MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 5 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Οι πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ επιστρέφει, μεγαλύτερο από ποτέ

Την 1η Δεκεμβρίου, το Παγοδρόμιο αναδύεται στο Κανάλι και καλεί όλους τους πατινέρ, έμπειρους και μη, να χορέψουν στον πάγο ακούγοντας τις αγαπημένες τους χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι επισκέπτες συναντούν το Παγοδρόμιο, όπως πάντα, στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, όπου μπορούν να απολαύσουν το φωτισμένο υπερθέαμα του ΚΠΙΣΝ και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια καθώς στροβιλίζονται με τα παγοπέδιλά τους πάνω σε φυσικό πάγο. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Από 01/12 έως 07/01
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή

Θέατρο

Ο Τεμπέλης Δράκος: Το μαγικό σύμπαν του Γιώργου Χατζηπιερή σε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο

Ο «Τεμπέλης Δράκος» του Γιώργου Χατζηπιερή παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, στο κοινό της Αθήνας, σε μια μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ρήγου και τη συμμετοχή καταξιωμένων ερμηνευτών.Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, με τη μοναδική σκηνοθετική ματιά του, θα δώσει πνοή στον μαγικό κόσμο του «Τεμπέλη Δράκου» και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Διονυσίου, αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης θα ζωντανέψουν τους ξεχωριστούς μας ήρωες με τις μοναδικές ερμηνείες τους. Μαζί τους μία παιδική χορωδία, δύο ηθοποιοί – χορευτές, η Φωτεινή Μουχτούρη και ο Νίκος Γονίδης, αλλά και μία δεκαμελής ορχήστρα από κορυφαίους μουσικούς, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, ο οποίος έκανε και την προσαρμογή των αυθεντικών ενορχηστρώσεων του Μάριου Τακούσιη.
Παραστάσεις: Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στις 17:00 και στις 19:30
Τιμές Εισιτηρίων:Από 12€ – 45€
Προπώληση εδώ
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000

Το ερωτευμένο σύννεφο, της Σοφίας Καμαγιάννη στην Εναλλακτική Σκηνής της ΕΛΣ

Hεξαιρετικά επιτυχημένη όπερα για παιδιά και νέους Το ερωτευμένο σύννεφο της Σοφίας Καμαγιάννη σε λιμπρέτο της Ελένης Ζαφειρίου, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ, και σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Το Ερωτευμένο σύννεφο του σημαντικού Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ αποτελεί μια ανυπόκριτα ρομαντική αλληγορία του αγώνα για τα ιδανικά και τις αξίες, που συγκινεί ακόμη και στις μέρες μας εξαιτίας της ειλικρίνειας και της ευαισθησίας με τις οποίες εξυμνεί πανανθρώπινες αξίες όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η φιλία, ο αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη, η αυτοθυσία και η βαθιά αγάπη για τη ζωή, καταδικάζοντας παράλληλα τη βία του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της απληστίας.
Παραστάσεις: Καθημερινές στις 20.30 (30/11 & 1/12) | Σαββατοκύριακα στις 11.00 και στις 19.30 (25, 26/11 & 2, 3/12)
Εισιτήρια: 12€ | 15€ | Φοιτητικό: 10€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βασίλης Μαυρογεωργίου μαγεύεται από τον κόσμο του Πινόκιο12.09.2018

Κινηματογράφος

Ευχή (μεταγλωττισμένη)

Η ταινία animation «Ευχή» της Disney είναι βασισμένο στην παλιά, καλή και δοκιμασμένη συνταγή. Στο animation «Ευχή» (Wish) η Άσα, μια πανέξυπνη ιδεαλίστρια, κάνει μια τόσο δυνατή ευχή που μια κοσμική δύναμη, μια μικρή μπάλα με ατελείωτη ενέργεια, το Σταρ, καλείται να την πραγματοποιήσει. Μαζί, η Άσα και το Σταρ αντιμετωπίζουν τον πιο επικίνδυνο εχθρό, τον ηγέτη της πόλης Rosas, τον Βασιλιά Μαγκνίφικο, προκειμένου να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν πως όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδυάζεται με τη μαγεία των αστεριών, συμβαίνουν θαύματα.
*Κριτική και Αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου μικροί και μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια, θα γνωρίσουν τον Αμερικανό καλλιτέχνη Alexander Calder και τα κινούμενα γλυπτά του, θα ανακαλύψουν τους διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιεί η Eileen Agar για να αποτυπώσει στα έργα της τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα όνειρά της και πολλά άλλα. Το Σάββατο 2/12 και Κυριακή 3/12 θα πραγματοποιηθούν τα εξής εργαστήρια:

  • «Mπάλα-μπάλα!» (Σάββατο 2/12, 11:00-13:00, Σάββατο 9/12, 11:00-13:00)

Τα Χριστούγεννα είναι κοντά και τα παιχνίδια μας είναι γεμάτα κέφι, τρέλα και μαγεία! Μια μπάλα θα μας δώσει τον ρυθμό και φύγαμε για μήλα, μπάσκετ και αυγοδρομίες! Και αφού έχουμε ζεσταθεί, παίρνουμε νερό και αλεύρι και φτιάχνουμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες μπάλες από ζυμάρι. Θα ζυμώσουμε, θα πλάσουμε και θα διακοσμήσουμε με διάφορα υλικά, θα βάλουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά σε σκόνη και κλωναράκια με μαγικές μυρωδιές. Όλο το εργαστήρι θα γεμίσει αρώματα και θα γίνει κατάλευκο, όπως και τα Χριστούγεννα. Εισιτήριο 15€ (για 1 παιδί και 1 γονέα)

  • Εξερευνώντας σπουδαίους σύγχρονους καλλιτέχνες – «Υπερρεαλισμός – Alexander Calder – Κινούμενα γλυπτά φέρνουν τη μαγεία των Χριστουγέννων!» (Σάββατο 2/12, 14:00-16:00, Κυριακή 3/12, 11:30-13:30)

Στο χριστουγεννιάτικο εργαστήριο, θα γνωρίσετε τον Αμερικανό καλλιτέχνη Alexander Calder και τα κινούμενα γλυπτά του! Ο Calder πάντα διασκέδαζε να δημιουργεί τέχνη παίζοντας με τα σύρματα, την ισορροπία, τον αέρα και τα αγαπημένα του χρώματα, το κόκκινο, το κίτρινο και το μαύρο! Με έμπνευση λοιπόν την τέχνη του Calder, πειραματιζόμαστε με τα αγαπημένα του υλικά, δημιουργούμε και στολίζουμε τα δικά μας κινούμενα γλυπτά, που θα μας θυμίσουν μια αξέχαστη γιορτινή νύχτα!

  • Η Τέχνη καθρεφτίζει τον κόσμο μας – «Eileen Agar X-mas Version Ας παίξουμε με τις σκέψεις μας!» (Σάββατο 2/12, 11:00-13:00, Κυριακή 3/12, 11:30-13:30)

Ποιες εικόνες στριφογυρίζουν στο κεφάλι σου όταν σκέφτεσαι τα Χριστούγεννα; Με τη βοήθεια της Eileen Agar, θα φτιάξεις τη δική σου «απάντηση» με την τεχνική του φωτομοντάζ. Στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε τους διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιεί η Eileen Agar για να αποτυπώσει στα έργα της τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα όνειρά της.
Εισιτήριο €15
Αγορά εισιτηρίων στο cycladic.gr
Περισσότερες πληροφορίες: Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: Ένας οδηγός με τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της φετινής σεζόν12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b