MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

5 πέτρινα χωριά για αξέχαστες χειμερινές αποδράσεις

Από την Ορεινή Αρκαδία μέχρι το Καϊμακτσαλάν, πέντε πετρόχτιστα χωριά μας εμπνέουν να πάρουμε τα βουνά. Καθένα από αυτά έχει τη δική του γοητεία.

Photo by Feri & Tasos on Unsplash
Photo by Feri & Tasos on Unsplash
Monopoli Team

Το κρύο έρχεται και μαζί του φτάνει η ώρα να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της ορεινής Ελλάδας. Πετρόχτιστα αρχοντικά, ζεστοί ξενώνες, πλατείες με μαγευτική θέα, αναμμένα τζάκια και καλό φαγητό. Αν αναζητάτε προορισμούς για τις χειμερινές εκδρομές σας, τα παρακάτω χωριά θα σας δώσουν την ευκαιρία χαλάρωσης στη φύση και περιήγησης σε πέτρινους παραδοσιακούς οικισμούς που διατηρούν την αυθεντικότητα τους.

Λαγκάδια, Ορεινή Αρκαδία

Τα Λαγκάδια είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Αρκαδίας – αλλά και όλης της ορεινής Ελλάδας- και αξίζει να τα γνωρίσετε. Πατρίδα δύο Ελλήνων πρωθυπουργών (του Θεόδωρου Δεληγιάννη και του Νικολάου Δεληγιάννη), αλλά και των πιο γνωστών τεχνιτών πέτρα της περιοχής, τα Λαγκάδια απλώνονται αμφιθεατρικά σε μια απότομη πλαγιά του Μαινάλου, μέσα στην πλούσια βλάστηση, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα. Το χωριό, που απέχει 65 χλμ. από την Τρίπολη και βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός.

Ο φιδογυριστός δρόμος ακολουθεί τους σχηματισμούς του τοπίου και οδηγεί στην καρδιά του χωριού, που στόλισαν με τα έργα τους οι περίφημοι Λαγκαδινοί χτίστες. Τα σπίτια, οι εκκλησίες, το ιστορικό σχολείο, οι βρύσες, η πλατεία και τα ανηφορικά καλντερίμια είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα της αρχιτεκτονικής της πέτρας. Αν σας αρέσουν οι δραστηριότητες στη φύση μπορείτε να ακολουθήσετε ένα τμήμα του μονοπατιού Μainalon Trail προς το χωριό Βαλτεσινίκο και να ανακαλύψετε πηγές, νερόμυλους και το μεγάλο λιβάδι Γκριλάς. Επίσης, οι φυσιολάτρες μπορούν να επισκεφτούν την τεχνητή λίμνη του Λάδωνα, ανάμεσα στα Λαγκαδινά βουνά και το Αφροδίσιο όρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑXριστούγεννα στο Θέατρο#4: Παραστάσεις για όλη την οικογένεια – Κερδίστε προσκλήσεις12.09.2018

Βυζίτσα, Πήλιο

Photo by Vasilis Caravitis on Unsplash

Από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά πηλιορείτικα χωριά, η Βυζίτσα ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά και καλοδιατηρημένα αρχοντικά της – ίσως τα πιο πολυφωτογραφημένα του Πηλίου. Ολόκληρο το χωριό μοιάζει με υπαίθριο μουσείο πηλιορείτικης τέχνης. Σταθείτε μπροστά στα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και προσέξτε τις λεπτομέρειες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΕΟΤ, τη δεκαετία του ’80, ξεκίνησε από εδώ το πρόγραμμα αποκατάστασης της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Πανέμορφη είναι και η μεγάλη πλατεία του χωριού με τα ψηλά πλατάνια και ιδιαίτερα σημαντικές οι εκκλησίες του (ξεχωρίζουν η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής). Ανάλογα με την εποχή, από τη Βυζίτσα μπορείτε να πεζοπορήσετε προς τις Μηλιές, αλλά και να φτάσετε μέχρι τη θάλασσα. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών «Εσπερίδες» για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από φρέσκα φρούτα της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας: Kαλλιτέχνες και σχήματα που θα απολαύσουμε στις γιορτές12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b