MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Παραστάσεις και συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις στην πόλη που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Συρανό, του Εντμόν Ροστάν στο Θέατρο Αλκυονίς

Το έμμετρο ρομαντικό δράμα του Εντμόντ Ροστάν σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης στο θέατρο Αλκυονίς. O κεντρικός ήρωας του έργου, ο ασυμβίβαστος ιππότης και ποιητής Συρανό ντε Μπερζεράκ (Μιχάλης Σαράντης), είναι ερωτευμένος με τη Ρωξάνη (Λένα Παπαληγούρα). Θεωρεί όμως πως εκείνη δεν θα αισθανθεί ποτέ το ίδιο, μιας και νιώθει άσχημος εξαιτίας της μεγάλης μύτης του, που αποτελεί χρόνια το αντικείμενο χλευασμού του. Τη Ρωξάνη πολιορκεί και ο πλούσιος Κόμης Ντε Γκις (Νικόλας Χανακούλας). Εκείνη όμως είναι ερωτευμένη με τον όμορφο Κριστιάν (Ιάσονας Παπαματθαίου), από τον οποίο λείπει και το πνεύμα και η ευφράδεια. Ο Συρανό συμφωνεί με τον Κριστιάν να γίνει η σκιά του, η φωνή και οι λέξεις του, ώστε να τον βοηθήσει να την κατακτήσει. Ουσιαστικά, μ΄αυτόν τον τρόπο εκφράζει τα δικά του αισθήματα στην αγαπημένη του.
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00
Από 17€
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχάλης Σαράντης: Ο Συρανό, στη δική μου ψυχή, είναι η αντίσταση σε καθετί σκοτεινό12.09.2018

2. Τρεις Ψηλές Γυναίκες, του Robert Wilson στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δομημένο γύρω από τα θεμελιακά ερωτήματα του εαυτού και της θνητότητας, το σαρκαστικό έργο του Albee εμπνέεται από τον χαρακτήρα της δικής του μητέρας. Αντιμέτωπη πια με το τέλος του βίου της, περιβάλλεται από δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες παίρνουν τη μορφή του νεότερου εαυτού της. Με τη γνωστή του, ολιστική διαχείριση του χώρου και του χρόνου, ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Wilson εξιστορεί μαεστρικά το αποτύπωμα το χρόνου, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές αντανακλάσεις που γεννά ο καθρέφτης της ζωής. Πρωταγωνιστούν οι Ρένη Πιττακή, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Λουκία Μιχαλοπούλου.
Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00
Από 12€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης», Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Τρεις Ψηλές Γυναίκες του Μπομπ Γουίλσον αποκαλύπτουν12.09.2018

3. Ο εραστής, του Χάρολντ Πίντερ, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Πάνος Παπαδόπουλος συναντώνται επί σκηνής για να εξερευνήσουν τη διαβρωτική πορεία του χρόνου στη σχέση του ζευγαριού, εκείνο το νήμα, όπως λένε οι ίδιοι, που οδηγεί από την παράλογη επιθυμία του να καταπιεί κανείς το αντικείμενο του πόθου του, στο να παλεύει όλη νύχτα στο κρεβάτι προκειμένου να μη συναντηθούν τα πόδια τους. Κι όμως ο Ρίτσαρντ και η Σάρα υπήρξαν κάποτε πολύ ερωτευμένοι. Θα ’λεγε κανείς πως ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Κι όπως όλα τα ζευγάρια που κάποτε ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, τώρα ζουν «σχεδόν» ευτυχισμένοι. Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, παρουσιάζεται το αινιγματικό έργο του Χάρολντ Πίντερ, «Ο Εραστής».
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00
15-18€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου 7, Νέος Κόσμος

Συναυλίες

4. Η Underground Youth Orchestra σε έργα Ραβέλ, Σιμπέλιους και Μπετόβεν στο Μέγαρο

Η Underground Youth Orchestra (UYO) θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, υπό τη διεύθυνση του Γάλλου μαέστρου Sébastien Rouland. Σολίστ η σοπράνο Αφροδίτη Πατουλίδου. Η βραδιά θα ξεκινήσει με το “Pavane pour une infante défunte” (Η Παβάνα για μια νεκρή ινφάντα) ένα από τα γνωστότερα έργα του Γάλλου συνθέτη Maurice Ravel. Τη σκυτάλη θα πάρει το συμφωνικό ποίημα του Jean Sibelius “Luonnotar”, ένα έργο για ορχήστρα και σοπράνο. Τέλος θα ακούσουμε την 6η συμφωνία του L.V. Beethoven, γνωστή και ως «Ποιμενική».
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας 68 & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Η Μαρινέλλα στο NOX

Η Μαρινέλλα ανεβαίνει στη σκηνή του NOX για να μάς ταξιδέψει μέσα από μια λαμπρή πορεία, με τραγούδια που μάς σημάδεψαν. Από σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και για περιορισμένες εμφανίσεις. Μαζί της η Μπέττυ Μαγγίρα.
Κάθε Τετάρτη στις 21:00
NOX, Ιερά Οδός 18-20, Αθήνα

Εκθέσεις

6. Συμπτώσεις: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Εκτός

Οι χαράκτριες Στέλλα Βαρδάκη, Λία Μπλιούμη και Μαρίνα Μπόμπου παρουσιάζουν, στην έκθεση «Συμπτώσεις», χαρακτηριστικά έργα από τη δουλειά τους δίνοντας η κάθε μία ξεχωριστά το δικό της χαρακτικό αποτύπωμα. Η Στέλλα Βαρδάκη μέσω της δημιουργικής παρατήρησης εστιάζει, σαν να βλέπει μέσα από φωτογραφικό φακό, σε σχηματισμούς του αστικού τοπίου που την παραπέμπουν σε εικόνες. Την ίδια στιγμή η εικαστική αναζήτηση της Λίας Μπλιούμη αρχίζει από την πρωτογενή ύλη του κύτταρου ως τη μικρότερη και σημαντικότερη μονάδα ζωής. Τέλος για τη Μαρίνα Μπόμπου, οι εικόνες της καθημερινότητας, τα πολλαπλά ερωτήματα των σύγχρονων κοινωνιών και η φθαρτή ανθρώπινη υπόσταση σε πολιτισμικά συμφραζόμενα κατέχουν κύριο ρόλο στην προσωπική αναζήτηση της.
Εγκαίνια: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, 18:00 – 21:00 * Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00
Είσοδος ελεύθερη
Χώρος Τέχνης Εκτός, Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b