MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου

Χορός, εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Free all style class: Χορευτικό Εργαστήρι στο ΚΠΙΣΝ

Photo by Georgia De Lotz on Unsplash

Tο SNFCC Youth Council, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου, καλεί τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες του ΚΠΙΣΝ σε ένα εργαστήριο κίνησης, ένα Free (All) Style Class για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων και στυλ. Υπό τις οδηγίες της εισηγήτριας, η κάθε ομάδα θα εξερευνήσει νέους τρόπους κίνησης, ενεργοποιώντας ένα διαφορετικό σημείο σώματος κάθε φορά, εξερευνώντας τα κινησιολογικά όρια. Στο τέλος, καθένας μπορεί να χορέψει και να αυτοσχεδιάσει ελεύθερα.  Το εργαστήρι αφορά άτομα ηλικίας 15 ετων και άνω, γκρουπ έως 30 άτομα, ανά slot (45′) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
27/12, 11:00, 12:00
Πευκώνας, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας: Kαλλιτέχνες και σχήματα που θα απολαύσουμε στις γιορτές12.09.2018

2. Χριστούγεννα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης «φοράει» τα γιορτινά της και περιμένει τους μικρούς της φίλους να την επισκεφτούν. Όλοι μαζί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, σε ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα, θα γίνουμε μια παρεούλα, θα παίξουμε, θα διαβάσουμε και θα δημιουργήσουμε χειροποίητα ημερολόγια, επηρεασμένοι από μεγάλους καλλιτέχνες, για να στολίζουν το δωμάτιό μας όλο το χρόνο. Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εικαστικό εργασήριο για παιδιά 3-5 ετών. Δημιουργούμε εικαστικά ημερολόγια με κύκλους και χρώματα της Sonia Delaunay, μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά. Η συμμετοχή ενός συνοδού είναι απαραίτητη. Κάντε την προεγγραφή σας εδώ.
27/12, 10:00, 12:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, Νικομάχου 18, Ηλιούπολη

3. 360° Christmas Pop-Up Bar στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Photo Eftychia Vlachou

Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το εντυπωσιακό pop-up bar, ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές, στήνεται στον Φάρο, συνεχίζει να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες. Το 360° Christmas Pop-Up Bar, που δημιουργήθηκε από την αρχιτέκτονα-σκηνογράφο, Ελίνα Λούκου, με έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές, μεταμορφώνει τη Βεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ στο οποίο κυριαρχεί η σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να δουν την πόλη μέσα από το φίλτρο των Χριστουγέννων. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό. Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, το πάρτι δεν σταματά και ο Mister Kentro καταφτάνει στο stage με τα πιο ξέφρενα beats που θα μας παρασύρουν στο πιο εορταστικό και κεφάτο mood.
27/12, 17:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ

4. «Oh Dio!»: Μια εικαστική εγκατασταση – αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας στο Oh Dio

©Φάνης Γουλής

Λίγο προτού το 2023 εκπνεύσει και τα επετειακά αφιερώματα στη Μαρία Κάλλας συμπληρώσουν τον κύκλο τους, η εικαστική εγκατάσταση «Oh Dio!», τιμώντας με τη σειρά της διακριτικά τη μοναδική Ελληνίδα και παγκόσμια υψίφωνο, παρουσιάζεται στο νεοσύστατο φιλότεχνο wine resto Oh! Dio (πρώην Ωδείο Athenaeum), με την πρωτοβουλία των οικοδεσποτών του Άγγελου Δαμουλιάνου και Φωτεινής Παντζιά και τη συμμετοχή 23+2 διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών. Την επιμέλεια έχει η Ίρις Κρητικού. Το «Oh Dio!», τιμώντας το ανεξίτηλο και απαστράπτον ίχνος της αληθινά ανεπανάληπτης αυτής ερμηνευτικής, συμβολικής, συναισθηματικής και αισθητικής σαρωτικής παρουσίας, σκιαγραφώντας απαλά την αύρα και την εικόνα της Κάλλας, μιλά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για την ίδια την ουσία και τα μικρά αναθηματικά αποτυπώματα της τέχνης μα και για τη διαχρονία της ομορφιάς του να ζεις μέσα, για και εξαιτίας της. Και να πεθαίνεις επίσης. Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η συμβολική ομαδική εικαστική εγκατάσταση «Oh Dio!» διοργανώνεται και φιλοξενείται σε έναν χώρο με ιστορική αύρα και αθηναϊκή γοητεία, που αποτελεί πλέον ολοήμερο και φιλότεχνο προορισμό συνάντησης, μοιράσματος και τέρψης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 21 Ιανουαρίου 2024.
Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10.00-24.00
27/12, 10.00-24.00
Oh! Dio, Αδριανού 3, Θησείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεχωριστά γούρια μουσείων και ιδρυμάτων τέχνης για ένα καλότυχο και ευτυχισμένο 202412.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b