MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Παρουσίαση βιβλίου “Πριν τα ξεχάσω: μισός αιώνας θέατρο για παιδιά” της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Εθνικό Θέατρο

Το νέο βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου, «Πριν τα ξεχάσω: Μισός Αιώνας Θέατρο για Παιδιά», όπως τα αφηγήθηκε στην Τζούλια Διαμαντοπούλου, μια έκδοση του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Κτήριο Τσίλλερ. Η σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου, που αφοσιώθηκε με πάθος στο θέατρο για παιδιά μοιράζεται, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, πολύτιμες αναμνήσεις και άγνωστες πτυχές μιας ολόκληρης ζωής που φανερώνουν την αγάπη της για το θέατρο και τους ανθρώπους του. Πενήντα χρόνια μιας μεγάλης περιπέτειας με συγκινήσεις, δοκιμασίες, καημούς αλλά και στιγμές μεθυστικής ευτυχίας. Το βιβλίο είναι “ένας ελάχιστος φόρος τιμής που όφειλε το ελληνικό θέατρο στην Ξένια Καλογεροπούλου” σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος. Στην εκδήλωση που είναι ανοιχτή στο κοινό θα μιλήσουν η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου και ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής.
12/12, 19:00
Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ, Αίθ. Εκδηλώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Προμηθέας» στο Θέατρο Γκλόρια12.09.2018

2. Εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ: Βασικές γνώσεις για τη χρήση υπολογιστή

Τα εργαστήρια πληροφορικής συνεχίζονται στο ΚΠΙΣΝ. Μέσω των μαθημάτων, δίνεται η ευκαιρία σε όσα άτομα επιθυμούν να εξοικειωθούν με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων, την πλοήγηση στο διαδίκτυο και άλλες βασικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωση απλών, καθημερινών εργασιών και υποχρεώσεών τους, μέσα από εξάσκηση και πρακτικά βήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου.
12/12, 10.30-12.00, 12.30-14.00
ΚΠΙΣΝ, Αίθουσα Υπολογιστών 2, 2ος όροφος ΕΒΕ

3. Έκθεση ζωγραφικής “Με το Ένα Πόδι στο Φως” στο Κέντρο Τεχνών Μετς

Το Κέντρο Τεχνών Μετς παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής “Με το Ένα Πόδι στο Φως” της Εμμέλειας Φιλιπποπούλου.Η έκθεση “Με το Ένα Πόδι στο Φως” της Εμμέλειας Φιλιπποπούλου επιδεικνύει μια εκλεπτυσμένη επίγνωση της τέχνης, χρησιμοποιώντας σύμβολα και σημειογραφίες που αποδίδουν βάθος και σημασία στην κάθε λεπτομέρεια. Η εικαστικός διαπλέκει με μοναδικό τρόπο την τεχνική της με τον εσωτερικό της κόσμο, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο χώρο όπου η έκφραση συναντά τη μεταφυσική πραγματικότητα. Υπάρχει ένας συμβολικός συσχετισμός με τα απεικονιζόμενα αντικείμενα, που λειτουργούν ως αρχέτυπα εννοιών όπως το γραμμόφωνο, το φεγγάρι, οι σταφιδαποθήκες που βουλιάζουν ή τα αστέρια που αντικατοπτρίζονται μέσα σε μια θάλασσα. Όλα ενοποιούνται μέσω της μνήμης και των εμπειριών της δημιουργού και το αποτέλεσμα που προκύπτει γίνεται ψυχογραφικό με συναισθηματική εκφραστικότητα. Εδώ, η ένωση πνευματικού και αδάμαστου εαυτού, που ο καθένας μας κρύβει μέσα του, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Η σύνδεση με το ζωώδες και το ονειρικό, η υποταγή στο ένστικτο και το παράλογο είναι έννοιες που αναδύονται μέσα από τις σκιές και τα φώτα στο έργο. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και τις 12 Ιανουαρίου. Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-20.30 | Τετάρτη & Σάββατο 11.00-15.00
12/12, 19:00
Κέντρο Τεχνών Μετς, Ευγένιου Βουλγάρεως 6, Μετς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρανκ Σινάτρα: Όσα δεν ξέρατε για τη σπουδαιότερη φωνή στην ιστορία12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b