MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ακριβότερα θα είναι τα ταξίδια το 2024

Ακριβότερα θα είναι τα ταξίδια το 2024, με τα πράσινα τέλη, τον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Photo by Taylor Beach on Unsplash
Photo by Taylor Beach on Unsplash
Monopoli Team

Ακριβότερα θα είναι τα ταξίδια το 2024, με τα πράσινα τέλη, τον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις που ενισχύουν τις ανατιμήσεις αλλά και την υψηλή ζήτηση, να δημιουργούν το «ιδανικό» περιβάλλον για πρόσθετες αυξήσεις. Δεδομένου βέβαια, ότι οι προαναφερθείσες συνθήκες δεν εξαντλούνται εντός ελληνικών συνόρων -οι τιμές στις προσφερόμενες ταξιδιωτικές υπηρεσίες θα πάρουν την ανιούσα και στους ανταγωνιστές του εξωτερικού – παράγοντες του κλάδου αναμένουν να διαπιστώσουν αν τελικά, και κατά πόσο, οι εν λόγω αυξήσεις θα καταφέρουν να κάμψουν την ισχυρή, ακόμα, διάθεση για ταξίδια.

Πράσινες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά – Ανησυχίες για αλυσιδωτή αντίδραση από τις τιμές των καυσίμων

Στα ελληνικά δεδομένα ήδη από τις αρχές του έτους ανακοινώθηκαν αυξήσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω του πράσινου επίναυλου που οφείλουν να υιοθετήσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Να θυμίσουμε ότι ο «επίναυλος διοξειδίου του άνθρακος», έρχεται σε συνέχεια του νέου περιβαλλοντικού κανονισμού θα τέθηκε σε ισχύ από 01.01.2024 για τα επιβατηγά πλοία άνω των 5.000 κόρων ολικής χωρητικότητας που εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές που συνδέουν την Ελλάδα με άλλες χώρες αλλά και σε νησιά άνω των 200.000 κατοίκων. Εξαιτίας αυτού δε, θα υπάρξει προσαύξηση στην τιμή του εισιτηρίου από 4-12 ευρώ, ανάλογα την γραμμή, όπως ανακοίνωσε η Attica Group.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτις κορυφαίες εκθέσεις διεθνώς το «Modern Love» του ΕΜΣΤ12.09.2018

Σημειωτέον ότι η χρέωση EU ETC που συλλέγεται από τις εταιρείες και αποδίδεται απευθείας στην ΕΕ για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών, εφαρμόζεται εδώ και καιρό και στα αεροπορικά εισιτήρια. Παρότι μάλιστα στην περίπτωση των αεροπορικών, την πράσινη μετάβαση επιδοτεί και το κράτος, τα εισιτήρια μετά πανδημίας έχουν ήδη ανέβει κατά περίπου 30%.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 κορυφαίοι προορισμοί για ήρεμες διακοπές το 2024 – Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b