χριστουγεννιάτικα πάρκα, που φέτος στις γιορτές μας καλούν να τα ανακαλύψουμε!

The Christmas Factory
Christmas Factory

Christmas Factory

Το αγαπημένο χωριό του Αγίου Βασίλη και των ξωτικών του, το Christmas Factory, κλείνει 10 χρόνια και επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ανανεωμένο και έτοιμο να προσφέρει απλόχερα την χριστουγεννιάτικη μαγεία του. Λιχουδιές, λούνα παρκ, παραστάσεις και 4  παιχνίδια-εργαστήρια, που θα ξετρελάνουν τους μικρούς της παρέας, μας περιμένουν σε άκρως χριστουγεννιάτικο mood. Πιο αναλυτικά, μεταξύ των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων θα βρείτε Fun Park (με χιονοτσουλήθρα, τρενάκι, καρουζέλ, συγκρουόμενα, ρόδα κλπ.), την παράσταση “Τα Ανάποδα Χριστούγεννα”, 4 ξεχωριστά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους και, φυσικά, ασ μην ξεχνάμε το Party Γενεθλίων του Αγίου Βασίλη, που θα λάβει χώρα στο Christmas Factory και η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 25 Δεκεμβρίου και ώρα 4μ.μ.
Που: Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα
Πότε: Από Σάββατο 26 Νοεμβρίου έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου
Ώρες Λειτουργίας: Από 22/12 έως 6/1 Δευτέρα – Πέμπτη + Κυριακή: 10.00 – 22.00, Παρασκευή + Σάββατο: 10:00 – 23:00
Τιμή: Από 22/12 έως 6/1 – Γενική Είσοδος: 8 € ανά άτομο. Άνεργοι: 7€. ΑΜΕΑ Γενική Είσοδος: Δωρεάν. Γενική Είσοδος Συνοδός ΑΜΕΑ: 7 €. Παιδιά έως 3 ετών: Δωρεάν
Προπώληση: More.com

Χριστούγεννα στο Ellinikon Experience Park

Ήδη από τις 3 Δεκεμβρίου, το Experience Park στο Ελληνικό, έχει φωταγωγηθεί και έχει ανοίξει την αυλαία των φετινών εορταστικών του εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων, στο Πάρκο θα βρείτε Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με εργαστήρια, εκδηλώσεις και -φυσικά- πολύ φαγητό, φωταγωγήσεις και εορταστικούς φωτισμούς και, στο κλίμα των ημερών, χριστουγεννιάτικο carousel (με εισιτήριο 3 ευρώ). Πιο συγκεκριμένα, στην Πλατεία Α οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, στα ξύλινα σπιτάκια των βοηθών του Αγίου Βασίλη, ενώ, παράλληλα, θα υπάρχουν stands με φαγητό. Στην Πλατεία Β είναι στημένο ένα ολόκληρο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, για τις απόλυτες γιορτινές βόλτες, ενώ στον κήπο δίπλα στο σιντριβάνι, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μία εμπειρία φωταγώγησης, βγαλμένη από τους πίνακες του Van Gogh.
Που: Ellinikon Experience Park, Ελληνικό
Πότε:
Από 3 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου
Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά 09:00 – 22:00, 22/12/23 – 7/01/24: 09:00 – 23:00, 24/12/23 & 31/12/23 09:00 – 22:00

Προπώληση εισιτηρίων για το carousel μόνο μέσω eventora από 1/12.
Τιμή: 3€/άτομο / Η συμμετοχή στις υπόλοιπες δράσεις είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προκράτηση θέσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια ποτό με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε 5 μπαρ της πόλης12.09.2018

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Πεδίον του Άρεως

Για ακόμα μία χρονιά, του Πεδίον του Άρεως ντύνεται στα γιορτινά και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το νέο έτος σε άκρως εορταστικό mood. Μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων, οι επισκέπτες θα βρουν παγοδρόμιο, καρουζέλ, αλλά και διάφορες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, στο Πάρκο θα υπάρχει φαγητό και παιχνίδια, για τους μικρότερους της παρέας. Αναλυτικότερα, στο Πάρκο, πέραν του Χριστουγεννιάτικου Χωριού  θα λειτουργεί μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά, με πληθώρα ειδών, η άμαξα του Άη Βασίλη, Bungee Jumping , ροτόντα ψαρέματος  και διάφορα ακόμη stands και παιχνίδια. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Και το καλύτερο από όλα; Το πάρκο θα λειτουργεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.
Που: Πεδίον του Άρεως
Πότε: Από 9 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-22:00
Είσοδος Ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος γεμίζει μουσική – Συναυλίες, DJ sets και ένα Silent Disco Party12.09.2018

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ, το Παγοδρόμιο, photo Eftychia Vlachou

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με μία σειρά διαφορετικών χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων και εκδηλώσεων. Ξεκινάμε τη χριστουγεννιάτικη βόλτα μας στο Σταύρος Νιάρχος με το κλασσικό, πλέον, παγοδρόμιο, του Ιδρύματος, δίπλα στο κανάλι των εγκαταστάσεων -το οποίο, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του πριν από λίγα χρόνια και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μίας μεγάλης μερίδας του κοινού, όλων των ηλικιών- και τις φωταγωγήσεις -μαγευτικές και φαντασμαγορικές, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, συνοδευόμενες από την κατάλληλη μουσική υπόκρουση- και συνεχίζουμε με μία σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων (για να μας βάλουν για τα καλά στο πνεύμα των ημερών), αλλά και το νέο χριστουγεννιάτικο pop-up bar του που ξεκινάει τη λειτουργία του από τις 23 Δεκεμβρίου, έως και τις 7 Ιανουαρίου και -πέρα από πανοραμική θέα της πόλης- προσφέρει από σούπες, μέχρι coctails, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις.
Που: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 
Πότε: Από 1η Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας: 06:00-00:00
Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: Δωρεάν χριστουγεννιάτικες συναυλίες για μικρούς και μεγάλους στο Φουαγιέ των Μουσών12.09.2018

