MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

Εργαστήρια, ζωγραφική και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Χριστουγεννιάτικα Γλυπτά: Μουσικοκινητικό και εικαστικό εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ

Μια εμπειρία μουσικοκινητικών παιχνιδιών και εικαστικών ερεθισμάτων έρχεται φέτος στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Κορδέλες, μπάλες, δαχτυλομπογιές και άλλα υλικά ενεργοποιούν τη φαντασία μας και μετατρέπονται σε Χριστουγεννιάτικα γλυπτά μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι. Μέσα σε ένα ασφαλές και διασκεδαστικό περιβάλλον, παιδιά και γονείς απολαμβάνουμε την αλληλεπίδραση στο πλαίσιο της ομάδας μέσα από πρωτότυπα μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικά ερεθίσματα. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε δύο slots, έως 10 παιδιά με 10 συνοδούς το καθένα. Το πρώτο απευθύνεται σε παιδιά 18 μηνών έως 2,5 ετών, ενώ το δεύτερο από 3 έως 5 ετών. Κάντε την προεγγραφή σας εδώ.
28/12, 11:00
Maker Space, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια είναι τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια; 10+1 σειρές που ξέρουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα12.09.2018

2. Τα Χριστούγεννα συνεχίζονται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης “φοράει” τα γιορτινά της και καλεί τα παιδιά να την επισκεφθούν. Θα παίξουν, θα διαβάσουν και θα δημιουργήσουν χειροποίητα ημερολόγια, αντλώντας έμπνευση από μεγάλους καλλιτέχνες, για να στολίζουν το δωμάτιό τους όλο το χρόνο.Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δυο εργαστήρια back-to-back για παιδιά 6-8 ετών. Χάρτινα κουτιά και ρολά μεταμορφώνονται σε ημερολόγια με έμπνευση από τον Joan Miro στο πιο διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο εργαστήριο στην πόλη.
28/12, 10:00, 12:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

3.Έκθεση “Το χρώμα των αφόρητων αισθημάτων” στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζεται η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Ξυνού με τίτλο: “Το χρώμα των αφόρητων αισθημάτων”. Η ισχυρή φαντασία και οι λογοτεχνικές καταβολές της ζωγράφου υφαίνουν μια συνθετική δύναμη και εξπρεσιονιστική γραφή που αποκαλύπτει το θέμα των σκηνών του κόσμου με το δικό της πρωτότυπο τρόπο μέσα από μια σειρά 20 έργων μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων από λάδια. Σύμφωνα με τη Flâneur Rustin που υπογράφει και το κείμενο της έκθεσης:
“΄Υπεροι και στήμονες, Παντοπωλείο, Βασιλιάς Ληρ, Ένας σκονισμένος πολυέλαιος, Αυλαία. Το θέμα της Αγγελικής Ξυνού είναι οι σκηνές του κόσμου. Και η προοπτική της αυτή του εξώστη… Έχουμε να κάνουμε με μια τέχνη της όρασης που συνομιλεί αξεδιάλυτα με το λόγο, με τη λογοτεχνία, με το θέατρο. Κάθε έργο αφηγείται μια πυκνή ιστορία, Μια νύχτα με βροχή σ’ ένα αδιέξοδο…”. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και τις 13 Ιανουαρίου 2024. Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 18:00 – 21:00, Σάββατο: 11:00 – 14:30
28/12, 11:00 – 14:30, 18:00 – 21:00
Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Αθήνα

4. Εικαστικό εργαστήριο: Δημιουργούμε όλοι μαζί στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Αυτές τις γιορτές, σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί σε δύο εικαστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τις φωτιστικές εγκαταστάσεις του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ. Αντλώντας έμπνευση από το πνεύμα συνάθροισης που χαρακτηρίζει την περίοδο των Χριστουγέννων, αξιοποιούμε διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα για να διερευνήσουμε τους διάφορους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε συλλογικά εικαστικά έργα. Το 2ο εργαστήριο της δημιουργική πρωτοβουλίας “Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και άσπρο: πώς σου μοιάζει η φύση;” λαμβάνει χώρα την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023. Με αφορμή τη φωτιστική εγκατάσταση «SIGN» και τον τρόπο που το καλλιτεχνικό δίδυμο Vendel & de Wolf αναδεικνύει μέσα από το έργο του την εγγενή ομορφιά της φύσης, θα γνωρίσουμε την τέχνη των Αβορίγινων της Αυστραλίας, οι οποίοι δημιουργούσαν παρατηρώντας τη φύση στην κάθε της λεπτομέρεια και μαθαίνοντας από αυτή. Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και άσπρο: με τα χρώματα του Δεκεμβρίου αναζητούμε τη σημασία της συνύπαρξης γύρω από μια εστία. Συγκεντρωνόμαστε, μαθαίνουμε για τις παραδοσιακές ιστορίες των Αβορίγινων της Αυστραλίας και δημιουργούμε έργα εμπνευσμένα από τα σύμβολα της τέχνης τους. Παρατηρούμε τη δύναμη της ζεστασιάς που μας προκαλεί η εγκατάσταση «SIGN» και αποτυπώνουμε στο χαρτί τα συναισθήματα που γεννώνται.
28/12, 17:00
Θόλος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Jared Leto έγινε 52: 10 ερμηνείες του στον κινηματογράφο που άφησαν εποχή12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b