MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Ο Jared Leto έγινε 52: 10 ερμηνείες του στον κινηματογράφο που άφησαν εποχή

Με αφορμή τα 52α γενέθλια του Jared Leto, κάνουμε μια αναδρομή στους δέκα καλύτερους ρόλους της καριέρας του.

Jared Leto
author-image Ανδρομάχη Αρβανίτη

Σήμερα ο Jared Leto, που έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει και έχει πάρει μέρος, αλλά και το ροκ συγκρότημά του Thirty Seconds to Mars, γιορτάζει τα 51α γενέθλιά του.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και συνθέτης. γεννήθηκε στην πόλη Bossier της Λουιζιάνα, ωστόσο, η οικογένειά του δεν είχε ποτέ μία σταθερή βάση. Σε όλη την παιδική ηλικία του ο Leto με την μητέρα του, τον πατριό του -από τον οποίο πήρε και το επίθετό του- και τον αδερφό του μετακόμιζε από πολιτεία σε πολιτεία. Αυτή η πορεία συνεχίστηκε και στην ενήλικη ζωή του. Ενώ, αρχικά, σπούδαζε ζωγραφική στη Φιλαδέλφεια, άφησε τις σπουδές του για να κυνηγήσει την ηθοποιία στη Νέα Υόρκη.

Αναγνώριση στους υποκριτικούς κύκλους απέκτησε για πρώτη φορά, όταν πήρε μέρος στην τηλεοπτική σειρά “My So-Called Life” (1994). Τότε άρχισε να αναλαμβάνει μεγαλύτερους ρόλους, η καριέρα του στον κινηματογράφο  πήρε νέα ώθηση και λίγα χρόνια αργότερα εδραιώθηκε και στο Χόλυγουντ. Το 1988 ξεκίνησε και τα πρώτα του μουσικά βήματα με το συγκρότημά του Thirty Seconds to Mars, το οποίο και θα γνώριζε στη συνέχεια παγκόσμια επιτυχία, με το δεύτερο άλμπουμ A Beautiful Lie (2005) να τους δίνει διεθνή φήμη και το τέταρτο άλμπουμ LOVE LUST FAITH + DREAMS (2013) να αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους.

Με αφορμή τα γενέθλιά του σήμερα, θυμόμαστε μερικούς από τους καλύτερους ρόλους του, στο πλαίσιο της υποκριτικής του καριέρας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 εως και σήμερα. Ένας ηθοποιός πιστός στον κάθε ρόλο του που, δίχως αμφιβολία, επιθυμεί πάντα να προκαλεί. Αυτός είναι ο Jared Leto και αυτές είναι 10 αξιοσημείωτες ερμηνείες του, που το αποδεικνύουν.

#1 Το Ξύπνημα των Θρύλων (1998)

O Jared Leto στο Ξύπνημα των Θρύλων (1998) / ©IMDB

Ο Leto αναλαμβάνει έναν από τους πρώτους του πρωταγωνιστικούς ρόλους, στο Ξύπνημα των Θρύλων, ένα θρίλερ για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος σκηνοθετεί τους φόνους του, έτσι ώστε να θυμίζουν σύγχρονους αστικούς θρύλους. Η ταινία γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, δέχτηκε όμως και πολλή κριτική. Ο Jared Leto, ωστόσο, έβαλε τα δυνατά του και στα 27 του μάς χάρισε μία πολύ καλή ερμηνεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Jared Leto θα υποδυθεί τον Karl Lagerfeld σε νέα ταινία για τη ζωή του12.09.2018

#2 Fight Club (1999)

O Jared Leto στο Fight Club (1999) / ©Rotten Tomatoes

Ένα ανώνυμο στέλεχος ζει τη ζωή του σε κουτάκια και πάσχει από αϋπνίες μέχρι να γνωρίσει τον Τάιλερ. Μαζί θα ιδρύσουν το “Fight Club”, κάτι που θα εξελιχθεί σε κάτι επικίνδυνο, με τον Τάιλερ να επιχειρεί να τα διαλύσει όλα. Η υπόθεση του Fight Club είναι σε όλους μας γνωστή. Στη θρυλική αυτή ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, ο Jared Leto είχε τον μικρό, αλλά αξέχαστο ρόλο του Angel Face. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά, που ο Leto αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την εμφάνισή του, βάφοντας ξανθά τα μαλλιά του για τον ρόλο -μία πρακτική που τελικά υιοθέτησε στη συνέχεια της καριέρας του.

#3 American Psycho (2000)

O Jared Leto στο American Psycho (1999) / ©Lionsgate

Το American Psycho είναι σίγουρα μία από τις πιο αξέχαστες ταινίες των 90s. Αφορά τον Πάτρικ Μπέιτμαν (Christian Bale) έναν χρηματιστή στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’80, ο οποίος έχει εμμονή με το κοινωνικό του στάτους και ταυτόχρονα προβαίνει σε φρικτά εγκλήματα. Άλλο ένα θρίλερ, στο οποίο ο Jared Leto είχε έναν μικρότερο, αλλά καθόλου αμελητέο ρόλο. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αλλά θεωρήθηκε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη -ένας χαρακτηρισμός που θα ταυτιστεί με τον Leto στη συνέχεια της υποκριτικής του καριέρας.

