MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Συναυλίες, εργαστήρια και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Συναυλία του Chaos String Quartet στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Tην Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στο Café Merlin του Ιδρύματος Θεοχαράκη, παρουσιάζεται η Λυρική Σουίτα του Alan Berg από το Chaos String Quartet. Η Λυρική Σουίτα του Alban Berg αποτελεί έναν από τους πυλώνες της λογοτεχνίας του κουαρτέτου εγχόρδων του 20ου αιώνα. Επιπλέον, η μουσική γλώσσα του Berg εκφράζεται μέσα από τα γράμματά του και την ποίηση που συνδέεται με το κομμάτι. Μια σύζευξη νέων τεχνικών που εκφράζουν ένα μήνυμα που γράφτηκε σχεδόν 100 χρόνια πριν είναι συναρπαστική για όλες τις γενιές. Το Chaos String Quartet αποτελούν:  Susanne Schäffer, βιολί, Eszter Kruchió, βιολί, Sara Marzadori, βιόλα και Bas Jongen, τσέλο. Tο κουαρτέτο εγχόρδων Chaos ιδρύθηκε το 2019 με βάση τη διεπιστημονική έννοια του χάους και συνδυάζει μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη κουλτούρα συνόλου και μια φλογερή ζωντάνια με πάθος για εξερεύνηση πειραματικών και αυτοσχεδιαστικών προσεγγίσεων. Tα μέλη του συνόλου, έχοντας ως κοινή πρακτική να αγκαλιάζουν το απρόβλεπτο και το ρίσκο, φέρνουν έναν μοναδικό δυναμισμό και ζωντάνια στο παίξιμό τους με ένα ολόκληρο σύμπαν ήχων. Κράτηση θέσεων εδώ.
15/12, 20:30
Ίδρυμα Θεοχαράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Προμηθέας» στο Θέατρο Γκλόρια12.09.2018

2. Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η ανθρωπιστική οργάνωση Κοινωνικό ΕΚΑΒ, προσκαλεί και φέτος τους φίλους της και όλους τους πολίτες που επιθυμούν να χαρούν μια πρωτότυπη γιορτή στην καρδιά της Αθήνας μας, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, από τις 12:00 ως τις 21:00. Τα παιδιά που φιλοξενεί το Κοινωνικό ΕΚΑΒ, οι άνθρωποι που στηρίζονται από τα προγράμματά μας, καθώς και οι εργαζόμενοι της Οργάνωσής μας, οργανώνουν και εμψυχώνουν μια γιορτή αλληλεγγύης και χαράς ανοιχτή σε όλους. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, θα ακούσουμε μουσικές του κόσμου, θα απολαύσουμε εξωτικά εδέσματα και παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας, θα χορέψουμε, θα παίξουμε ξεκαρδιστικά παιχνίδια και θα χαρούμε να αποκτήσουμε καινούργιους φίλους. Φέτος, όπως και πέρσι, οργανώνουμε συναυλίες, συμμετοχικά εργαστήρια, παράσταση χορού και τσίρκου, επιτραπέζια παιχνίδια, Jenga ΓΙΓΑΣ, Πινκ Πονκ, σκάκι και πολλά άλλα. Επίσης, θα βρείτε bazaar βιβλίων και χειροποίητων προϊόντων, για να κάνετε δώρα στους αγαπημένους σας.
15/12, 12:00 – 21:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

3. TRAILS / IXNH: Μια διαδραστική, οπτικοακουστική εγκατάσταση στο ΚΕΤ

Ο Μαυροπίνακας (Mavropinakas Collective) παρουσιάζει το πρότζεκτ TRAILS / IXNH, μια μοναδική, διαδραστική 3d οπτικοακουστική εγκατάσταση από τις 15 μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου στο ΚΕΤ. Το TRAILS / IXNH αποτελεί μια ηχητική εμπειρία με πυρήνα τα κατά τόπους ηχοτοπία, φυσικά και ανθρωπογενή, και τον τρόπο που αλλάζουν και διαμορφώνονται ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Καθώς η κλιματική κρίση, ο υπερτουρισμός και οι γρήγοροι μετασχηματισμοί που υφίστανται εξαιτίας τους οι τοπικές κοινωνίες αφήνουν ορατά και ανεξίτηλα σημάδια στο φυσικό περιβάλλον, η ομάδα του Μαυροπίνακα επιχειρεί να εξερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο τα νέα κοινωνικό-οικολογικά δεδομένα επιδρούν στα φυσικά και ανθρώπινα ηχοτοπία. Αναζητώντας τους χαμένους ήχους του παρελθόντος αλλά και τον ήχο του μέλλοντος, οι επισκέπτες θα τεθούν στο επίκεντρο αυτής της οπτικοακουστικής εμπειρίας, αλληλεπιδρώντας με το ηχητικό περιβάλλον της εγκατάστασης, σε μια αναλογία του τρόπου με τον οποίο η ανθρώπινη δραστηριότητα επιδρά στα ηχοτοπία που μας περιβάλλουν.
15/12, 18:00 – 21:00
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο soundtrack του 2023: Oι παραγωγοί του Pepper 96.6 επιλέγουν τα τραγούδια της χρονιάς12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b