MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. «Grippe Morale – Μαρία Κάλλας: τελευταία πράξη», του Δημήτρη Φοινίτση στην Οικία Κατακουζηνού

Ανήμερα των γενεθλίων της κορυφαίας υψιφώνου όλων των εποχών, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει -σε πρώτη δημόσια ανάγνωση- το νέο έργο του Δημήτρη Φοινίτση «Grippe Morale – Μαρία Κάλλας: τελευταία πράξη» στην Οικία Κατακουζηνού, με την Ολύνα Ξενοπούλου στον κεντρικό ρόλο. Λίγα λόγια για το έργο: Δίχως ίχνος νοσταλγίας, η Μαρία μονολογεί απευθυνόμενη στον (αόρατο) Toy, τον αγαπημένο της τετράποδο φίλο -τον «μόνο πιστό» όπως επισημαίνει. Ξεφυλλίζει τα βιβλία συνταγών που διατηρούσε μανιωδώς, σιγοψιθυρίζει το αγαπημένο της τραγούδι από την «πιο γλυκιά ελληνική φωνή» που της χάρισε δώδεκα δίσκους όταν τη συνάντησε στα ωραία (πρώτα) χρόνια του Ωνάση, διαβάζει (στα ιταλικά) ποιήματα που της αφιέρωσε ο Παζολίνι, στρώνει το τραπέζι για λίγους κι εκλεκτούς φίλους ώσπου η πραγματικότητα να μπερδευτεί ολότελα με το χθες και η κατάρρευση να της στερήσει τον λόγο. Μια ασυνήθιστη ζωή σε μια συνηθισμένη νύχτα. Την τελευταία πριν την προδώσει -μια για πάντα!- η καρδιά της. Η συγγραφική βούληση επικεντρώνεται σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση της ηρωίδας και όχι σε άλλη μια στείρα βιογραφία επάνω σε εξόχως προβεβλημένα γεγονότα της ζωής της Κάλλας. Εστιάζει στα «μικρά» και τα «ελάχιστα» μιας καθημερινότητας με την πατίνα της απέραντης μοναξιάς που την διακατείχε ως τέλους. Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση.
2/12, 21:00
Οικία Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού, Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 4, Σύνταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίγο stand up, πολλή σεροτονίνη και ακόμα περισσότερη μουσική: Είδαμε τον Σπύρο Γραμμένο στον Ορφέα12.09.2018

2. Εορτασμός των 100 χρόνων Μαρία Κάλλας με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Με απαραίτητη προκράτηση θέσης μέσω more και ελεύθερη είσοδο και ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων τιμά το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων τα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης ντίβας της όπερας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας αποτελεί γεγονός που έχει ενταχθεί στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023 και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την δυνατότητα να το γιορτάσουν μέσα από δωρεάν δράσεις και ξεναγήσεις που προσφέρει το Μουσείο Μαρία Κάλλας καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες με παιδιά 5-12 ετών, ξεναγήσεις στα αγγλικά αλλά και θεματικές ξεναγήσεις από τα μέλη της επιστημονικής του ομάδας. Οι δράσεις θα κορυφωθούν με ένα 50’s-60’s celebration street event στην οδό Πετράκη, με το Kosmos 93,6 και τους «Kosmopolitans» της πρωινής ζώνης Λεωνίδα Αντωνόπουλο και Γιάννη Δημητριάδη. Αναλυτικά το πρόγραμμα και για κρατήσεις εδώ.
2/12, 10:00-24:00
Μουσείο Μαρία Κάλλας

3. ΚΣΥΜΕ: Μουσικό Διήμερο Σύχρονης Μουσικής στο Ωδείο Αθηνών

Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ με έργα σύγχρονης μουσικής την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Την δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθούν 4 συναυλίες στο Εργαστήρι του ΚΣΥΜΕ (Κ3). Στις δύο πρώτες θα ακουστούν έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής, στην τρίτη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα για όργανα και ηλεκτρονικά ενώ η βραδιά θα τελειώσει με μια συναυλία live electronics. Στις συναυλίες συμμετέχουν και σπουδαστές της Τάξης Σύνθεσης Ηλεκτροακουστικής Μουσικής του ΚΣΥΜΕ στο Ωδείο Αθηνών (καθηγητές Στέλιος Γιαννουλάκης και Νίκος Χαριζάνος).
2/12, 17:30
Ωδείο Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας: Tα άτομα με αναπηρία μέσα στην κοινωνία με σύμμαχο το ΚΠΙΣΝ12.09.2018

