MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Awareness

Βασιλική Γούλα, Dexcom warrior: «Για μένα, η ζωή με τον διαβήτη είναι μια πρόκληση που κερδίζω καθημερινά»

Μία ξεχωριστή ενημερωτική εκστρατεία #SeeDiabetes υλοποιεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη η Dexcom, ο παγκόσμιος ηγέτης στη συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (rtCGM).

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Ζει με τον διαβήτη τύπου 1 για περισσότερα από 30χρόνια. Όπως η ίδια δηλώνει χαμογελώντας «ο Διαβήτης μπορεί να γίνει ένας καλός φίλος αρκεί να τον φροντίζεις» και συμβουλεύει τους ανθρώπους που διαγιγνώσκονται με διαβήτη να μην απογοητεύονται καθώς μπορούν να απολαύσουν τις χαρές της ζωής. «Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τις οδηγίες του γιατρού τους και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες που παρέχουν συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, η διαχείριση του Διαβήτη είναι πλέον μια εύκολα αντιμετωπίσιμη υπόθεση». Ο λόγος για τη Βασιλική Γούλα, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ». Ωστόσο επισημαίνει ότι ο διαβήτης δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό και παροτρύνει όλους να ενημερωθούν για τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, «γιατί όταν γνωρίζεις κάτι καλά, γνωρίζεις και πώς να το αντιμετωπίσεις».

Η Βασιλική, στέλνοντας το δικό της μήνυμα, μοιράστηκε την ιστορία της με τη συμμετοχή της, εκπροσωπώντας την χώρα μας, στην ενημερωτική εκστρατεία #SeeDiabetes που υλοποιεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, η  Dexcom, ο παγκόσμιος ηγέτης στη συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (rtCGM). Επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας #SeeDiabetes  αποτελεί η μοναδική συλλογή φωτογραφικών πορτρέτων των Dexcom Warriors – ατόμων που ζουν με διαβήτη σε κάθε γωνιά του κόσμου, αποτυπώνοντας μέσα από τα δικά τους πορτρέτα τα βιώματα τους ζώντας με αυτή την αόρατη ασθένεια αλλά και τα διαφορετικά πρόσωπα του διαβήτη.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν επίσης επώνυμοι Warriοrs όπως ο  παγκόσμιος σταρ Nick Jonas και ο Βρετανός ηθοποιός Jeremy Irvine,  αλλά και «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» όπως φοιτητές, νοσηλευτές, αθλητές, διαδίδοντας το μήνυμα ότι ο Διαβήτης δεν κάνει διακρίσεις, μας αφορά όλους. Τα φωτογραφικά πορτρέτα είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή συλλογή, στη διεύθυνση SeeDiabetes.com. Τη φωτογράφιση έκανε ο διάσημος φωτογράφος Fernando Sippel (@FernandoSippel ) με την καλλιτεχνική συνεισφορά της Dexcom Warrior και μοντέλου Bambi NorthwoodBlyth (@Bambilegit ). Στόχος της Dexcom είναι ο φωτογραφικός φακός να αποτυπώσει την ιστορία κάθε warrior προβάλλοντας τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της πάθησης αλλά και των ανθρώπων που ζουν με αυτή σε όλο τον πλανήτη.

Αναφερόμενη η Βασιλική στη συμμετοχή της στην ενημερωτική εκστρατεία εξηγεί «όταν μου πρότειναν να συμμετέχω ως warrior στην εκστρατεία #seediabetes, της Dexcom ενθουσιάστηκα καθώς θα είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τη δική μου ιστορία με τον διαβήτη, με άλλα άτομα από όλο τον κόσμο που δεν γνωρίζω αλλά όλοι έχουμε κάτι κοινό, την ίδια ασθένεια. Να μάθω από τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες να ανταλλάξουμε απόψεις να αλληλοενημερωθούμε για τα νέα δεδομένα διαχείρισης του διαβήτη και να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους.  Όταν είσαι ενεργό μέλος της κοινότητας του διαβήτη, όπως εγώ είναι σημαντικό να μπορείς να βοηθάς να υποστηρίζεις και να ενδυναμώνεις άλλα άτομα με διαβήτη, ώστε να έχουν πρόσβαση σε γνώσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν την κατάστασή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b