MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γυναικεία τριχόπτωση: Συμβουλές και τα καλύτερα προϊόντα

Υπάρχει μια παρανόηση πως η τριχόπτωση αφορά μόνο τους άντρες, ενώ δεν είναι έτσι σε καμία περίπτωση. Η αλωπεκία, όπως ονομάζεται επιστημονικά, επηρεάζει εξίσου και τα δύο φύλα και μάλιστα για χρόνια ήταν θέμα – ταμπού για τις γυναίκες, κάτι που ευτυχώς πλέον δεν ισχύει.

Monopoli Team

Αν παρατηρείς σημεία στο κεφάλι σου που φαίνονται άδεια, αν βρίσκεις παντού τρίχες ή αν αισθάνεσαι πως τα μαλλιά σου δείχνουν πιο λίγα απ΄ ότι συνήθως τότε πιθανόν να έχεις τριχόπτωση. Δε χρειάζεται πανικός, είμαστε εδώ να στα εξηγήσουμε όλα!

Η απώλεια τρίχας είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανάπτυξης των μαλλιών, μια διαδικασία ανανέωσης, αφού καθημερινά χάνουμε από 50 μέχρι 100 τρίχες από το κεφάλι μας.

Όμως, αν κάτι διαταράξει αυτή τη διαδικασία τότε ο αριθμός τριχών που χάνουμε αυξάνεται πολύ, δηλαδή εμφανίζουμε αλωπεκία, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η τριχόπτωση στις γυναίκες εμφανίζεται λόγω κληρονομικότητας, ορμονικών διαταραχών (εμμηνόπαυση ή εγκυμοσύνη), ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής, κακής διατροφής, έλλειψης βιταμινών ή έντονου και σκληρού styling.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη τριχόπτωσης, όπως η εποχική, και τα αίτια πρόκλησης διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Αν παρατηρείς έντονη τριχόπτωση, δηλαδή πέραν του φυσιολογικού, πρέπει να συμβουλευτείς δερματολόγο, που θα σε εξετάσει και θα βρει τι την πυροδότησε.

Τι μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την τριχόπτωση:

Για όποιο είδος τριχόπτωσης και να μιλάμε, αφού κάνεις εξετάσεις και καταλήξεις σε συγκεκριμένη θεραπεία, υπάρχουν ειδικά προϊόντα που μπορούν να γίνουν σύμμαχοι στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και στην αισθητή μείωση του φαινομένου.

Είναι απαραίτητο να ενισχύσεις τη διατροφή σου, με βιταμίνες και συμπληρώματα που θα ενισχύσουν τον οργανισμό σου και θα μειώσουν το φαινόμενο, αλλά και να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης  που θα σε απαλλάξουν από το άγχος της τριχόπτωσης. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης το οποίο όμως δεν θα είναι αρκετό.

“Για την αντιμετώπιση της τριχοπτωσης θα χρειαστεί μία ολιστική προσέγγιση. Τα προϊόντα περιποίησης μπορούν να βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να συνδυαστούν με μια προσεγμένη διατροφή και γενικότερα με ένα πιο υγιείνο τρόπο ζωής. “ Μας ενημερώνει η ομάδα του zizel.gr και μας προτείνει τις παρακάτω θεραπείες που θα βοηθήσουν αρκετά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Nioxin Kit System 5

 To ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης της Nioxin, κατά της τριχόπτωσης. Η εταιρεία ηγέτης, στα προϊόντα μαλλιών, προσφέρει μια πλήρη σειρά, με τρία προϊόντα, που χαρίζει πιο ενυδατωμένα, υγιή μαλλιά και πιο πυκνά στην όψη. Τα προϊόντα της σειράς φροντίζουν σε βάθος τα μαλλιά, απομακρύνουν τα υπολείμματα από ρύπους και αυξάνουν την πυκνότητα της τρίχας. Κατάλληλη σειρά για μαλλιά που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία.

Olaplex Hair Perfector No 3

Τα προϊόντα της Olaplex δε χρειάζονται συστάσεις. Η εταιρεία που έφερε επανάσταση στην περιποίηση μαλλιών, πλέον έχει γίνει viral στο TikTok στις νεότερες γενιές. Η θεραπεία Hair Perfector No 3, βοηθάει τα μαλλιά σας να παραμείνουν άθραυστα, χωρίς ψαλίδα και σπασμένες άκρες, ενώ ενισχύει την αναδόμηση της τρίχας. Με τη χρήση της συγκεκριμένης θεραπείας, τα μαλλιά αποκτούν καλύτερη όψη και υφή, ενδυναμώνονται και είναι πιο προστατευμένα.

Kérastase Specifique Cure Anti-Chute Treatment

Εντατική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, από την Kérastase. Η Specifique Cure Anti-Chute Treatment καταπολεμά όλους τους παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση. Με τρία δραστικά συστατικά, που δρουν σε βάθος, θρέφουν τη ρίζα, την ενδυναμώνουν και εμποδίζουν τους ερεθισμούς του τριχωτού. Πέρα από την αποτελεσματική δράση της θεραπείας, τα μαλλιά παραμένουν απαλά και ανάλαφρα, χωρίς αίσθηση λιπαρότητας.

Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελεί ιατρική γνωμάτευση.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b