Χριστουγεννιάτικα Χωριά του Δήμου Αθηναίων σε 10 Πλατείες της πόλης

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και, πέρα από τα διάφορα Πάρκα, που ήδη είδαμε, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά έχουν “ξεφυτρώσει” σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, γεμίζοντας τους δρόμους χριστουγεννιάτικη μαγεία. Πιο συγκεκριμένα, θα βρείτε από ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό σε κάθε μία από τις παρακάτω Πλατείες, για να μην μείνει καμία γειτονιά παραπονεμένη: στην Πλατεία Μεσολογγίου (Παγκράτι), στην Πλατεία Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), στην Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), στην Πλατεία Ναθαναήλ (Άγιος Ελευθέριος), στην Πλατεία Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου & Πανόρμου (Αμπελόκηποι) και στην Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων).
Που: Στις παραπάνω πλατείες της Αθήνας
Ώρες Λειτουργίας: 11:00-14:00 & 15:00-19:30 (καθημερινές) και 31/12 11:00-17:00
Τιμή: Είσοδος ελεύθερη

Santa Claus Kingdom στο M.E.C. Παιανίας

Το απόλυτο βασίλειο των Χριστουγέννων έρχεται φέτος στο M.E.C. Παιανίας  για να μας ταξιδέψει στα Χριστούγεννα όλου του κόσμου. Για 12η συνεχόμενη χρονιά, η Παραμυθοχώρα των Χριστουγέννων άνοιξε από τις 2/12 τις πόρτες της και περιμένει μικρούς και μεγάλους, για να τους ταξιδέψει σε 5 μεγάλες πόλεις του κόσμου. Από το carousel κάτω από τον πύργο του Eiffel και τα συγκρουόμενα στη London Bridge, μέχρι το Παγοδρόμιο στην Νέα Υόρκη, το roller coaster στο Πεκίνο και μία συνάντηση με τον Αϊ- Βασίλη πάνω σε Jet Ski στο καλοκαιρινό Sydney, οι επισκέπτες του πάρκου θα ζήσουν μοναδικές χριστουγεννιάτικες στιγμές “ταξιδεύοντας” στον κόσμο. Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, ο χιονάνθρωπος Frodi θα περιμένει τα παιδιά στο Βασίλειο του Άη Βασίλη, για να διασκεδάσουν μαζί στο Κάστρο, το Μαγεμένο Δάσος και σε αμέτρητα παιχνίδια και ψυχαγωγικά εργαστήρια.
Που: Santa Claus Kingdom, Λεωφ. Λαυρίου 301, Παιανία
Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 22:00
Τιμή: 12 ευρώ γονείς-18 ευρώ παιδιά, 12 ευρώ γονείς-15 ευρώ παιδιά (για άνεργους και πολύτεκνους), δωρεάν (για ΑΜΕΑ)
Προπώληση εδώ

Το Πάρκο του Άη Βασίλη στον Φλοίσβο Πάρκο Φλοίσβου-Το Πάρκο του Άη Βασίλη, πηγή: https://parkoflisvos.gr/christmas-2023/

Για ακόμη μία χρονιά, το Πάρκο του Φλοίσβου, φοράει τα γιορτινά του και μεταμορφώνεται στο αγαπημένο -πλέον- Πάρκο του Άη Βασίλη. Ήδη από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες, μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς, αλλά και μεγάλους. Καρουζέλ, συγκρουόμενα, face painting, χορό, ταχυδακτυλουργούς, παραστάσεις και πολλά πολλά ακόμα περιμένουν, τόσο τους  μικρούς, όσο και τους μεγάλους, που θα επισκεφτούν το Πάρκο.
Που: Πάρκο Φλοίσβου, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιο Φαληρο, Αθήνα
Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 21:00
Τιμή: Είσοδος ελεύθερη

Το Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park

Για ακόμη μία χρονιά, το Paradise Park, υποδέχεται όλους όσους θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Από τις 9 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, παιχνίδια, βόλτες και δραστηριότητες, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, για μία βιωματική χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Μεταξύ των διάφορων δραστηριοτήτων, τα παιδιά μπορούν να πάνε βόλτα με το τρενάκι, να επισκεφθούν την φάρμα του Πάρκου και να συναναστραφούν με τα ζωάκια της, να λάβουν μέρος στα εργαστήρια (σοκολάτας και πηλού ή στολιδιού), να παίξουν, να διασκεδάσουν και να φωτογραφηθούν με το νέο artificial ελάφι του Paradise Park. Παράλληλα, εντός του Πάρκου, λειτουργεί και χώρος εστίασης.
Που: Paradise Park, 12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, κόμβος Mεταμόρφωσης, Μεταμορφώσεως 100, Αχαρνές
Ώρες λειτουργίας: 8:00-23:30 (καθημερινές), 8:00-22:00 (Σάββατο), 9:00-22:00 (Κυριακή)
Τιμή: 22 ευρώ (με βραχιόλι για τα παιδιά έως 12 ετών)-10 ευρώ για γονείς (αντιστοιχεί σε κουπόνι φαγητού)

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b