MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Πώς θα αποφύγεις τις καούρες τις μέρες των γιορτών

Η καούρα στις γιορτές μπορεί να φαίνεται σαν μια ετήσια παράδοση, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Monopoli Team

Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε φάει ποτέ σε ένα γιορτινό γεύμα και, στη συνέχεια, ξαπλώσατε ή καθίσατε στον καναπέ για να παρακολουθήσετε μια γιορτινή ταινία ή έναν αγώνα ποδοσφαίρου και ξαφνικά νιώσατε ένα αργό έγκαυμα στο στήθος σας; Αν απαντήσετε θετικά, τότε μπορεί να ανήκετε μεταξύ των πάρα πολλών ανθρώπων που θα παρουσιάσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αυτή την περίοδο των γιορτών.

Η καούρα είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα παλινδρόμησης οξέος ή γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, που συμβαίνει όταν το περιεχόμενο του στομάχου επανέρχεται στον οισοφάγο σας. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια πάθηση που μπορεί να συμβαίνει κάποιες φορές μέσα στον χρόνο. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εάν γίνει χρόνια ή επιδεινωθεί, πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναικεία τριχόπτωση: Συμβουλές και τα καλύτερα προϊόντα12.09.2018

Πώς λειτουργεί η καούρα

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι η καούρα προκαλείται από υπερβολικό οξύ του στομάχου. Όμως δεν είναι αυτή η ρίζα του προβλήματος. Έχουμε δει τόσες πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση με ανθρώπους να τρίβουν το στομάχι τους λόγω του υπερβολικούς οξέος, που λογικό είναι πολλοί να έχουν λανθασμένη άποψη. Όμως τι ακριβώς δεν συμβαίνει;

Αν ήταν να το αναλύσουμε κάπως πιο απλά, θα έλεγα ότι η βασική αιτία είναι η χαλάρωση της βαλβίδας που χωρίζει τον οισοφάγο σας από το στομάχι σας. Στο κάτω μέρος του οισοφάγου σας, υπάρχει μια βαλβίδα που ονομάζουμε κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας και που ο σκοπό της είναι να κρατήσει το περιεχόμενο στο στομάχι και να το εμποδίσει να πάει προς τα πίσω.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b