4. Εργαστήριο Γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τα παιδιά σε ένα πρωτότυπο δημιουργικό εργαστήριο, όπου θα παίξουμε, θα διασκεδάσουμε και θα γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Μέσα από δραστηριότητες και κατασκευές, οι μικροί φίλοι και οι μικρές φίλες θα μάθουν να εκφράζουν συναισθήματα χρησιμοποιώντας έννοιες και λέξεις με τη μορφή νοημάτων, θα εξασκηθούν στο ελληνικό δακτυλικό αλφάβητο και, παράλληλα, θα ενημερωθούν για τη σημαντικότητα της Νοηματικής Γλώσσας.Έως 15 συμμετοχές ανά slot (90’). Για παιδιά 9 έως 12 ετών.
3/12, 11:00, 13:00
Maker Space, ΚΠΙΣΝ

5. Διαδραστική περιήγηση για άτομα με ακουστική αναπηρία στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”

To Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος“, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προσκαλεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 άτομα με ακουστική αναπηρία να παρακολουθήσουν τη διαδραστική περιήγηση “Αγία Σοφία, 1500 Χρόνια Ιστορίας”, παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), στη Θόλο, το “Θέατρο” Εικονικής Πραγματικότητας του ΙΜΕ, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Smart Subs. Η εφαρμογή Smart Subs, με τα καινοτομικά χαρακτηριστικά της, δημιουργεί μία μοναδική εμπειρία παροχής ατομικών υπότιτλων, μέσω της χρήσης γυαλιών Επαυξημένης Πραγματικότητας – smart wearable glasses, σε κωφούς και βαρήκοους, καθώς και σε άτομα τρίτης ηλικίας με πρεσβυακουσία, παρέχοντας πρόσβαση σε πολιτιστικές δράσεις και άροντας τους κοινωνικούς αποκλεισμούς. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
3/12, 15:00
 Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 5 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις το ΣΚ στην τηλεόραση12.09.2018

6. Slams by SNFCC Youth Counci: Ομιλία «Αναπηρία και Προσβασιμότητα» στο ΚΠΙΣΝ

Photo by Kevin Gonzalez on Unsplash

Εμπνεόμενο από τα Science Slams που ξεκίνησαν στη Γερμανία στις αρχές του 2000, το SNFCC Youth Council οργανώνει και επιμελείται μια σειρά ομιλιών και συζητήσεων, με σκοπό την ανάδειξη ιδεών, γνώσεων, εμπειριών και, φυσικά, των ανθρώπων πίσω από αυτές. Η πρώτη θεματική των Slams by SNFCC Youth Council θα είναι «Αναπηρία και Προσβασιμότητα». Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με ζητήματα προσβασιμότητας; Τι είναι αναπηρία και πόσο «ορατές» είναι οι αόρατες αναπηρίες; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους τέσσερις ομιλητές. Με βασικό ζητούμενο την έναρξη διαλόγου, μετά από κάθε ομιλία θα ακολουθεί ένα Q&A με τη συμμετοχή του κοινού. Ομιλητές: Δημήτρης Κοντοπίδης, MSc Δημόσια Υγεία, Συνήγορος Ασθενών και Κοινωνικός Επιχειρηματίας, Χρυσέλλα Λαγαρία, Συνιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της Κοιν.Σ.Επ Black Light, Σπύρος Νταντανίδης και Γρηγόρης Χρυσικός, Δημιουργοί των Cool Crips, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Ιδρυτής και Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού liminal. Περισσότερες δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ θα βρείτε εδώ.
3/12, 12:00
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας: Tα άτομα με αναπηρία μέσα στην κοινωνία με σύμμαχο το ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b