MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

Ομιλίες, παρουσιάσεις και βιβλίο στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

©"Sponge Fishing", Educational annotated lithograph, Library of Congress, 1897. Domaine public (détail)
Monopoli Team

1.«Sol absolu Ͱ»: Συζήτηση ανάμεσα στις Camille Pradon και Ελένη Ρήγα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής της Επιστήμης, προτείνει μία συζήτηση μεταξύ της καλλιτέχνιδας Camille Pradon και της επιμελήτριας Ελένης Ρήγα για το “Sol absolu Ͱ”, ένα διεπιστημονικό έργο της καλλιτέχνιδας το οποίο διερευνά το ζήτημα των μετασχηματισμών της υποβρύχιας βιοποικιλότητας. Επιστρέφοντας στη φύση αυτών των μεταμορφώσεων και στην προέλευσή τους, η Camille Pradon μελετά τις προσωπικές και συλλογικές ιστορίες, την κίνηση των όντων, τις γλώσσες και τις ανταλλαγές στη Μεσόγειο. Το “Sol absolu Ͱ” αναδύεται ως πρόσκληση για προβληματισμό και εξερεύνηση των ιστοριών των σφουγγαράδων, των αγαπημένων τους και των απογόνων τους, οι οποίοι κράτησαν την αναπνοή τους για χιλιετίες ώστε να θερίσουν αυτόν τον πολύτιμο πόρο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Camille Pradon θα αναφερθεί στην καλλιτεχνική της πορεία και θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα από τη βιντεοεγκατάσταση “Bleu auquel nous appartenons” που αποτελεί αφετηρία για την έρευνά της. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό έργο εμπνευσμένο από την ιστορία του ναυαγίου ενός αρχαίου ελληνικού πλοίου στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας. Το πλοίο ήταν φορτωμένο με έργα τέχνης τα οποία ανασύρθηκαν από τα βάθη της θάλασσας στις αρχές του περασμένου αιώνα και αποτελεί μια από τις πρώτες μαρτυρίες σχετικά με το εμπόριο τέχνης στη Μεσόγειο.
4/12, 19:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Αuditorium Theo Angelopoulos (Σίνα 31)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Ο Γλάρος» στο θέατρο Προσκήνιο12.09.2018

2. Παρουσίαση βιβλίου Μάρως Δούκα “Φελιτσιτά” στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Οι Εκδόσεις Πατάκη καλούν το κοινό τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάρως Δούκα “Φελιτσιτά”. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη.
4/12, 19:00
Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65)

3. Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων: “Η κόρη μου” της Kim Hye-Jin στα Βριλλήσια

Photo by Asterisk Kwon on Unsplash

H Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, συνεχίζεται τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 με την ανάγνωση του βιβλίου “Η Κόρη Μου” της Kim Hye-Jin. Η Kim Hye-Jin γράφει ένα διαπεραστικά συγκινητικό μυθιστόρημα για την ένταση που δημιουργείται όταν οι συγγενείς αναγκάζονται να συγκατοικήσουν. Μέσα από τα μάτια μιας μητέρας που προσπαθεί να κατανοήσει αυτό που βιώνει, διερευνά τη σχέση μεταξύ γονέων, την ομοφοβία, την αποξένωση, τη μοναξιά αλλά και την έννοια της φροντίδας· συγχρόνως προσφέρει ως αντίδοτο στον αναγνώστη τη δύναμη της αγάπης σε όλες τις μορφές και αποχρώσεις της.
4/12, 17:30-19:30
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #91: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b