#4 Requiem for a Dream (2001)

O Jared Leto στο Requiem for a Dream (2001) / ©IMDB

Μία χήρα ονειρεύεται να εμφανιστεί σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι και εθίζεται σε χάπια αδυνατίσματος, τη στιγμή που ο γιός της, η κοπέλα του και ο φίλος του κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και είναι χρήστες. Ο Leto για να υποδυθεί τον γιό της οικογένειας, Harry Goldfarb, ισχυρίστηκε πως έμεινε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, για να ζήσει με χρήστες ηρωίνης. Όπως είναι λογικό, μετά από αυτήν ταινία, δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει.

#5 Panic Room (2002)

O Jared Leto στο Panic Room (2002) / ©IMDB

Στο Panic Room, ο Jared Leto συνεργάστηκε για ακόμη μια φορά με τον David Fincher – ο οποίος μάλιστα έπλεξε τις κοτσίδες του για την ταινία- και υποδύθηκε έναν από τους αδίστακτους ληστές, που εισβάλλουν στο σπίτι μίας μητέρας και της 15χρονης κόρης της και κάνουν τα πάντα για να εισβάλλουν στο “δωμάτιο πανικού” τους.

#6 LORD OF WAR (2005)

O Jared Leto στο LORD OF WAR (2005) / ©IMDB

Εμπνευσμένο από πραγματικές ιστορίες εμπόρων όπλων, το Lord of War, με τον Νίκολας Κέιτζ σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, ακολουθεί τον Γιούρι, έναν Ουκρανό μετανάσταση που αποφασίζει να μπει στο λαθρεμπόριο όπλων μετά από ένα χτύπημα της ρώσικης μαφίας. Δίπλα στον Κέιτζ, συμπρωταγωνιστεί ο Λέτο, ως ο μικρότερος αδερφός και βοηθός του Γιούρι. Αν και αυτή δεν είναι από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της καριέρας του, τόσο ο Λέτο, όσο και ο Κέιτζ, μάς χάρισαν καθηλωτικές ερμηνείες, που έκαναν αξέχαστη αυτή την κατά τ’ άλλα αδιάφορη ταινία.

#7 Blade Runner 2049 (2017)

Ίσως ένα από τα καλύτερα sequel που έχουμε δει ποτέ στον κινηματογράφο, το Blade Runner 2049 συνεχίζει την ιστορία 30 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, με έναν νέο χαρακτήρα τον K, που υποδύεται ο Ryan Gosling. Σε έναν δεύτερο, αλλά σημαντικό ρόλο, βλέπουμε τον Leto ως Niander Wallace, CEO της εταιρίας που δημιουργεί αντίγραφα ανθρώπων. Το γεγονός ότι ο Λέτο επέμενε να παραμείνει “τυφλός” καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων, έδωσε σίγουρα μια πιο πειστική διάσταση στον χαρακτήρα του τρομακτικού εφευρέτη.

#8 Dallas Buyers Club (2013)

O Jared Leto στο Dallas Buyers Club (2013) / ©TIMES

Με πρωταγωνιστή τον Μάθιου Μακόναχι -ίσως στον ρόλο της ζωής του- το Dallas Buyers Club ακολουθεί την ιστορία του Ρον Γούντρουφ, που μαθαίνει πως είναι θετικός στον HIV και οργανώνει ένα υπόγειο κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων, για να προσφέρει εναλλακτικές θεραπείες για τον ιό. Ο Leto επανήλθε δριμύτερος με αυτόν τον ρόλο, ύστερα από ένα πενταετές διάλειμμα από την υποκριτική και τελικά κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία τους ως trans γυναίκας με HIV και προβλήματα εθισμού. Για τον συγκεκριμένο ρόλο έχασε 15 κιλά.

#9 Suicide Squad (2016)

Ο Jared Leto ως Τζόκερ στο Suicide Squad (2016).

Ίσως ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ρόλους του Jared Leto είναι σίγουρα εκείνος του Joker, ίσως του πιο εμβληματικού “κακού” της DC. Στα γυρίσματα του Suicide Squad, ο Leto δεν σταμάτησε να υποδύεται τον Joker ούτε “εκτός κάμερας”, γεγονός που ίσως να έφερε τους συμπρωταγωνιστές του σε δύσκολη θέση. Αρκεί να αναφέρουμε πως στη Margot Robbie έκανε δώρο έναν… αρουραίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτον…βωμό της 7ης τέχνης: 10 ηθοποιοί που άλλαξαν δραματικά για έναν ρόλο12.09.2018

#10 House of Gucci (2021)

O Jared Leto στο House of Gucci (2021)

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το House of Gucci μετέφερε στον κινηματογράφο την ιστορία της οικογένειας Γκούτσι και τη διαμάχη που προέκυψε μετά το γάμο της Patrizia Reggiani (Lady Gaga) με τον Maurizio Gucci (Adam Driver). Ο Leto, ίσως πιο αγνώριστος από ποτέ, φορώντας προσθετικά και έχοντας πάρει περίπου 30 κιλά για τον ρόλο, υποδύεται τον ξάδερφο του Maurizio, Paolo Gucci, που ονειρεύεται μία καριέρα ως σχεδιαστής, παρά το ελάχιστο ταλέντο του. Οι απόψεις διίστανται για την ερμηνεία του Jared Leto στην συγκεκριμένη ταινία, το σίγουρο είναι πάντως ότι χάρη στην… ιδιαίτερη ιταλική προφορά του θα μας μείνει αξέχαστος.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b